Κυβέρνηση εκβιασμών και επιθέσεων σε εργαζόμενους και ανεμβολίαστους

Γεια σας, ας δούμε την 5η Ιουλίου…

»»» Αυξήθηκε ο κίνδυνος φτώχειας του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat για το εισόδημα και τη φτώχεια του έτους 2020.

Σε σύγκριση με το 2019 παρατηρήθηκαν αυξήσεις στο ποσοστό κινδύνου φτώχειας του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας (άτομα ηλικίας 18-64 ετών) στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τη Σουηδία. Αντίθετα, περίπου στα μισά κράτη-μέλη, το ποσοστό κινδύνου παρέμεινε σταθερό το 2020, ενώ μειώθηκε στην Εσθονία.

Συνολικά, το 2020, το μέσο εισόδημα του πληθυσμού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με το 2019. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, καθώς και το ποσοστό κινδύνου φτώχειας παρέμεινε σταθερό, με διαφορετικές τάσεις μεταξύ των χωρών.

Ενώ στο πρώτο κύμα υπερτερούσαν κατά πολύ οι θετικές απόψεις (συνολικά 58%) για την κυβερνητική διαχείριση έναντι 22,1% των αρνητικών, στο δεύτερο κύμα διαπιστώνεται αντιστροφή με τις αρνητικές γνώμες να κυριαρχούν (48,5%) και τις θετικές να έχουν υποχωρήσει κατά πολύ (34,3%).

Επίσης, μεταξύ των δύο ερευνητικών κυμάτων ενδυναμώθηκε η αξιοπιστία προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαφορετικά μειώθηκε η αξιοπιστία των παραδοσιακών ΜΜΕ. Επιπλέον, προέκυψε ότι η χώρα θα βγει σοβαρά τραυματισμένη από την κορονο-κρίση.

»»» Ανατρέπει τα όσα υποστηρίζουν οι περισσότεροι ειδικοί, για το θέμα των εμβολιασμών, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας,. υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν».

Και πρόσθεσε: «Η μέση ηλικία θνητότητας είναι 79. Πάνω από 60 ετών, η σχέση κόστους – οφέλους τείνει στο όφελος, οπότε σωστά γίνεται ο εμβολιασμός. Σε έναν άνθρωπο κάτω από 40 ετών, το εμβόλιο δίνει 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από το γενικό πληθυσμό. Αν δεν κινδυνεύει ένας άνθρωπος, για ποιο λόγο να κάνει το εμβόλιο;».

Παράλληλα, ο κ. Κούβελας υποστήριξε ότι ήδη το ποσοστό του εμβολιασμού παγκοσμίως είναι υπερβολικό, καθώς δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου των παρενεργειών.

«Όταν μιλάμε για ένα καινούργιο φαρμακευτικό προϊόν, εμείς, δε θέλουμε καθόλου μια διείσδυση πάνω από 10%, γιατί αν γίνει κάτι στραβό είναι όλεθρος. Αυτός ο εμβολιασμός είναι ήδη υπερβολικός, γίνεται γρήγορα για τα μέτρα ελέγχου που μπορούμε να πάρουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να πηγαίνουν τα φαρμακευτικά προϊόντα εκεί που υπάρχει απόλυτη ένδειξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο, ο καθηγητής είπε ότι ναι μεν είναι πιο μεταδοτική από τον covid-19, ωστόσο «είναι 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα»…

Η εφημερίδα του Βερολίνου υποστηρίζει ότι «στην πραγματικότητα οι μετακλητοί είναι καθαρή σπατάλη. Μία νέα θέση μετακλητού συνοδεύεται από πλουσιοπάροχες, για τα δεδομένα της χώρας, απολαβές συν τα ειδικά επιδόματα.

Το ποσό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τον μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου. Οι υπέροχες αυτές δουλειές απευθύνονται κατά προτίμηση σε συγγενείς κρατικών αξιωματούχων ή κομματικών στελεχών, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάρτισης.

Αυτό που μετράει δεν είναι η ικανότητα και τα επαγγελματικά προσόντα, αλλά η πιστή συμπεριφορά και ο συγχρωτισμός με την εξουσία. Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας, την οποία μαθαίνουν τα παιδιά από το σχολείο ακόμη. Ακόμη και ο Μητσοτάκης, γόνος παλαιάς πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, εφάρμοσε μετά την εκλογική νίκη του τα καθιερωμένα, θεσπίζοντας ολόκληρη βιομηχανία μετακλητών».

»»» Η κυβερνητική ρητορική και οι επιθετικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης «νομιμοποιούν» ακραίες συμπεριφορές εργοδοτών και επιχειρήσεων, απειλώντας ανεμβολίαστους με απόλυση, όπως συνέβη και σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, με εσωτερικό έγγραφο, που υπογράφει διευθυντικό στέλεχος της, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία θα ενεργοποιήσει τα αμέσως, τα μέσα που της δίνει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις».

Βέβαια, άσχετα με το τι λένε κυβερνητικά στελέχη, η λήψη κάθε μέτρου εναντίον εργαζομένου, με αιτία το εμβόλιο, είναι εντελώς παράνομη. Όχι μόνο δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει εμβολιασμό πολίτη, και μάλιστα με απειλή απόλυσης από την εργασία του, αλλά πρόκειται και για παραβίαση του Συντάγματος.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 , ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και επίσης προστατεύεται και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, σαν γενική αρχή κάθε ατόμου. Παράλληλα, ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη και είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Ο κάθε εργαζόμενος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ή άλλες που προτίθενται να ακολουθήσουν αυτή την τακτική, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και στην Εισαγγελία.

Κάτι που δείχνει για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ό,τι θέλει και τα φορτώνει στους λοιμωξιολόγους, ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις της δημιουργούν προβλήματα, όπως τώρα με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να έρθει το τέταρτο κύμα στην Ελλάδα και πως μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ πως εάν πιεστεί το σύστημα δεν αποκλείονται τα οριζόντια μέτρα και πως σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες…

»»» Ο χειρισμός της υπόθεσης των εμβολιασμών από την κυβέρνηση έχει διχάσει την κοινωνία. Τώρα, Σκέρτσος και Γεωργιάδης, στήνουν στον τοίχο τους εργαζόμενους, τους οποίους θεωρούν εχθρούς, και ανεμβολίαστους, που ενδιαφέρονται μόνο να παίρνουν επιδόματα!!!

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επιτέθηκε στους εργαζόμενους υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, επιλέγουν να μη δουλεύουν γιατί θέλουν τα κρατικά επιδόματα.

Ο Άκης Σκέρτσος συνέχισε λέγοντας ότι είναι ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα και ότι η κυβέρνηση θέλει μια οικονομία ανοικτή.

Και όλα αυτά προσπάθησε να τα συνδέσει με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης περί περιοριστικών μέτρων μόνο για ανεμβολίαστους.

Τον δρόμο της σχέσης εμβολίων και επιδομάτων είχε ανοίξει ο «λαγός» της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε στο μέγιστο βαθμό τα περί ατομικής ευθύνης, λέγοντας ότι «έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές, εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια».

Πρόσθεσε δε ότι αν κάποιος έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, ο ίδιος έχει αποφασίσει να ζήσει να με περιορισμούς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: