Τέσσερις στους 10 Έλληνες φτώχυναν από την κορονο-κρίση

Γεια σας, ας δούμε την 24η Ιουνίου…

»»» Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι που «βάζουν πλάτη» απλήρωτοι, για να βγαίνουν τηλεοπτικά προγράμματα στον αέρα, έντυπα στα περίπτερα και ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Τα ίδια περνούν, όπως φαίνεται, και δημοσιογράφοι σε χώρες της Αφρικής.

Όμως ένας παρουσιαστής ειδήσεων στη Ζάμπια, ονόματι Kalimina , έδειξε έναν άλλο δρόμο για την αντιμετώπιση τους προβλήματος, εκτός από την υπομονή, την ελπίδα και τα παρακάλια. Την ώρα που έλεγε το δελτίο του σταθμού KBN TV, κοίταξε την κάμερα και απευθύνθηκε στους τηλεθεατές.

«Μακριά από τα νέα, κυρίες και κύριοι, είμαστε ανθρώπινα όντα. Και πρέπει να πληρωθούμε. Δυστυχώς, στον KBN δεν πληρωνόμαστε. Η Sharon και όλοι οι άλλοι δεν έχουν πληρωθεί, μεταξύ αυτών και εγώ. Πρέπει να πληρωθούμε».

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα ο σταθμός για να τον κόψει στον αέρα, καλώντας τους τηλεθεατές να μη συγχωρήσουν τη διακοπή των ειδήσεων και να αντιμετωπίσουν τον παρουσιαστή με «την περιφρόνηση που του αξίζει»!!!

Αργότερα, οι προϊστάμενοι του είπαν ότι ήταν μεθυσμένος, κάτι που αρνήθηκε ο Kalimina, ρωτώντας ρητορικά πώς θα μπορούσε να είναι μεθυσμένος, έχοντας παρουσιάσει άλλες 3 εκπομπές εκείνη τη μέρα;

Παράλληλα, τονίζει ότι οι έλεγχοι που γίνονται στα σύνορα, σε αεροδρόμια και λιμάνια, είναι μόνο δειγματοληπτικοί και δεν αφορούν στο σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα.

Η κ. Λινού αναφέρθηκε στο θέμα του συνωστισμού σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όταν επιτρέπονται δεξιώσεις με 300 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν πλήρως άνοσα άτομα ως προς το καινούργιο στέλεχος Δέλτα.

»»» Με θρόμβωση στο πόδι, που παρουσιάστηκε μετά τον δεύτερο εμβολιασμό με Pfizer, νοσηλεύτηκε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η περιπέτεια της υγείας του να ήταν παρενέργεια του εμβολίου.

«Το Σάββατο (19/6) σηκώθηκα με ένα βάρος στο πόδι, μια δυσκολία στην κίνηση. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου, γιατρό Γιώργο Παπαθέου και του είπα να έρθει να με δει. Εκείνος έκρινε ότι πρέπει να πάω στο «Υγεία». Πήγα, έκανα εξετάσεις και προέκυψε ότι είχα ένα εμβολικό επεισόδιο. Ήταν ένας μικρός θρόμβος, που όμως διαλύθηκε εν τη γενέσει του».

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι μάλλον η θρόμβωση είναι παρενέργεια του εμβολίου. «Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 4 Ιουνίου ένιωσα μια πραγματική διάλυση του οργανισμού μου, που ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη.

»Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η σπάνια παρενέργεια με κυνηγάει εμένα προσωπικά, αλλά εκτιμώ ότι μπορεί να είναι στις παρενέργειες του εμβολίου. Σίγουρα εγώ είχα το υπόβαθρο και όχι κάποιο υποκείμενο νόσημα ή παθολογία γιατί δε βρέθηκε τίποτα από αυτά. Πιθανόν το εμβόλιο να ενεργοποίησε κάποιον μηχανισμό για να πυροδοτηθεί η θρόμβωση», τόνισε.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πολλοί φτωχοί έγιναν φτωχότεροι εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεσή της.

Η εικόνα προκύπτει από σχετική έρευνα της Credit Suisse, η οποία φέρνει στο φως ένα πρωτοφανές και εντυπωσιακό στοιχείο: το περασμένο έτος για πρώτη φορά περισσότερο από το 1% των ενηλίκων παγκοσμίως αναδείχθηκαν σε εκατομμυριούχους.

Αιτίες θεωρούνται η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και η άνοδος των τιμών των κατοικιών που βοήθησαν στην ενίσχυση του πλούτου τους. Πάντως, η δημιουργία πλούτου φάνηκε να είναι «εντελώς ανεξάρτητη» από τα οικονομικά δεινά της πανδημίας.

»»» Οι μισοί καταναλωτές πραγματοποιούν με μικρότερη συχνότητα αγορές προϊόντων και υπηρεσιών σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία, ενώ τέσσερις στους δέκα έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PRORATA, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις καταναλωτικές συνήθειες και την αγοραστική συμπεριφορά των πολιτών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο το 10% των καταναλωτών είδε αυξημένα τα εισοδήματα του, ενώ περίπου οι μισοί ερωτώμενοι δήλωσαν ότι το εισόδημα του νοικοκυριού τους παρέμεινε το ίδιο σε σχέση με την περίοδο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και το 40% ότι μειώθηκε.

Επίσης, σε σχέση με την περίοδο πριν την κορονο-κρίση, το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι τώρα αγοράζει, σε γενικές γραμμές, λιγότερο συχνά από πριν προϊόντα και υπηρεσίες και το 51% αγοράζει λιγότερο συχνά προϊόντα στις εκπτωτικές περιόδους.

Η πλειονότητα των ερωτώμενων (81%) απάντησε ότι δε σκοπεύει μέσα στους επόμενους 12 μήνες να αγοράσει αυτοκίνητο ή μηχανή, να αγοράσει ιδιωτική ασφάλεια υγείας (89%), να αλλάξει πάροχο φυσικού αερίου/ηλεκτρισμού (81%) ή πάροχο τηλεπικοινωνιών (80%), ενώ έξι στους δέκα δεν προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: