Με «τσεκούρια» εναντίον των ανεμβολίαστων

Γεια σας, ας δούμε τη 16η Ιουλίου…

Σε υπόμνημα προς τους πελάτες της τράπεζας σημειώνει ότι η κρίση είναι «αναπόφευκτη» γιατί το συνολικό οφειλόμενο χρέος των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας έχει υποχωρήσει από τα υψηλότερα επίπεδα της πανδημίας, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, επισημαίνει ότι η προσφορά χρήματος έχει επίσης χτυπήσει ρεκόρ, ενώ ένα άλλο θέμα είναι ότι οι τιμές των μετοχών και των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Εάν γίνουν πολύ υψηλές, η εξοικονόμηση των αγοραστών περιουσιακών στοιχείων δεν θα αρκεί πλέον για να αγορές, οδηγώντας αναπόφευκτα σε μια καθοδική διόρθωση των τιμών», σημειώνει.

Τέλος, αναφέρει μια στρέβλωση στην κατανομή εισοδήματος όσον αφορά τους μισθωτούς: «Εάν οι μισθοί δεν ενισχυθούν με κέρδη παραγωγικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών θα γίνει πολύ αδύναμη για να απορροφήσει την παραγωγή, η οποία αυξάνεται γρήγορα όταν επενδύονται τα κέρδη».

»»» Ξεπερνά κάθε όριο η ανευθυνότητα του Κ. Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στους επιστήμονες που λένε ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης. Κάτι, που προφανώς δεν δέχεται ο υπουργός Μεταφορών…

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός και απαξιωτικός ακόμα και κατά μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων υποστηρίζοντας ότι, «ο καθένας είναι ότι δηλώσει και πρέπει να καταλαβαίνουμε ποιοι βγαίνουν για να πουν μια εξυπνάδα και ποιοι είναι σοβαροί και λένε σοβαρά πράγματα».

Μάλιστα έφτασε στο εξωφρενικό σημείο να επιπλήξει και όσους τολμούν να αναφέρονται στον συνωστισμό που επικρατεί στα ΜΜΜ, λέγοντας ότι «είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που γίνεται αυτή η κουβέντα για τα ΜΜΜ» και ακόμα ότι μόνο στη χώρα μας «γίνεται ο κακός χαμός» με τις συνθήκες που επικρατούν σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ.

«Ο κ. Καραμανλής έχει καταστεί επικίνδυνος. Και με τα λόγια και με τις πράξεις του», ήταν το σχόλιο του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγόρευσε διά ροπάλου, πάσης φύσεως διάκριση μεταξύ πολιτών. Όπως αναφέρει, δεν νομιμοποιούνται διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων κατά του Covid-19 και μη εμβολιασμένων.

Δεν νοείται λήψη μέτρων -ειδικών, οριζόντιων, μερικών ή συλλογικών- κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών. Ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη και ως εκ τούτου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να τον δεχτεί ή να τον απορρίψει, επισημαίνει.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα δεσμευτική και κάθε παραβίασή της δίνει δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί, δηλαδή, όπου κατά τις συνθήκες υπερτερεί το κοινοτικό δίκαιο των εθνικών δικαίων.

Με λίγα λόγια, κάθε απόφαση που νομιμοποιεί την άσκηση διακρίσεων μεταξύ πολιτών στον τομέα των εμβολιασμών αργά ή γρήγορα θα κριθεί παράνομη από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια υπό την επικρατούσα σήμερα κοινοτική νομική πραγματικότητα.

»»» Πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων θανάτων που η πανδημία έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, 119-124 εκατ. άνθρωποι έχουν ξανακυλήσει στη φτώχεια και τον χρόνιο υποσιτισμό, ενώ 255 εκατ. θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν χαθεί διεθνώς εξαιτίας της κορονο-κρίσης.

«Η πανδημία ανέκοψε ή ανέτρεψε χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες προόδου στην ανάπτυξη» επισήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Λιου Ζενμίν, δίνοντας προ ημερών στη δημοσιότητα την εν λόγω έκθεση.

Πριν από την πανδημία υπήρχαν 700 εκατ. άνθρωποι που πεινούσαν και 2 δισεκατομμύρια που υπέφεραν από διατροφική ανασφάλεια. Τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν πως επιπλέον 83-142 εκατ. άνθρωποι πιθανότατα υπέφεραν από πείνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020.

Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει πως το μερίδιο ακραίας φτώχειας από 8,4% το 2019 αυξήθηκε στο 9,5% το 2020 και προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε περισσότερο από 10% το 2021.

Στον αντίποδα, ο παγκόσμιος πλούτος παρουσίασε αύξηση 8,3% και έφθασε πέρυσι στο ρεκόρ των 250 τρισ. δολαρίων…

Όπως περιγράφει ο Αντώναρος, ο πρωτοκλασάτος υπουργός πήρε τηλέφωνο έναν επιχειρηματία για να του επισημάνει το… καθήκον του, σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων του.

«Θέλω να υποχρεώσεις τους υπαλλήλους σου να εμβολιαστούν», του «Απάντηση: “Αυτό δε γίνεται.” “Μα μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα.” Τον κόβει ο επιχειρηματίας: “Η χώρα σώζεται, γιατί κάποιοι σαν κι εμένα κρατάμε εδώ τις επιχειρήσεις μας παρά τις μαλ….ες που κάνετε.” Κάγκελο ο υπουργός»…

»»» Ο τσεκουροφόρος στα νιάτα του και «ακτιβιστής της Δεξιάς», όπως έχει αυτοαποκληθεί, Μάκης Βορίδης, και ο γνωστός Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβαν τη μεθοδευμένη σκληρή επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των ανεμβολίαστων, τρομοκρατώντας τους υπάλληλους του ιδιωτικού τομέα με απολύσεις.

Μάλιστα, ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε και ένα παράδειγμα επιχειρηματία, ο οποίος «έσωσε την επιχείρηση του», ένα ξενοδοχείο, απολύοντας τον μάγειρα, που δεν εμβολιαζόταν, δείχνοντας ότι στο στόχαστρο μπαίνει κάθε υπάλληλος οποιασδήποτε μορφής επιχείρησης και όχι μόνο υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Βορίδης από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να δώσει νομική «βαρύτητα» στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικότητας στους υπαλλήλους χωρίς αυτή να συνοδεύεται από κυρώσεις». Και όπου κυρώσεις, εννοεί άδεια χωρίς αποδοχές και μετά απολύσεις…

Στον Βορίδη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τρομοκρατεί τον κόσμο και απειλεί ότι θα θέσει σε αργία όσους δεν εμβολιαστούν, σημειώνοντας με νόημα πως «αντί να τους τραβήξουμε μαζί μας, κινδυνεύουμε να τους σπρώξουμε απέναντι στην πλατεία»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: