Με κάρτα 150 ευρώ προσπαθεί ο Μητσοτάκης να «εξαγοράσει» τους νέους για να εμβολιαστούν!!!

Γεια σας, ας δούμε την 28η Ιουνίου…

Μέχρι και σήμερα και από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, οι απολύσεις είναι στον «πάγο», καθώς οι πληττόμενες επιχειρήσεις που έκαναν χρήση των μέτρων στήριξης, απαγορεύεται μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα να προβαίνουν σε απολύσεις.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ποσοστό της ανεργίας να διατηρείται σχεδόν αμετάβλητο, αφού οι εργαζόμενοι των κλειστών ή των πληττομένων επιχειρήσεων είχαν τεθεί σε αναστολή συμβάσεων, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, από την κατηγορία «απασχολούμενοι» ή «άνεργοι», για στατιστικούς λόγους μεταφέρθηκαν στην κατηγορία «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού».

Ωστόσο από τον Ιούλιο ξεπαγώνουν οι απολύσεις και οι επιχειρήσεις, εφόσον κρίνουν ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό μπορούν να προβούν σε απολύσεις, εάν δεν εμπίπτουν σε κάποιας από τις κατηγορίες, για τις οποίες εξακολουθεί να υφίσταται δέσμευση.

»»» «Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα λάβουν σύνταξη μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το σημερινό επίπεδο των επικουρικών συντάξεων. Διαφορετικά για να λάβουν το ίδιο επίπεδο με τη σημερινή επικουρική σύνταξη θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στο 74ο έτος της ηλικίας τους», προειδοποιεί ο Σάββας Ρομπόλης!!!

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Παντείου «το χρηματοδοτικό κενό ή το κόστος μετάβασης, είναι 62 δισ. ευρώ και εάν συνυπολογισθούν και οι διακηρυσσόμενες εγγυήσεις των χορηγούμενων κεφαλαιοποιητικών επικουρικών συντάξεων θα φθάσει στο επίπεδο των 75-78 δις ευρώ.

Στη προοπτική αυτή, το σημαντικότερο πρόβλημα, μεταξύ των άλλων, είναι η χρηματοδότηση αυτού του κόστους μετάβασης, η οποία, σύμφωνα και με τη διεθνή, ευρωπαϊκή βιβλιογραφία και εμπειρία καθίσταται αβέβαιη και επισφαλής».

Όπως τονίζει «τους κινδύνους αυτούς και το υψηλό κόστος μετάβασης, υπέστησαν σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο από το 1981 μέχρι το 2018 οι τριάντα χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες μετά από τριάντα χρόνια επέστρεψαν στο δημόσιο διανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο επιφορτίσθηκε με σημαντικές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες»…

Από αυτούς, η πλειονότητά τους (58,4% ή 435.322 άτομα) αναζητεί εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι) και το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 19,8%.

Το α’ τρίμηνο, ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.625.061, άτομα παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Με βάση τις κατευθύνσεις της Eurostat, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή εάν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους.

Πάντως, τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που «δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία», ανήλθαν σε 4.700.344 άτομα!!!

»»» Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, της τάξης του 25%, σε σχέση με το 2020, προειδοποιεί το ΔΝΤ, κάτι που θα οδηγήσει σε αυξητική τάση τον παγκόσμιο πληθωρισμό, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να αχνοφέγγει.

Σε μελέτη στελεχών του Ταμείου οι λόγοι που οδηγούν στις αυξήσεις των τιμών είναι οι διεθνείς τιμές των τροφίμων, οι τιμές των ναύλων για τις μεταφορές εμπορευμάτων, καθώς έχει αυξηθεί και το κόστος των οδικών μεταφορών.

Άλλη μια αιτία είναι η διαταραχή των εφοδιαστικών αλυσίδων, λόγω της πανδημίας, και η αποθεματοποίηση που οδήγησαν σε αυξήσεις τιμών των τροφίμων σε πολλές χώρες.

Σημαντικός παράγοντας θεωρείται και η ισχυρή ζήτηση για βιοκαύσιμα, η οποία αύξησε την κερδοσκοπική ζήτηση, μαζί με τους εξαγωγικούς περιορισμούς.

Ένας μέσος όρος 60% δήλωσε ότι ο Covid έχει εντείνει την πολιτική πόλωση στη χώρα του. Μόνο το 34% υποστήριξε ότι η χώρα του φαίνεται πιο ενωμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πόλωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 30 ποσοστιαίες μονάδες από την έναρξη της πανδημίας!

Οι ερμηνείες που δίνονται, είναι ότι η πόλωση είναι προϊόν του φόβου, καθώς η πανδημία οδήγησε τους απλούς ανθρώπους σε εξαιρετική πίεση και κοιτάζουν με μισό μάτι τον διπλανό τους, μήπως είναι φορέας και τον κολλήσει κορονοϊό.

Παράλληλα, η κορονο-κρίση όξυνε τις κοινωνικές εντάσεις μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ενώ έδωσε στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη δύναμη να περιορίσουν την κυκλοφορία, να κλείσουν επιχειρήσεις, να παραγγείλουν εμβόλια και να κατευθύνουν τεράστια χρηματικά ποσά όπως εκείνες έκριναν

»»» Το Ισραήλ θεωρήθηκε η χώρα υπόδειγμα που εμβολίασε όλο τον πληθυσμό του και άφησε πίσω τον κορονοϊό. Όμως η μετάλλαξη Δέλτα έφερε τα πάνω κάτω και άρχισαν πάλι να γεμίζουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα, οι μισοί που προσβλήθηκαν, τώρα, από κορονοϊό, είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – και για εμβολιασμένους – καθώς και άλλους περιορισμούς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου στελέχους του ιού.

Τα αρχικά ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τον Ραν Μπάλιτσερ, ο οποίος ηγείται μιας συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης, αποτελούμενης από ειδικούς.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου», δήλωσε η Δρ. Mariangela Simao, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση στην κοινότητα», προειδοποίησε η Simao, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες παντού, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, να τηρούν την υγιεινή των χεριών, τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Συνεχίζεται η μετάδοση στην κοινότητα».

»»» Ακατάλληλα για νέους 18-22 ετών είναι τα εμβόλια των mRNA για τον civid-19, όπως Pfizer και Moderna, υποστήριξε ο άνθρωπος που φέρεται να επινόησε την τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα από φαρμακευτικές εταιρείες.

Στα εμβόλια κατά του Covid-19, «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες» και δεν πιστεύει ότι πρέπει οι συγκριμένες ηλικιακές ομάδες να ωθούνται σε εμβολιασμό, είπε ο Ρόμπερτ Μαλόουν.

«Δεν νομίζω ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Μαλόουν και πρόσθεσε: «Είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν εμβόλια ή όχι, ειδικά επειδή αυτά είναι πειραματικά εμβόλια», σημείωσε…

Ο εφευρέτης των mRNA εμβολίων μοιράστηκε τις ανησυχίες του, την ίδια μέρα που μια συμβουλευτική ομάδα των CDC ανέφερε ότι υπάρχει «πιθανή σύνδεση» μεταξύ σπάνιων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστήριξε πως «έχουμε πλέον ξεπεράσει τους 8 εκατ. εμβολιασμούς». Αλλά διευκρίνισε το προφανές. Δηλαδή, «ότι περισσότεροι από 4,7 εκατ. πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και σχεδόν 3,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Προλογίζοντας τον Μητσοτάκη στην παρουσίαση των μέτρων «ενθάρρυνσης του εμβολιασμού», κατά την οποία ανακοινώθηκε η κάρτα-φιλοδώρημα στους νέους, ο Άκης Σκέρτσος παραδέχτηκε ότι «για την επίτευξη του επιθυμητού τείχους ανοσίας απαιτείται μια συμπληρωματική στρατηγική».

Όπως είπε στόχος είναι «να μην κάνουμε «κοιλιά» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο ρυθμό εμβολιασμού και να πείσουμε όσο περισσότερους πολίτες γίνεται να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους».

»»» Κάποτε στην Ινδία, έλεγαν οι φήμες, η κυβέρνηση έδινε ένα ρολόι δώρο σε όσους υποβάλλονταν σε στείρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα του υπερπληθυσμού της χώρας. Ο Μητσοτάκης, σήμερα, δεν δίνει ρολόι, αλλά μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους 18 – 25 ετών που θα εμβολιαστούν!!!

Αυτή την κάρτα-φιλοδώρημα θα μπορούν οι εμβολιασμένοι νέοι να χρησιμοποιούν για εισιτήρια σε ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία.

Ο Κ. Μητσοτάκης την χαρακτήρισε «νέο παράθυρο ελευθερίας», ώστε να σπεύσουν οι νέοι να εμβολιαστούν, άσχετα αν λίγους μήνες πριν τους θεωρούσε ως βασικούς υπάιτιους για την διασπορά του κορωνοϊού σε πλατείες και πορείες.

Και, βέβαια, όπως συνηθίζει, έκανε και το κρύο αστείο του απεθυνόμενος στη νεολαία, πιστεύοντας ότι με τα 150 ευρώ και τις εξυπνάδες του, θα σχηματίσουν ουρές έξα από τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο», είπε. Μπρρρ, παγώσαμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: