«Δεν πρέπει να μετράτε κρούσματα»!!!

Όσο και να φαίνεται απίστευτο αυτή η δήλωση έγινε από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να καθησυχάσει (;) τον ελληνικό λαό για την τραγική κατάσταση που βιώνει με την πανδημία, η οποία δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ στη χώρα μας…

Παράλληλα, οι δηλώσεις του Κούλη και των στελεχών του, δημιουργούν και άλλα θέματα, καθώς ομολογείται ότι ο κορονοϊός δεν φεύγει με τίποτα, τα τεστ γίνονται απαραίτητα, ενώ για τους ανεμβολίαστους φταίνε τα υποανάπτυκτα Βαλκάνια!!!

Την επομένη των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (ήταν τα ίδια με τα πιο παλιά) άρχισαν και οι προσπάθειες ωραιοποίησης της κατάστασης με γραφικές δηλώσεις, που φέρνουν στο μυαλό τις παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας.

Στην αρχή η μάσκα δεν θεωρείτο απαραίτητη. Μετά έγινε βασικό αξεσουάρ. Ύστερα ήρθαν τα εμβόλια, που θα μας έσωζαν, και μετά τα τεστ για τους «κακούς» που δεν εμβολιάζονται. Τώρα, όμως, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Η μάσκα παραμένει σταθερή αξία, το εμβολιο, δεν το συζητάμε, αλλά έρχεται από κοντά για να κόψει το νήμα, το τεστ…

Όχι, όποιο κι όποιο. Αυτό που κάνει 20 ευρώ και το άλλο που κάνει 40, και γίνονται μόνο στα ιδιωτικά κέντρα. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, η πρωθυπουργάρα, θα το κάνουν όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι!!!

Τότε, γιατί υπάρχει αυτή η αναστάτωση και ο διχασμός της κοινωνίας. Τώρα, ανακάλυψαν ο Κούλης, οι στελεχάρες του και οι γιατροί της επιτροπής, ότι οι εμβολιασμένοι δεν έχουν ανοσία για πάντα και μετά από έξι μήνες χρειάζεται να εμβολιαστούν και πάλι;

Ή το φέρνουν σιγά σιγά;

Τι πολιτική κουτοπονηριάς είναι αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση του «ορθού λόγου» και της «κοινής λογικής»; Σου λέει, να πούμε ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική σωτηρία, για να πιάσουμε τους στόχους που είχε θέσει η ΕΕ και να φανούμε καλά παιδιά, και μετά βλέπουμε.

Έτσι, ύστερα από συνεχή πισωγυρίσματα, οι αρμόδιοι εμφανίζουν την τρίτη δόση του εμβολίου, την οποία, όμως, δεν θέλουν να την χαρακτηρίσουν απαραίτητη, όπως είναι, αλλά «αναμνηστική»!!! Κάτι, σαν μπρελόκ από παραθεριστικό μέρος…

Στο μεταξύ, τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στα 7.000, καθώς έγιναν λιτανείες, παρελάσεις, και άνοιξαν τα μαγαζιά για τη διασκέδαση του νεοέλληνα, αλλά μόνο για εμβολιασμένους, χωρίς μάσκες. Οι άλλοι απέξω…

Και στο τραγικό γεγονός της χωρίς τέλος πανδημίας, το Μαξίμου δείχνει ότι διαθέτει φαντασία που ξεπερνά κάθε όριο θράσους, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των κυβερνώντων.

Μητσοτάκης και Άδωνις μας ενημέρωσαν, με ύφος αυστηρό και δασκαλίστικο, ότι δεν πρέπει να «μετράμε πια κρούσματα». Γιατί σύμφωνα με τον Κούλη, αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα:

«Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων»!!!

Πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση έλεγε ότι είμαστε πρωταθλητές στους εμβολιασμούς, και πέρσι πρωταθλητές στα κρούσματα, τα οποία τότε «μετρούσαν» και ήταν «τα λιγότερα στην Ευρώπη».

Όταν, όμως, κάποιοι έλεγαν ότι οι συγκρίσεις με χώρες τις Δυτικής Ευρώπης και όχι των Βαλκανίων, ήταν λάθος, καθώς είναι διαφορετικές οι συνθήκες και οι πληθυσμοί, αυτομάτως ήταν «εχθρός του λαού», δηλαδή, της κυβέρνησης, και «λαϊκιστής».

Τώρα, ο ίδιος ο Κούλης, μαζί με τα δεξιά και ακροδεξιά χέρια του χτυπούν αλύπητα τους ανεμβολιάστους, λέγοντας ότι αυτοί φταίνε για όλα. Μάλιστα, εντελώς ξαφνικά ανακάλυψαν ότι «δεν ανήκομεν εις την Δύσιν», που είχε πει ο Καραμανλής, αλλά στα Βαλκάνια!!! Λες και δεν το ξέραμε…

Αλλά σημασία έχει το σκεπτικό που αναπτύσσεται για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Ο Άκης Σκέρτσος, θέλοντας να παρουσιάσει ένα «comme il faut», προφίλ, υποστήριξε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης πάει μια χαρά, ενώ για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν είπε:

«Ανήκουμε στον Βαλκανικό χώρο όπου τα ποσοστά εμβολιασμού, είναι τα μισά από ότι είναι στη χώρα μας».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η Πορτογαλία έχει ποσοστό εμβολιασμού 90%, επέμεινε στα περί Βαλκανίων λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Πορτογαλία ανήκει στη δυτική Ευρώπη»!!!

Και πρόσθεσε ότι «εκεί έχουν άλλη κουλτούρα»…

Νωρίτερα, το βαρύ πυροβολικό του Μαξίμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μηδένισε… τα κοντέρ, κάνοντας απίστευτους συσχετισμούς των βορειοελλαδιτών με βαλκανικές χώρες και λαούς:

«Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά… Είναι λογικό να ανεβαίνουν(στη χώρα μας), ξέραμε από την αρχή ότι τον χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covid, γιατί ο covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει»…

Και πρόσθεσε: «Αναλογικά με τον πληθυσμό μας η μεγαλύτερη πίεση γίνεται στη Β. Ελλάδα γιατί στην Αττική έχουμε 70% εμβολιασμένους και στη Θεσσαλονίκη 55%».

Και όπως πάντα είχε την «σωστή» εξήγηση: «Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εμβολιάζονται το ίδιο με την Αθήνα, γιατί το ίδιο γίνεται και στα Βαλκάνια. Αν δείτε τα Βαλκάνια είναι στο 30%. Ο,τι είναι δίπλα από τα Βαλκάνια δεν εμβολιάζεται, τέλος»!!!

Αυτές οι τοποθετήσεις, εκτός από μνημεία ανευθυνότητας και κωλοτούμπας, αποτελούν ευθέως ρατσιστικά σχόλια για τους κατοίκους των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων και των ανεμβολιάστων Ελλήνων, καθώς όλοι θεωρούνται από την κυβέρνηση υποανάπτυκτοι.

Πάντως, όσοι έκαναν το εμβόλιο, να μην ανησυχούν. Ανέβηκαν επίπεδο και αρχίζουν να αποκτούν ευρωπαϊκό αέρα. Το νιώθω ήδη…

ΚΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: