Οι απειλές έφεραν μείωση στους εμβολιασμούς

Γεια σας, ας δούμε την 6η Ιουλίου…

Ειδικότερα, στη Δυτική Αττική, το ποσοστό εμβολιασμένων με μία δόση είναι 21,09% κι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είναι μόνο 16,29%. Επίσης, στην Ανατολική Αττική, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 21,97% και 15,88%. Στον Πειραιά, έχει κάνει μία δόση το 28,43% κι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 22,88%.

Αντιθέτως, στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ήδη έχει κάνει μία δόση το 81,27% κι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 59,88% των κατοίκων τους…

»»» «Αντάρτικο» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Original 21, για τα εισιτήρια διαρκείας λόγω της απόφασης να μπαίνουν στα γήπεδα μόνο εμβολιασμένοι.

Σε ανακοίνωσή της η Original 21 τονίζει ότι φέτος δεν θα αγοράσει και δεν θα πουλήσει στα μέλη της εισιτήρια διαρκείας, καθώς θεωρεί ότι είναι αντίθετο στις αξίες της να αποκλείσει οποιονδήποτε από τις δραστηριότητες της ομάδας

Στην ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τις αρχές μας τις κρατάμε σταθερές και τις αξίες μας αναλλοίωτες! Μέσα σε αυτές είναι η ελευθέρια, η ισότητα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνεπώς δικαίωμα του καθενός είναι να εμβολιαστεί ή όχι. Επιλογή του καθενός. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε σε κανέναν τι να κάνει για τον απλούστατο και προφανέστατο λόγο ότι δεν είμαστε ειδικοί».

Και υπογραμμίζεται «ότι η ORIGINAL 21 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΦΕΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ».

Σύμφωνα με την προσφυγή, η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν είναι νόμιμη, διότι, όπως τονίζεται «δεν συνάδει με το ιταλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ αφορά ένα εμβόλιο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας αντιθέτως θεωρεί ότι αυτό που προέχει (έστω και αν πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι επιλογές του κάθε πολίτη) είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και ότι όποιος έρχεται σε άμεση επαφή με ευπαθείς ομάδες δεν μπορεί να απορρίπτει τον εμβολιασμό.

»»» Τις νέες τάσεις που διαμορφώθηκαν από την κορονο-κρίση, με ψηφιακή εξάντληση και περιχαράκωση της σκέψης από την τηλεργασία, κατέγραψε παγκόσμια έρευνα της Microsoft με βάση στοιχεία από 30.000 εργαζόμενους σε 31 χώρες.

Οι βασικές τάσεις, που δείχνουν οτι ο κόσμος της εργασίας έχει αναδιαμορφωθεί βαθιά από την πανδημία, είναι η μονιμοποίηση της ευέλικτης εργασίας, η αποξένωση των επικεφαλής επιχειρήσεων και η εξάντληση τω υπαλλήλων, οι οποίοι δεν αντέχουν την υψηλή παραγωγικότητα, μέσω του ψηφιακού κόσμου.

Συγκεκριμένα, με τη μετάβαση στην τηλεργασία, χάθηκε μεγάλο μέρος της αυθόρμητης ανταλλαγής ιδεών που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο εργασίας. Η απώλεια της προσωπικής αλληλεπίδρασης σημαίνει ότι τα μεμονωμένα μέλη της ομάδας είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν μόνο με τους κοντινότερους συναδέλφους τους.

Ένας στους πέντε ερωτηθέντες αναφέρει ότι ο εργοδότης του δεν ενδιαφέρεται για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το 54% αισθάνονται ότι έχουν υπερβολικό φόρτο εργασίας. Το 39% αισθάνονται εξουθενωμένοι.

Εντυπωσιακό είναι ότι την ψηφιακή εποχή που προσπαθούν να επιβάλλουν κράτη και επιχειρήσεις, καταγράφηκε αύξηση 66% στον αριθμό των ατόμων που εργάζονται σε έγγραφα…

Η γυναίκα νοσηλεύεται για 7η μέρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στην Αιματολογική Κλινική και μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Μιλώντας σε τοπικό μέσο, ο καθηγητής Αιματολογίας του ΠΓΝΠ Αργύρης Συμεωνίδης, σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας της είναι «σταθερά κρίσιμη».

»»» Μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων, παρότι εργάζονται σε ιδιωτικούς ομίλους παροχής ιατρικών υπηρεσιών, δεν έχουν υπογράψει δήλωση για σύγκρουση συμφερόντων, όπως τους έχει ζητηθεί.

Η αποκάλυψη έγινε από τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε ζητήσει να υπάρξει μία δήλωση για τη σύγκρουση συμφερόντων. Παρόλο που το είχαμε ζητήσει, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι που θα ήταν καλό και σκόπιμο και για την έξωθεν καλή μαρτυρία»…

Σχετικά με το θέμα των μασκών, τόνισε και αυτός, μετά τον Ν. Σύψα, ότι «η επιτροπή δεν είπε ποτέ να φύγουν οι μάσκες, αλλά ότι διατηρούνται παντού όπου υπάρχει συνωστισμός».

Ο κ. Βατόπουλος τάχθηκε υπέρ της πειθούς για τους εμβολιασμούς και εναντίον της υποχρεωτικότητας, εκτός εξαιρέσεων, όπως όταν μπαίνουν θέματα δεοντολογίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρότεινε να πέσουν οι τόνοι και να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα, αλλά και να υπάρξει προσωπική επαφή, ώστε να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα δεν πρέπει να δοθεί στους νέους, αλλά στους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιών γιατί τείνουν να νοσούν βαρύτερα.

»»» Η πολιτική των εκβιασμών, των απειλών και της στοχοποίησης των εργαζομένων, μέσω δηλώσεων Σκέρτσου και Γεωργιάδη, έφεραν μείωση του αριθμού των εμβολιασμών, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι, «μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη»...

Και πρόσθεσε πως, «από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι»…

Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης ανέθεσε στο Πέτσα ειδική αποστολή, να αναζητήσει σε κάθε περιφέρεια ντόπιους… influencers, είτε είναι ο δήμαρχος, ο παπάς, ο δάσκαλος, είτε ακόμα και πρόσωπα με τοπική επιρροή, όπως επιχειρηματίες, ώστε να ανέβουν τα ποσοστά του εμβολιασμού.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, απέστειλε και σχετικές επιστολές προς τους δημάρχους της χώρας, τους οποίους καλεί «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενισχύσουμε αποφασιστικά – με συντονισμένο σχέδιο – την πορεία των εμβολιασμών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: