The Orzo

Μαζεύει όλο το ζουμί

Το ίματζ του Μητσοτάκη φτιάχτηκε από γκαλοπατζή που πήρε δημόσιο έργο;

Οταν διαβάζεις τίτλο ερώτησης βουλευτή σαν αυτόν: «Είναι η δημοσκοπική OpinionPoll στο payroll του Μαξίμου;», αποκλείεται να μην κάνεις κλικ, για να την διαβάσεις.

Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια αποκάλυψη με σασπένς. Εχει μια αγωνία, ένα ενδιαφέρον…

Τελευταία ήταν και τα οργισμένα συνθήματα, τα τιμωρητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, είναι και η ακρίβεια, προηγήθηκαν και οι πυρκαγιές… Ολα αυτά, λες, παίζουν ρόλο σε μια φθορά της εικόνας του πρωθυπουργού.

Αμ, δε… Ο Κούλης παραμένει αλώβητος!!!

Και λίγο πριν εμφανιστεί στη ΔΕΘ, δημοσκόπηση τον παρουσιάζει στο ερώτημα του καταλληλότερου να προηγείται με σχεδόν 26 μονάδες, αλλά και η ΝΔ να είναι μπροστά με περίπου 14 μονάδες!!!

Απαιχτο το γκάλοπ;

Μόνο που εδώ υπάρχει ένας ιδιοκτήτης δύο εταιρειών, όπου με τη μία παίρνει δημόσιο έργο με απευθείας ανάθεση (σούπερ;) και με την άλλη, ο Μητσοτάκης δείχνει αρχηγάρα με τα ούλα της (ξανά σούπερ;)!!!

Δεν θα σου στερήσω άλλο το «νερό», που περιμένεις για να ξεδιψάσεις την περιέργειά σου.

Ιδού η ερώτηση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριου Κάτση, είναι όλη δική σου:

» Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ΝΔ είναι «κολλημένη στον τοίχο» από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες της κοινωνίας με την ακρίβεια και την πανδημία να καλπάζουν ανεξέλεγκτες, για άλλη μια φορά, μια δημοσκόπηση έρχεται ως μάννα εξ ουρανού να «μακιγιάρει» τη βαρύτατα τραυματισμένη εικόνα του Πρωθυπουργού λίγες ώρες πριν ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η δημοσκόπηση της OpinionPoll που δημοσιεύτηκε σήμερα για λογαριασμό της εφημερίδας Politicalαλλά τυγχάνει ευρείας αναδημοσίευσης σε όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, είναι σκανδαλωδώς προκλητική και εξαντλεί τα όρια της θεσμικής υπευθυνότητας που επιδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και τούτο διότι:

-Στις 02/06/2021 ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με επιστολή των βουλευτών μελών της επιτροπής προς τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα για την «περίεργη» δημοσκόπηση της OpinionPoll που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2021, αξιοποιώντας τον νόμο Ρουσόπουλου 3603/2007 που δίνει την δυνατότητα κατόπιν αιτήματος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να προσκομιστούν από τη δημοσκοπική εταιρία πρωτογενή δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και μέθοδο διενέργειας της δημοσκόπησης και εξαγωγής αποτελεσμάτων.

-Ύστερα από 1 μήνα σιωπής παρά τα συνεχή αιτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθ. Μπούρας αρνείται το αίτημα μας με εντελώς αβάσιμους και προσχηματικούς λόγους, παραβιάζοντας το νόμο και καλύπτοντας ουσιαστικά την εταιρία OpinionPoll να αποφύγει τον κατά το νόμο προβλεπόμενο έλεγχο.

Η εταιρεία OPINIONPOLL ΕΡΕΥΝΕΣ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ σύμφωνα με το μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ και το ΓΕΜΗ ανήκει εξολοκλήρου στον κ. Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου. Σύμφωνα πάλι με στοιχεία του ΓΕΜΗ η εταιρεία REPOSITION STRATEGY LTD, φέρεται να είναι συμφερόντων του Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου, ο οποίος είναι νόμιμος εκπρόσωπος της. Τόσο η OPINIONPOLL όσο και η REPOSITIONSTRATEGYLTD έχουν την ίδια διεύθυνση ως επιχειρήσεις (Δάφνη, Ισμήνης 10).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε, που είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2020 ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στη REPOSITION STRATEGY LTD για το έργο «Τηλεπικοινωνιακή Υποστήριξη του TRAVEL.GOV.GR» [ΑΔΑ: 6091469ΗΡΧ-Ζ7Κ]. Η αρχική απευθείας ανάθεση κάλυπτε συνολικό διάστημα 2 μηνών και είχε κόστος 60.000€, ενώ σύμφωνα με τη Διαύγεια, ακολούθησαν και άλλες δύο επιπλέον επεκτάσεις της αρχικής σύμβασης κόστους 60.000€ και 150.000€ αντίστοιχα. Ο ΕΔΥΤΕ έχει εγκρίνει και εκτελέσει δαπάνες για την πληρωμή της εταιρείας τρεις φορές ήδη, με κόστος συνολικά 111,600€.

Και επειδή έχουν «γνώσιν οι φύλακες» και δεν δικαιολογείται τόση αθωότητα στις μέρες μας, ζητάμε υπεύθυνα απαντήσεις από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα εξής ερωτήματα:

  1. Για ποιο λόγο προέβη σε απευθείας ανάθεση στην εν λόγω συμβουλευτική εταιρία που συνδέεται άμεσα με τη δημοσκοπική OpinionPoll και με τι κριτήρια την επέλεξε;
  2. Ποιο ήταν το φυσικό αντικείμενο και το παραδοτέο του συγκεκριμένου έργου;
  3. Σε τι συνέβαλε στην επιδημιολογική επιτήρηση και στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το παραπάνω έργο;
  4. Χωρίς περιστροφές, είναι η δημοσκοπική εταιρία OpinionPoll στο payroll του Μαξίμου με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά ώστε να φιλοτεχνεί την εικόνα του Πρωθυπουργού; Πόσες ακόμα δημοσκοπικές εταιρίες έχει στο payroll του;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα παραπάνω 3 ερωτήματα ώστε αναλόγως και οι πολίτες να δώσουν την απάντηση τους στο 4ο ρητορικό ερώτημα

ΕΓΚ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: