Σάλος με πρόταση «Δούρειο Ίππο» για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων

Γεια σας, ας δούμε την 8η Ιουνίου…

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν προσωρινά μέχρι τρεις μονάδες βάσης στο 1,54% -στο χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου- για να μετριάσουν τις απώλειες αργότερα, παρασύροντας το σύνολο των κρατικών χρεογράφων παγκοσμίως σε παρόμοια πορεία.

Αντίθετα, οι τιμές των γερμανικών και βρετανικών ομολόγων ενισχύθηκαν σημαντικά.

Όπως έγινε γνωστό, η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν σε πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πάροχος CDN, Fastly. Πρόκειται για εταιρεία cloud computing, η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες σε πολλές ιστοσελίδες.

»»» Οι δορυφόροι μπορεί να καταστρέψουν το στρώμα του όζοντος της Γης, σύμφωνα με επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι οι πολυπληθείς στόλοι τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές κάποιοι από τους δεκάδες χιλιάδες δορυφόρους θα παθαίνουν βλάβες με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα χημικές ουσίες, οι οποίες θα προκαλέσουν μεταβολές στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Αυτή την στιγμή σε τροχιά γύρω από την Γη βρίσκονται περίπου τρεις χιλιάδες δορυφόροι. Όμως μεγάλες εταιρείες όπως η Space X, η Amazon και άλλες, έχουν ξεκινήσει μια μάχη δημιουργώντας στόλους δορυφόρων που θα παρέχουν προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους συνδρομητές τους.

Κάθε στόλος θα αποτελείται από χιλιάδες δορυφόρους και ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν ήδη εκτοξεύσει δεκάδες δορυφόρους και προγραμματίζουν την συνεχή εκτόξευση νέων τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Σύμφωνα με μετρήσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σημειώνεται αύξηση τιμών σε επιμέρους γαλακτοκομικά είδη, στα αυγά, στα λαχανικά κ.λπ, που κατά περίπτωση φτάνει ακόμα και το 12%.

Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), παρατηρούνται και «καμουφλαρισμένες» αυξήσεις οι οποίες οδηγούν σε ανεπίτρεπτη παραπλάνηση του καταναλωτή, όπως για παράδειγμα στα καθαριστικά, όπου η τιμή παραμένει η ίδια, αλλά μειώνεται η ποσότητα, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε άλλωστε ερώτηση επισημαίνοντας ότι έχουμε αυξήσεις σε μια περίοδο που στο σύνολο της οικονομίας παρατηρούνται ισχυρές αποπληθωριστικές τάσεις.

»»» Αυξήσεις στο Καματερό και μειώσεις στην Εκάλη, είναι σε γενικές γραμμές η νέα τάξη που διαμορφώνουν οι νέες αντικειμενικές τιμές, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Η εκρηξη των αντικειμενικών τιμών για τις λαϊκές συνοικίες, ανεβάζουν στο κόκκινο τον λογαριασμό με τα φορολογικά βάρη του ΕΝΦΙΑ στη χαμηλή και μεσαία ιδιοκτησία, με παράγοντες της αγοράς να μιλούν για γενικευμένη επίθεση στα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά, τη στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο η μεγάλη ιδιοκτησία και τα υψηλά εισοδόμητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε Κηφισιά, Φιλοθέη, Εκάλη, Ανοιξη, Βούλα, Νέο Ψυχικό και Πεντέλη καταγράφονται μειώσεις τιμών έως και 35%, ενώ σε Καματερό, Αγία Βαρβάρα, Αγιο Δημήτριο, Ιλιον, Αγίους Αναργύρους, Περιστέρι και Δάφνη οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται έως και 75%.

Χρυσώνοντας το χάπι των αυξήσεων η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2022 κατά 8%, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι οι όποιες μεταβολές δεν θα φέρουν αύξηση του φόρου, καθώς σχεδιάζονται αλλαγές συντελεστών.

Στο ρεπορτάζ της η SZ αναφέρει ότι πρόκειται για «συσκευές που τοποθετούνται σε θωρακισμένα οχήματα και μπορούν να εκπέμπουν εξαιρετικά δυνατούς θορύβους με στοχευμένο τρόπο (…) Οι θόρυβοι μπορούν να προκαλέσουν σωματικό πόνο, πανικό και σοκ

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Επικριτές θεωρούν τα ηχητικά κανόνια εργαλείο βασανιστηρίων που θα χρησιμοποιείται για να απαγορεύει την πρόσβαση ανθρώπων σε μια συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία ασύλου εντός της ΕΕ. Η Κομισιόν έσπευσε πάντως να τονίσει ότι, αν και γενικά υποστηρίζει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, δεν έχει καμία σχέση με τα ηχητικά κανόνια».

»»» Το 81% του κλάδου της εστίασης είναι σε κίνδυνο με τον νέο πτωχευτικό νόμο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας ότι «η στήριξη στο μη μισθολογικό κόστος, τα ενοίκια, το κούρεμα του χρέους και μια γενναία ρύθμιση οφειλών είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ελπίδας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 81% των ελληνικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως Κλάδου κινδυνεύουν να γίνουν υποψήφιοι πτωχοί.

Οι επιχειρήσεις εστίασης που αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των επιχειρήσεων, δεν αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, άρα το 81% του Κλάδου είναι σε κίνδυνο».

Το θέμα των «θαλασσοδανείων» των κομμάτων επανέφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει πώς ακριβώς σκοπεύει να αποπληρώσει τα χρέη που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίοι δανειολήπτες έρχονται αντιμέτωποι με τον νέο πτωχευτικό νόμο.

O Κ. Μητσοτάκης, αν και κλήθηκε τρεις φορές να απαντήσει σε αντίστοιχες ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα για τους χιλιάδες λιγότερους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν πάτησε το πόδι του στη Βουλή.

Οι ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες και υπήρξε μια αόριστη υπόσχεση από το Μαξίμου ότι θα απαντηθούν στο… μέλλον. Αυτή τη φορά η ΝΔ έριξε τις ευθύνες στους τόκους των τραπεζών…

»»» Φωτιές άναψε στον τραπεζοϋπαλληλικό -και όχι μόνο- χώρο, το αίτημα του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην τράπεζα, με ποινή στέρησης μισθού για όσους αρνηθούν!!!

Είναι η πρώτη φορά, που εργατικό σωματείο, ξεπερνά τον εργοδότη και τον υποκαθιστά, προτείνοντας και την αυστηρότερη των ποινών για «απειθάρχητους» υπαλλήλους. Το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς είναι επικεφαλής του σωματείου της Alpha Bank, είναι ο Τάσος Γκιάτης, κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΝΔ.

Συνδικαλιστικοί παράγοντες σχολιάζοντας την πρόταση, εκτιμούν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για ενέργεια προετοιμασίας του εδάφους, για την ευρεία εφαρμογή του μέτρου σε εργαζομένους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, εφόσον η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι μεγάλος αριθμός πολιτών εξακολουθεί να μην εμβολιάζεται, με αποτέλεσμα να μην χτίζεται το απαιτούμενο τείχος ανοσίας.

Οι ίδιοι κύκλοι επικαλούνται, μάλιστα και τελευταία δημοσιεύματα, που μαρτυρούν προθέσεις να έρθει επιτακτικά στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, εφόσον οι κυβερνητικοί στόχοι για το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν επιτευχθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: