Δεν πάνε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι της Σάμου!

Γεια σας, ας δούμε την 4η Ιουνίου…

Ο νόμος προβλέπει ότι θα συσταθεί φορέας για την προστασία των ασθενέστερων από τις εξώσεις, ο οποίος θα μείνει στον έλεγχο ιδιωτών και όχι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι αυτό θα εξέθετε τον κρατικό προϋπολογισμό σε νέες επιβαρύνσεις.

Ο νέος φορέας απόκτησης ακινήτων θα αγοράζει τα σπίτια που θα χάνουν οι ασθενέστεροι σε πλειστηριασμό και θα τα εκμισθώνει στους παλιούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα λαμβάνουν και επιδότηση ενοικίου. Μετά από 12 χρόνια, οι παλαιοί ιδιοκτήτες θα έχουν την -εντελώς θεωρητική…- δυνατότητα να αγοράσουν πάλι τα σπίτια στην τιμή που θα έχουν τότε.

Όμως, η κυβέρνηση ανεξήγητα καθυστέρησε την ίδρυση του νέου φορέα, αφήνοντας να περάσουν μήνες χωρίς να ενεργήσει, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί στο σύνολό του από την 1η Ιουνίου ο πτωχευτικός νόμος, αλλά να μην υπάρχει ο φορέας προστασίας από τις εξώσεις…

»»» Κυνηγοί εξωγήινων και UFO από 27 χώρες δημιούργησαν συνασπισμό, προκειμένου να προετοιμάσουν τον κόσμο για την «πρώτη επαφή» μαζί τους, λίγο καιρό πριν το Πεντάγωνο δημοσιεύσει στοιχεία με τα όσα γνωρίζει για την εξωγήινη ζωή

Ο Διεθνής Συνασπισμός Έρευνας για την Εξωγήινη Ζωή (ICER), αναφέρει ότι πρόκειται για μία ένωση επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επιφανών ερευνητών UFO από όλον τον κόσμο, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών.

Αντιπρόεδρος του Συνασπισμού είναι ο Γκάρι Χέσελτιν, πρώην αστυνομικός και εκδότης ενός περιοδικού για εξωγήινους. Ο Χέσελτιν, έχει στην κατοχή του μια βάση δεδομένων με 550 περιστατικά επαφής με εξωγήινους στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρονολογούνται από το 1901 και κάποια συνοδεύονται από βίντεο.

Στο μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται μέσα στον μήνα η έκθεση του Πενταγώνου, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματούχοι για τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP).

Ανάμεσα σε αυτά είναι τρία βίντεο τα οποία κατέγραψαν αντικείμενα που κινούνταν στον ουρανό με αρκετά παράξενο τρόπο από το 2004 και το 2015 και εκατοντάδες μαρτυρίες πολιτών. Πάντως, όλα τα στοιχεία δεν θα δημοσιοποιηθούν στο ευρύ κοινό, καθώς τα περισσότερα έχουν χαρακτηρισθεί απόρρητα…

Ο 65χρονος ήρθε στην Ελλάδα έχοντας με συμπτώματα και με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ, αλλά τι γεγονός ότι δεν ελέγχθηκε κατά την είσοδο του στην Ελλάδα, αναδεικνύει την αδυναμία των υποδομών.

Τώρα, προκειμένου την ύστατη ώρα να βρεθεί λύση με τους πολλαπλάσιους τουρίστες, εξετάζεται η προμήθεια ενός νέου τεστ που αναπτύχθηκε στην Σιγκαπούρη και λειτουργεί όπως το αλκοτέστ, με αξιοπιστία άνω του 90%, σύμφωνα με όσους το προωθούν.

»»» Τα πάνω κάτω στον κλάδο των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες εκτός από αυξήσεις σε 6.000 έως 7.000 περιοχές, θα εκτινάξουν 20 φόρους, που συνδέονται με την κατοικία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, θα καλυφθούν με το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων 13.970 ζώνες της επικράτειας που αντιστοιχούν στο 99% των περιοχών της χώρας όπου υπάρχει δόμηση.

Η υιοθέτηση των νέων αντικειμενικών αξιών, που στόχο έχουν την προσέγγισή τους με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, αναμένεται να φέρει αλλαγές και στον προσδιορισμό 20 φόρων και τελών που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Ανάμεσα τους είναι ο ΕΝΦΙΑ, δημοτικό τέλος ακίνητης περιουσίας, τεκμήριο διαβίωσης, συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας, φόροι κληρονομιάς ή γονικής παροχής, και φόρος δωρεάς ακινήτων.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 18.97 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020, το χρέος αυξήθηκε κατά 6.97 δισ. ευρώ λόγω των νέων εκδόσεων ομολόγων.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ, από το σύνολο του ελληνικού δημόσιου χρέους των 380,80 δισ. ευρώ, ένα ποσό ύψους 244,3 δισ. ευρώ προέρχεται από τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης, άλλα 74,28 δις ευρώ αφορούν την αξία των ελληνικών ομολόγων, ενώ η αξία των εντόκων γραμματίων είναι 12, 2 δισ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο του χρέους περιλαμβάνονται επίσης «λοιπά δάνεια από το εξωτερικό» ύψους 10.8 δις ευρώ και άλλα μικρότερης αξίας, όπως από την Τράπεζα της Ελλάδος κ.λπ.

»»»Απίστευτη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα είναι ότι ο ίδιος είναι από τους αρμόδιους για τη αξιοποίηση τους και προκαλεί ερωτήματα η τοποθέτηση του. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση του δεν είναι ικανή να κάνει το χρέος της, δηλαδή τη σωστή διάθεση των χρημάτων του Ταμείου, ή είναι μπηχτή για συναδέλφους του;

Εκτός και αν εκτιμά ότι όταν φτάσουν στη χώρα τα χρήματα από την ΕΕ, η ΝΔ δεν θα είναι κυβέρνηση, και άρχισε από τώρα την αντιπολίτευση…

Οι περισσότερες από 3.000 σελίδες email, χρονολογούνται από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020. Στα πρώτα από αυτά είχε απορριφθεί ο ισχυρισμός να είχε διαρρεύσει ο ιός από ένα εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

‘Όμως, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Ιανουάριο του 2020 στον Δρ. Φάουτσι από τον διευθυντή της μεγαλύτερης βιοϊατρικής ερευνητικής μονάδας, ανέφερε ότι τα «ασυνήθιστα χαρακτηριστικά» του ιού μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι «κατασκευασμένος».

Η άποψη αυτή δεν φαίνεται να απορρίφθηκε, και μάλιστα, στις 11 Μαΐου 2021, ο Φάουτσι είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η πανδημία του Covid αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο. Νομίζω πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι έγινε στην Κίνα έως ότου βρούμε ακριβώς τι συνέβη».

»»» Το κυβερνητικό σχέδιο «Ελευθερία», για 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα στον Ιούνιο, φαίνεται ότι πάει περίπατο, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμών σε καθημερινή βάση παραμένει κάτω από τις 100.000. Μάλιστα, στη Σάμο σταμάτησαν τα εμβόλια λόγω χαμηλής συμμετοχής!!!

Πρακτικά αδύνατο είναι να επιτευχθεί ο στόχος για ποσοστό εμβολιασμένων, τουλάχιστον με μία δόση, που θα έφτανε το 50%, μέσα στον Ιούνιο. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, οι εμβολιασμοί είναι σταθερά κάτω από 100.000 ημερησίως.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί πράγματι ένα πρόβλημα, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει εάν αυτό προκύπτει εξαιτίας μη προθυμίας του κόσμου ή εάν δεν έχουμε εμβόλια. Ο κ. Μανωλόπουλος. εξέφρασε την εκτίμηση πως ενδεχομένως υπάρχει ένας εφησυχασμός και μια εσφαλμένη αντίληψη πως η πανδημία τελείωσε.

Προβληματισμός επικρατεί για την έλλειψη διάθεσης από την τοπική κοινωνία της Σάμου να λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου αναβάλλονται.

Όπως είπε ο βουλευτής του νησιού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, λόγω της πολύ μικρής συμμετοχής, μόλις 110 άτομα, η πλατφόρμα «έκλεισε» προσωρινά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: