333 όροι για να πάρουμε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης!!!

Γεια σας, ας δούμε τη 18η Ιουνίου…

»»» Δύο στους τρεις Έλληνες ηλικίας 18-34 ζουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, φέρνοντας την Ελλάδα στην 6η θέση σε λίστα με 35 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι νέοι ζουν κάτω από τη γονεϊκή στέγη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (τα περισσότερα στοιχεία χρονολογούνται στο 2019), ο μέσος όρος των νέων 18-34 ετών που μένουν με γονείς για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοντά στο 50%.

Στην Ελλάδα και στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 69,4% –μία αύξηση κατά 8,7 μονάδες από το 2011–, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις κατατάσσονται σκανδιναβικές και βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία με 17,2% και η Φινλανδία με 19,5%.

Παρατηρείται επίσης πως περισσότεροι άντρες μένουν με τους γονείς τους από ό,τι γυναίκες. Στην Ελλάδα, το 77,1% των αντρών 18-34 ετών δεν έχει φύγει από το σπίτι, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να είναι 61,8%.

Στην ερώτηση ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη και φαρμακευτική κάλυψη του κλάδου, κάτι που σύσσωμα τα καλλιτεχνικά σωματεία ζητούν επί μήνες.

Στην ερώτησή του, ο Α. Τσιγκρής επισημαίνει πως η αποχή των επαγγελματιών μουσικών από την εργασία τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» στον κλάδο.

»»» Μεγάλη βουτιά παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καταλυμάτων και των εστίασης από τα lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 97.977.317 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 59,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 239.971.658 ευρώ.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 460.584.614 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 52,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 970.366.988 ευρώ.

Η τιμή των καυσίμων στη χώρα μας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα λόγω και της αυξημένης φορολογίας, με τον Έλληνα να πληρώνει αυτή τη στιγμή την 95άρα αμόλυβδη βενζίνη 1,618 ευρώ/λίτρο, όντας έτσι η 5η πιο ακριβή τιμή σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο στην Ολλανδία, τη Δανία, τη Φιλανδία και την Πορτογαλία πληρώνουν οι οδηγοί πιο ακριβά τη βενζίνη από ό,τι στην Ελλάδα.

»»» Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι μία νέα θεραπεία που δοκιμάστηκε κατά του κορονοϊού και βασίζεται στον συνδυασμό δύο φαρμάκων, αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς φαίνεται να «φρενάρει» δραστικά την εξάπλωση του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα σε ποσοστό έως 99,5%!

Η νέα θεραπευτική προσέγγιση εστιάζει στο να αντιμετωπίσει άμεσα, όχι μόνο τον covid-19, αλλά και τη βλάβη που αυτός προκαλεί στα κύτταρα.

Η μέθοδος, προς το παρόν, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο εργαστήριο και εάν αποδειχθεί ασφαλής στους ανθρώπους θα κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού και θα επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών.

«Έχω δυνατό βιογραφικό. Μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσει η πρόσληψη. Δεν με ρώτησαν καν γιατί δεν έχω εμβολιαστεί. Δεν είμαι αρνήτρια, απλώς θα κάνω το εμβόλιο αργότερα. Έχω σοβαρές αλλεργίες» δήλωσε.

Και όλα αυτά έγιναν ενώ η πρόσληψη θεωρείτο σίγουρη, καθώς όπως είπε η ίδια «είχα πάει τέσσερις ημέρες, να εκπαιδευτώ, να δω το χώρο. Και όταν ήταν να γίνει η πρόσληψη, είπαν “λυπούμαστε πολύ, δεν μπορούμε να κάνουμε την πρόσληψη”. Δεν με ρώτησε καν για τους λόγους που δεν έχω εμβολιαστεί»…

»»» Μέσα στο νοσοκομείο Καλαβρύτων πέθανε μια 55χρονη γυναίκα, λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer.

Η γυναίκα είχε μεταβεί να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, και κατέρρευσε στον προθάλαμο αναμονής του νοσοκομείου μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη και στη συνέχεια ανακοπή καρδιάς.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνιμη κάτοικος Αθηνών και είχε μεταβεί στο χωριό Κέρτεζη, που είναι ο τόπος καταγωγής του άνδρα της, προκειμένου να περάσει την περίοδο της καραντίνας…

Συνδικαλιστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι δύο σημαντικότερες συνέπειες των νέων νομοθετικών διατάξεων είναι η αύξηση των απολύσεων, μέσω της ευελιξίας στο ωράριο, και των ατομικών συμβάσεων, καθώς οι εργοδότες θα έχουν την ευχέρεια «να βγάζουν τη δουλειά» με λιγότερο προσωπικό.

Παράλληλα, αναμένεται αύξηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. Και αυτό γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην ουσία είναι αδρανοποιημένοι, καθώς επίκειται ο …μετασχηματισμός του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε ανεξάρτητη αρχή.

»»» Υπό αυστηρή επιτήρηση για πέντε χρόνια μπαίνει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθούν σε δόσεις τα 30,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, που ενέκρινε η Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες θα κάνουν αξιολόγηση ανά εξάμηνο και αν κάποιο έργο έχει καθυστέρηση πέραν του χρονοδιαγράμματος, η Ελλάδα θα κινδυνεύει με απώλεια κονδυλίων και δανείων. Μπορεί να μην λέγεται μνημόνιο, αλλά κάτι από το παρελθόν θυμίζει όλο αυτό…

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκληπρώσει 333 όρους, που περιγράφονται αναλυτικά σε 260 σελίδες, έως και το 2025. H εκταμίευση της προκαταβολής περί τα τέλη Ιουλίου θα είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης.

Από εκεί και μετά η χώρα καλείται να ικανοποιεί συγκεκριμένα «ορόσημα» και «στόχους», βάσει των δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο προκειμένου να εκταμιεύεται η κάθε δόση έως το 2026.

Οι περισσότεροι από τους όρους αφορούν ποικίλα θέματα τεχνολογίας και πράσινης ανάπτυξης, τραπεζών και δανείων. Όσο για την πραγματική ανάπτυξη, αυτή θα έλθει μάλλον με… e-mail, όταν όλοι θα είμαστε on line!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: