Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Γεια σας, ας δούμε την 11η Ιουνίου…

»»» Τα X Files φαίνεται ότι δεν είναι «προνόμιο» μόνο των ξένων, και κυρίως των Αμερικανών ή των Βρετανών, καθώς και στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί αρκετές παρατηρήσεις UFO, από το 1966 έως το 2007.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους ειδικούς ήταν καθησηχαστικές, και δεν επρόκειτο για επισκέψεις… αρειανών. Άλλες παρέμεινα αναεξήγητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Ποντίκι», έχουν αναφερθεί 7 περιπτώσεις θέασης αγνώστους ταυτότητας αντικειμένων, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε κάποιες από αυτές τα φωτεινά αντικείμενα αποδόθηκαν σε αντανακλάσεις αστεριών, όπως η Αφροδίτη, σε φλας μεγάλων φωτογραφικών μηχανών ή φώτα πάνω σε καθρέφτες. Ορισμένες από τις εξηγήσεις είναι πειστικές, αλλά για αρκετές υπάρχει η αμφιβολία…

Περιμένουμε ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Όχι να βγαίνει ο Ομπάμα και να μιλάει για UFO και ο Μητσοτάκης να σιωπαίνει!!!

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στους τσιμεντένιους διαδρόμους, που όπως τονίζει, κατασκευάστηκαν «στο όνομα των ανθρώπων με αναπηρίες», αλλά έχουν προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, όπως και την οργή επιστημόνων αρχαιολόγων.

Αναφέρεται στους διαδρόμους από οπλισμένο σκυρόδεμα, και όπως επισημαίνει αυτές οι παρεμβάσεις, αλλά και ο νέος ανελκυστήρας που δημιουργήθηκε για τα ΑμεΑ, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με τους επικριτές να ζητούν να φύγει το τσιμέντο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Εξηγεί ότι οι νέοι διάδρομοι στην πορεία των αρχαίων Παναθηναίων είναι πολύ πιο φαρδείς από τους παλιούς, ενώ υπάρχουν σχέδια και για νέες επεκτάσεις τους με τσιμέντο στα δυτικά και τα νότια του ιερού βράχου.

»»»Στα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αποδίδεται ο υψηλότερος φλεγμονών της καρδιάς, σε νέους άντρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Πάνω από τα μισά περιστατικά αναφέρθηκαν μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna (MRNA) σε άτομα ηλικίας 12 έως 24 ετών. Αυτές οι ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία, αντιπροσωπεύουν λίγο παρακάτω από το 9% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

Συνολικά, υπήρχαν 283 περιπτώσεις φλεγμονής στην καρδιά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 16 έως 24. Ορισμένοι ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, όμως οι περισσότεροι έχουν αναρρώσει πλήρως από τα συμπτώματα, σύμφωνα με τα CDC.

Όπως υποστήριξε, 4.000 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία, με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή.

«Σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, δηλαδή ναι μεν έχουμε μία αποσυμφόρηση από την πανδημία, αλλά όμως τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι υπολογίζετε όλοι σας» τόνισε.

»»» Τα ψυχικά νοσήματα επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του ΟΟΣΑ.

Το κόστος παγκοσμίως είναι τεράστιο και η κορονο-κρίση χειροτέρεψε την κατάσταση, μέ άμεσο αντίκτυπο στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής ζωής, της εκπαίδευσης της άσκησης και των υπηρεσιών υγείας.

Η αντιμετώπιση των ψυχικών νοσημάτων ισοδυναμεί με το 4% του ΑΕΠ της ΕΕ, είτε άμεσα ως προς την θεραπεία, είτε έμμεσα από την μείωση θέσεων εργασίας και την παράλληλη μείωση παραγωγικότητας.

Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα υποστήριξη στους νοσούντες και ταυτόχρονα αύξηση επενδύσεων και ποιότητας φροντίδας, ώστε να μειωθούν αυτοί οι υψηλοί δείκτες οικονομικού και κοινωνικού κόστους.

Το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε το 2020 κατά 24 τρισεκατομμύρια δολάρια, και το χρέος των επιχειρήσεων κατά 5,5 τρισ. δολάρια, φτάνοντας στο επίπεδο-ρεκόρ των 80,6 τρισ. δολαρίων.

Ειδικότερα το χρέος των νοικοκυριών σημείωσε αύξηση κατά 2,5 τρισ. δολάρια και πλέον ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 51 τρισ. δολαρίων και στο 64% του παγκόσμιου ΑΕΠ!

»»» Καταστροφικό χαρακτηρίζει το εργασιακό νομοσχέδιο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας στην έκθεση του για την οικονομία και την απασχόληση, τις συνέπειες που θα έχει στην ποιότητα της εργασίας και νέες θέσεις.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σημειώνει πως «το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα αποδομήσει περαιτέρω τη συνοχή της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα».

Και εξηγεί ότι τα στοιχεία για τις ώρες εβδομαδιαίας εργασίας δείχνουν ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα εμφανίζει υψηλό χρόνο τυπικής εβδομαδιαίας απασχόλησης, είναι η εκτεταμένη χρήση υπερωριών από τους εργοδότες.

Μάλιστα, το 2019 το ποσοστό των ανθρώπων που εργάστηκαν πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα στην Ελλάδα ήταν το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη και το δεύτερο υψηλότερο αν συνυπολογίσουμε την Τουρκία…

«Συνοπτικά, ο πραγματικός χρόνος εργασίας στην Ελλάδα είναι υπέρμετρα υψηλός, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και της μεγάλης χρήσης υπερωριών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «κρίνει ως απόλυτα αναγκαία την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών νομοθετικώς και τη θέσπιση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δια νόμου».

Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της, «οι άνω εξελίξεις στερούν πλέον κάθε προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και τους αφήνουν παντελώς εκτεθειμένους στα συμφέροντα των Τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds)».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: