179 μεροκάματα το χρόνο απαιτούνται για την εφορία!!!

Γεια σας, ας δούμε την 7η Ιουλίου…

Και αυτό γιατί οι βόρειες χώρες θέλουν να μπει σε λειτουργία το συγκεκριμένο εργαλείο και να σταματήσει η ελεύθερη χρήση παροχών. Κάτι που βεβαίως δεν επιθυμεί η Ελλάδα.

Τυχόν νέες μεταλλάξεις του Covid-19 αναμένεται να φέρουν την ΕΕ ενώπιον νέων αποφάσεων: Να συνεχιστεί η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική παροχών ή να αρχίσει η «ομαδοποίησή» τους και τα δάνεια από τον ESM; O Βορράς επιμένει στο δεύτερο.

Την ίδια ώρα, οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει τα εμβόλια, ναι μεν αποφαίνονται ότι είναι ανθεκτικά στη μετάλλαξη Δέλτα, όμως, τώρα αρχίζουν τις κλινικές δοκιμές και δεν μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα εμβόλια μπορούν να προστατέψουν πλήρως τους εμβολιασμένους.

»»» Καταστηματάρχης απαγορεύει την είσοδο σε όσους… έχουν εμβολιαστεί, δίνοντας τη δική του απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, και τον διαχωρισμό σε «αμιγώς» και «μεικτά»!!!

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο των ελληνικών social media τις τελευταίες ώρες με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν, ενώ έχει δημιουργηθεί μια σελίδα στο Facebook που λέγεται «Μαγαζιά χωρίς μπόλι» και μετρά -μέχρι αυτή τη στιγμή- σχεδόν 90.000 μέλη.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης καταγγέλλει ότι υπάρχουν ιερείς στην Κρήτη που αρνούνται να κοινωνήσουν και να εξομολογήσουν όσους έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, έκανε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις, που δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού».

Το παράξενο σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι ότι αν και η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο, το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο / έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν / θα το κάνουν οπωσδήποτε. Κάτι που δεν υποστηρίζουν ούτε στελεχάρες της κυβέρνησης!!!

Tα άλλα στοιχεία δεν είναι τόσο σουρεαλιστικά, καθώς αποτυπώνουν μια πιο συγκρατημένη τάση των πολιτών, έξω από τις προπαγανδιστικές ειδήσεις των καναλιών, κρατικών και μη.

Συγκεκριμένα, η αναλογία των «αρνητών» εμβολίου είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, από 18έως 34, με ποσοστά που κυμαίνονται γύρω στο 15%. Παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

»»» Τρεις στους τέσσερις (75%) μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν ότι έχουν υποστεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ζημιές κατά την κορονο-κρίση, ενώ μόλις ένας στους τρεις θεωρεί ότι βοήθησαν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι βοήθησαν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα από την κυβέρνηση, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία, της τάξης του 66%, θεωρεί ότι δεν βοήθησαν.

Παράλληλα, το 7% δηλώνει ότι έχει ανοιχτό στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο που δεν ικανοποιεί, ενώ το 17% έχει ανοιχτές σημαντικές οφειλές σε εφορία, τράπεζες, ΙΚΑ και αλλού που δεν μπορεί να ικανοποιήσει.

Επίσης, το 53% απαντάει ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας απειλεί με πτώχευση -ακόμα και απώλεια της πρώτης κατοικίας- όλο και περισσότερους, με το 22% να έχει διαφορετική άποψη, ενώ το 25% δεν απαντά / δεν γνωρίζει.

Μάλιστα, τα διαθέσιμα δεδομένα από τις βάσεις καταγραφής ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων, δείχνουν ότι το 75% των περιστατικών αναφέρεται σε άρρενες ηλικίας 16-24.

Μεταξύ των αναφερόμενων περιστατικών, σχεδόν όλα ήταν ήπια, με έναρξη πόνου στο στήθος εντός μίας εβδομάδας από τη 2η δόση και ταχεία αποδρομή των συμπτωμάτων εντός μιας εβδομάδας και βελτίωση των καρδιακών δεικτών εντός τριών εβδομάδων μετά από έναρξη υποστηρικτικής αγωγής.

»»» Σκλάβοι της εφορίας και των ασφαλιστικών εισφορών είναι οι Έλληνες, καθώς εκεί πηγαίνουν τα 179 μεροκάματα, από τις 365 ημέρες του χρόνου, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

Η συνολική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2021 ανέρχεται σε 71,9 δις ευρώ, σχεδόν διπλάσια από τα 44,4 δις. ευρώ που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών για διατροφή, ένδυση, στέγαση, οικιακά αγαθά, μεταφορές και επικοινωνίες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του ΚΕΦίΜ, για το 2021 η ημέρα φορολογικής ελευθερίας είναι η 29η Ιουνίου, οπότε από εδώ και μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θα δαπανήσουν το εισόδημά τους δεδομένου ότι μέχρι τον Ιούνιο δούλευαν για την Εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Μόνο για την πληρωμή των έμμεσων φόρων απαιτούνται 75 ημέρες δουλειάς, των ασφαλιστικών εισφορών 60 ημέρες, των άμεσων φόρων 43 ημέρες και μία ημέρα για την κάλυψη των φόρων κεφαλαίου.

Η Ελλάδα, καταγράφει μία από τις 7 υψηλότερες επιβαρύνσεις από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και το χαμηλότερο βαθμό αποτελεσματικότητας της κοινωνικής πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταλαμβάνει την 24η θέση από τις 26 χώρες, που μελετήθηκαν, σχετικά με τη μείωση του ποσοστού του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: