Σε απώλειες 493.000 θέσεων εργασίας αντιστοιχούν τα μέτρα της κορονο-κρίσης!!!

Γεια σας, ας δούμε την 9η Ιουνίου…

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι επιστήμονες μπορούν να μιλήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να μιλήσουμε με θάρρος, σύνεση και τη σωστή δόση αβεβαιότητας. Οι επιστήμονες πρέπει να μιλούν χωρίς να φοβούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό των πολιτικών ή κάποιων άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι επιστήμονες μπορεί πολλές φορές να σκεφτούν τι θα γίνει για τη δική τους χρηματοδότηση εάν εμφανιστούν ως επαναστάτες μέσα στο σύστημα, καθώς την επόμενη φορά που θα ζητήσω χρηματοδότηση από κάποιον οργανισμό, ίσως με μηδενίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε πως αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί να μιλήσουν για όσα βιώνουν τον τελευταίο χρόνο, με κάποιους από αυτούς να δέχονται μέχρι και απειλές, όπως ισχυρίστηκε.

»»» Το οργανωμένο έγκλημα συνέδεσε με τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός Εσωτερικών, για να δικαιολογήσει την είσοδο αστυνομικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη δημιουργία ειδικού σώματος.

Ο Μάκης Βορίδης έκανε μια πρωτοφανή και ευφάνταση δήλωση, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα Πανεπιστήμια αποτελούν άντρα όπου σχεδιάζονται και οργανώνονται οι εγκληματικές ενέργειες της μαφίας…

Όπως ισχυρίστηκε, δεν πρέπει να υποτιμάται «η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και ομάδων, οι οποίες είναι συστηματικά παραβατικές και χρησιμοποιούν διάφορα κενά που υπάρχουν στο νόμο. Ένα από αυτά ήταν τα Πανεπιστήμια για να οργανώνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες»!!!

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Oxfam και του Swiss Re Institute, εάν οι χώρες-μέλη του G7 (Βρετανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) δεν λάβουν μέτρα αντιμετώπισης των αυξανόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Βάσει της έρευνας υπολογίζεται ότι οι οικονομικές απώλειες εξαιτίας της κλιματικής κρίσης έως το 2050 θα ήταν περίπου σαν μια κορονο-κρίση να σημειωνόταν δύο φορές κάθε χρόνο.

»»» Κατά 12,2% μειώθηκε το προσωπικό των τραπεζών, στη διάρκεια της κορονο-κρίσης, ενώ χάθηκαν συνολικά 4.613 θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επιβεβαιώνουν ότι έφυγαν σε ετήσια βάση οι περισσότεροι τραπεζοϋπάλληλοι της τελευταίας πενταετίας. Η χρονιά συγκαταλέγεται και στις χειρότερες για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο από το ξέσπασμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης το 2010.

Η συρρίκνωση του προσωπικού των ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστεί και το 2021 (κυρίως με νέα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης) με στόχο στο τέλος του τρέχοντος έτους να ανέρχεται γύρω στα 30.000 άτομα.

Μεγάλη ήταν και η μείωση τραπεζικών καταστημάτων το 2020. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών από 1.838 συνολικά το 2019 μειώθηκαν σε 1.680 το 2020, καθώς έκλεισαν 158 σε ένα χρόνο.

Τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν προνόμια προς τους εμβολιασμένους. Επίσης, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της «ατομικής ευθύνης», μαζί με απειλές για απολύσεις εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δικαιολόγησε τις απολύσεις λέγοντας «δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να κουνήσει το δάχτυλο και σε κατοίκους τουριστικών περιοχών, όπως η Κέρκυρα και η Σάμος, κατηγορώντας τους ότι η διστακτικότητά τους να εμβολιαστούν αποτελεί αρνητική διαφήμιση για τον τουρισμό.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ξεκινώντας από τους νοσηλευτές και το προσωπικό για τις φροντίδες υγείας, ενώ στη συνέχεια άφησε «παράθυρο» για την απαγόρευση εισόδου σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί!!!

»»» Τη δραματική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα, κατέγραψε έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία την τελευταία διετία διαπιστώθηκε μείωση μισθών και ωρών εργασίας, καθώς και έκρηξη των αναστολών συμβάσεων.

Συγκεκριμένα η μείωση του ακαθάριστου μισθού είναι σε ποσοστό 2,5% σε σχέση με το 2019, αλλά τεράστια είναι η μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,6%, η οποία αντικατοπτρίζει το μεγάλο ποσοστό των αναστολών εργασίας.

Μάλιστα, οι μειωμένες ώρες εργασίας αντιστοιχούν σε απώλεια 492.900 θέσεων πλήρους απασχόλησης ή στο 10,7% του εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι το κράτος –μέλος της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό μισθωτών σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους, περίπου 27% των μισθωτών, κατά το 2020.

Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στη 14η χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη. Η εισοδηματική ανισότητα είναι υψηλή, με τον μεγαλύτερο αριθμό μισθωτών να κινείται σε κλιμάκια από «0» έως «500» ευρώ και από «701» έως «900» ευρώ.

Συνέπεια αυτού ήταν η απώλεια – μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,6%. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας εκτιμά ότι αυτό αντιστοιχεί σε 492.900 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: