Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη το 85% του πληθυσμού της Γης!

Η αποκάλυψη έγινε με την ανάλυση στοιχείων μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή επεξεργάστηκε δεδομένα για την υπερθέρμανση του πλανήτη από ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως καταγράφηκαν σε 100.000 μελέτες από τη δεκαετία του 1950 έως το 2018.

Η τεχνητή νοημοσύνη διδάχτηκε να προσδιορίζει μελέτες σχετικές με το κλίμα, δημιουργώντας μια λίστα εγγράφων με θέματα από τη διαταραγμένη μετανάστευση πεταλούδων, έως τους θανάτους των ανθρώπων που σχετίζονται με τη θερμότητα και τις αλλαγές της δασικής κάλυψης.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα τοποθεσίας από τις μελέτες, οι ερευνητές χώρισαν την υδρόγειο σε ένα πλέγμα και χαρτογραφήθηκαν οι περιοχές όπου οι τεκμηριωμένες κλιματικές αλλαγές ταιριάζουν με τις κλιματικές τάσεις στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις.

Η μελέτη, που έγινε από Γερμανούς επιστήμονες, διαπίστωσε ότι το 80% της κατοικημένης Γης και το 85% του πληθυσμού του πλανήτη ζει ήδη τον εφιάλτη της καταστροφή τους περιβάλλοντος.

Επίσης, η μελέτη αποκάλυψε ένα «χάσμα απόδοσης» σε όλο τον κόσμο, όπου τα στοιχεία κατανέμονται άνισα σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία για δυνητικά αποδιδόμενες επιπτώσεις είναι δύο φορές πιο διαδεδομένα σε χώρες υψηλού εισοδήματος από ό,τι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Και αυτό προκύπτει γιατί δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα, αφού σπάνια δημοσιεύτηκαν εργασίες σχετικά με ιδιαίτερα ευάλωτες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Αφρική, όπου οι τάσεις θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων θα μπορούσαν να συνδεθούν με την κλιματική αλλαγή.

Πάντως, η έρευνα που σχετίζεται με το κλίμα έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όταν, δηλαδή, οι επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος άρχισαν να αγγίζουν τις ανεπτυγμένες χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: