Ψυχάκηδες νεόπτωχοι…

Το 46,5% (!!!) των νοικοκυριών δανείζεται για την επιβίωσή του! Δηλαδή, σχεδόν 1 στα 2, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας!!! Μα τι τολμώ να γράψω, η αθεόφοβη εν μέσω απειλών -και κρατικών διαρροών- για ανεμβολίαστους αλλά και απίθανων ιστοριών που τονίζουν διάφορα ΜΜΕ για όσους νόσησαν από τον κορονοϊό, και συνεπειών, τις οποίες αποκρύπτουν για όσους εμβολιάστηκαν.

Με άλλα λόγια, τα μισά νοικοκυριά ζητούν βοήθεια:

Πρώτον από τις τράπεζες, σε ποσοστό 99,2%. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ακόμη κάποια οικονομική επιφάνεια, όση τους απέμεινε από την μνημονιακή περίοδο, για να ξετινάξουν πιστωτικές κάρτες ή να ζητήσουν διάφορα καταναλωτικά δάνεια, με το αζημίωτο φυσικά…
Δεύτερον, από συγγενείς και φίλους, σε ποσοστό 1,7%!!! Σημειωτέον, προκαλεί εντύπωση που καταγράφεται αυτή η «πηγή χρηματοδότησης», γιατί στο παρελθόν ήταν αόρατη… Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι για τα φτωχά νοικοκυριά αυτός ο δανεισμός, δηλαδή από συγγενείς και φίλους, καλύπτει ποσοστό της τάξης του 37,4%, κάτι που εμφανίζει δυσκολία πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα.
Και τρίτον από …άλλη πηγή, σε ποσοστό 0,2%. Να εικάσω …Εκκλησία; Κάποιο Ίδρυμα; Ο συλλέκτης των οστών, με συγχωρείτε, των στοιχείων , δεν κατονομάζει.

Δεν θα μείνω στην πρώτη πηγή χρηματοδότησης για σχολιασμό, γιατί αυτά τα νοικοκυριά θα «κερδίσουν» λίγο χρόνο, για να γλιτώσουν από την γκρίνια συγγενών και φίλων, διατηρώντας το «ίματζ», έστω και πληγωμένο. Η καρδούλα τους το ξέρει, καθώς κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα … ανακάμψουν! Ομως, μια κινέζικη παροιμία λέει ότι αν ξυπνήσεις ένα πρωί κι έχεις 4 arcidia, να μην χαρείς, γιατί ο εχθρός είναι από πίσω!!!

Επίσης, δεν θα σχολιάσω την «αδιαφανή» τρίτη πηγή χρηματοδότησης, γιατί είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για «καθαρισμένη κατάσταση» φτωχών.

Πάμε στη δεύτερη πηγή χρηματοδότησης , με την «αθάνατη» ελληνική οικογένεια αλλά και τους εξαιρετικούς φίλους. Εδώ είναι πολύ πιθανό για πολλούς να φτάσουν στο σημείο να… δώσουν το «δάχτυλο» πίσω. Ποιο δάχτυλο; Μια ιστορία λέει ότι ένας χασάπης έχασε το δάχτυλό του την ώρα που έκοβε κρέας για ένα γιατρό. Ο γιατρός… το κόλλησε, με τον όρο να παίρνει πού και πού δωρεάν κρέας. Αλλά το «πού και πού» έγινε μάστιγα για τον χασάπη, που καθημερινά του έδινε μεγάλες ποσότητες κρέατος. Έτσι, μια μέρα φώναξε τον γιατρό, έβαλε το δάχτυλο στον πάγκο, το έκοψε και τού τό έδωσε, λέγοντας: Πάρτο πίσω, δεν θέλω τίποτε!!!

Οπως καταλαβαίνετε, πλέον η κοινωνία ανασχηματίζεται, πολύ άμεσα, δραστικά και ανατρεπτικά, με τρομερές συνέπειες στον ψυχισμό των νεοελλήνων του 21ου αιώνα, πυροδοτώντας ορδές αμοραλιστών και κάθε μορφής ψυχάκηδων, με ό,τι συνεπάγεται για τις ηθικές αξίες που ξέραμε μέχρι σήμερα και γενικότερα, τη ζωή μας.

ΕΓΚ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: