«Νομοτελειακό το τέταρτο κύμα του κορονοϊού από το φθινόπωρο»

Γεια σας, ας δούμε τη 2α Ιουνίου…

»»» Όλο το χρόνο θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ το 2022, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή του 2021, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα εκδοθεί τον Μάρτιο ο νέος, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες!!!

Την αλλαγή αυτή αποκαλύπτει η 10η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών, με την οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να «σπάσει» η πληρωμή του φόρου σε βάθος χρόνου και να μην έχουμε υπερσυγκέντρωση φορολογικών υποχρεώσεων στο β’ εξάμηνο κάθε χρονιάς.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1/1/2022, τόσο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, όσο και για τον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης, όπως αγορές, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει μια βελτίωση των προοπτικών στα 205 εκατομμύρια ανέργων για το 2022, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τα 187 εκατομμύρια που είχαν καταγραφεί το 2019.

«Η αύξηση της απασχόλησης δεν θα επαρκεί για να αντισταθμίσει τις απώλειες που καταγράφηκαν τουλάχιστον έως το 2023», ανέφερε η ILO στην έκθεσή της.

Ο Στέφαν Κούεν, οικονομολόγος της Οργάνωσης και επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης, δήλωσε ότι ο πραγματικός αντίκτυπος στην αγορά εργασίας είναι ακόμα μεγαλύτερος αν ληφθούν υπόψιν οι μειωμένες ώρες εργασίας που επιβλήθηκαν σε πολλούς εργαζόμενους και πολλοί άλλοι παράγοντες.

»»» Ένας τουρίστας 65 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος από επιπλοκές του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο.

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος, ο 65χρονος ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ στις 29 Μαΐου. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, μελετώντας το ιστορικό του, τον προηγούμενο μήνα είχε νοσήσει όλη του η οικογένεια, επίσης με κορονοϊό.

Τώρα, θα πρέπει να ερευνηθεί αν το τεστ ήταν ψευδώς αρνητικό ή εάν ο τουρίστας κόλλησε κορονοϊό στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» την, Τρίτη, 1η Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει από την ΕΚΤ επιδοτούμενη ρευστότητα περίπου 44,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 14 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 12% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι χρειαζόταν περισσότερα δάνεια. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φθάνει το 33% και είναι μακράν το υψηλότερο στην ΕΕ.

Στην Ελλάδα, μόνον το 3% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι βελτιώθηκε η διαθεσιμότητα των τραπεζικών δανείων και σε ό,τι αφορά στις γραμμές χρηματοδότησης το 5% στην Ελλάδα απάντησε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε.

»»» Πάνω από 1.000 «λουκέτα» μετρά ο κλάδος της εστίασης πανελλαδικά, ενώ την ίδια ώρα παραμένει ανενεργό ένα περίπου 20%-25% των επιχειρήσεων, που είτε διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους είτε δραστηριοποιούνται στον κλάδο του catering. Ειδικά οι τελευταίες παραμένουν στην ουσία 15 μήνες κλειστές και χάνουν και δεύτερη σεζόν.

Η κατάσταση για τον κλάδο μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι ακόμη χειρότερη μετά το τέλος της θερινής περιόδου, όταν πλέον θα μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα απολογισμός των επιχειρήσεων για το τι κατάφεραν να περισώσουν το φετινό καλοκαίρι και εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, έπειτα από συνάντηση, μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη στα εμπορικά καταστήματα, καθώς ο τζίρος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς το 84,1% αντιμετώπισε τον Μάιο μεγάλη πτώση τζίρου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (προ πανδημίας).

Ειδικότερα, από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Μάιο του 2021 εντοπίστηκαν 275 περιπτώσεις, κυρίως, σε άνδρες ηλικίας 16 με 19 και το 95% των περιπτώσεων ήταν ήπιες, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τρεις ομάδες ειδικών.

Το Ισραήλ είχε αναβάλει τη χορήγηση του εμβολίου κατά του covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12 με 15 ετών, εν αναμονή της δημοσίευσης της έκθεσης του υπουργείου.

Συμβουλευτική ομάδα των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχε συστήσει τον Μάιο να εξεταστεί περαιτέρω η πιθανή σύνδεση εμφάνισης μυοκαρδίτιδας με τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna.

»»» Νομοτελειακό είναι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, δήλωσε ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, καθώς όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στον Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και δηλώσεις άλλων ειδικών. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, δήλωσε ότι υπάρχει «παράταση του τρίτου κύματος» επισημαίνει πως οδεύουμε ολοταχώς για το τέταρτο κύμα.

Την ανησυχία της για ένα τέταρτο κύμα εξέφρασε και η καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου, τονίζοντας ότι «ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: