«Ανοίγουμε χωρίς να τηρείται οποιαδήποτε προδιαγραφή»

Γεια σας, ας δούμε την 28η Μαΐου…

Ο Χρυσοχοΐδης με αυτό το σκληρό ύφος του σερίφη και τη σιγουριά που τον διακρίνει, έλεγε δεξιά και αριστερά, ότι «ο Παππάς θα συληφθεί», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν θέμα ωρών η σύλληψη του. Όμως περάσαν μήνες, από τις 20 Οκτωβρίου του 2020, όταν ο καταζητούμενος χρυσαυγίτης εξαφανίσθηκε.

Μέχρι που έκανε την εμφάνιση του με επιστολή στο «Μακελειό» του Χίου, που είχε τον τίτλο «Είστε αίμα και θάνατος, δεν παραδίδομαι»… Ο υπαρχηγός της Χ.Α. «απειλεί» ότι θα επανέλθει, για να παραθέσει τις ιστορικές και λοιπές του σκέψεις…

Ο Χρυσοχοΐδης, υποθέτω ότι θα περιμένει το νέο μανιφέστο του Παππά, όταν αυτός αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει, προφανώς για να το αναλύσει…

»»» Ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια οι άνθρωποι που δεν εργάζονται στην Ελλάδα, παρά τις αλχημείες της ΕΛΣΤΑΤ, που παρουσιάζει σταθερή και λίγο αυξημένη την ανεργία.

Σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή, μικρή άνοδο στο 15,9% σημείωσε η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2021 έναντι 15,7% τον Φεβρουάριο του 2020 και του διορθωμένου προς τα άνω 16,1% τον Ιανουάριο του 2021.

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.707.704 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 188.706 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 (-4,8%) και αύξηση κατά 61 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 (μη σημαντική μεταβολή).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 700.842 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 22.171 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 (-3,1%) και κατά 11.385 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 (-1,6%).

Το μόνιμο τρικ για τη μείωση των ανέργων, είναι τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία.

Όσοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία, κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από ένα χρόνο), οι οποίοι δεν παίρνουν επιδόματα, έφτασαν τα 3.465.570, σημειώνοντας αύξηση κατά 181.586 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 (+ 5,5%) και κατά 8.637 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 (+ 0,2%).

Η δικαιολογία για τις αναβολές (έχουν υπάρξει τέσσερις μέχρι τώρα) βρίσκεται στις συνέπειες που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στην οικονομία η κορονο-κρίση στην Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρωζώνη που δεν έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό από το 2019. Οι υπόλοιπες 17 έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις το 2021.

Στην Ελλάδα, όμως, η οποία είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ το οποίο υπέστη απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού σε σχέση με το επίπεδο του 2010 (-9,45%), οι διαπραγματεύσεις αναβάλλονται για ακόμη μία φορά.

»»» Χιλιάδες είναι οι εμβολιασμένοι στο Βέλγιο που ανέφεραν περιπτώσεις παρενεργειών, μετά τον εμβολιασμό τους, ενώ τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα εμβόλια.

Περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Βέλγιο, έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (AFMPS), έχουν αναφερθεί 15.852 ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χορήγηση εμβολίου εκ των οποίων το 64% είναι «μη σοβαρές».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πυρετός, μυικός πόνος, κούραση και αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης. Αυτές οι ενοχλήσεις συνήθως εξαφανίζονται μετά από μερικές ημέρες και φαίνεται να εμφανίζονται συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση με Pfizer και Moderna και μετά την πρώτη δόση με AstraZeneca.

Ωστόσο, «3.266 αναφορές παρενεργειών θεωρούνται σοβαρές, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων οδηγεί σε προσωρινή ανικανότητα για εργασία ή εξόδου από το σπίτι».

Επίσης, έχουν αναφερθεί 130 θάνατοι, αλλά μόνο τρεις θεωρούνται «πιθανώς σχετικοί» με το εμβόλιο. Οι δύο θάνατοι πιθανώς σχετίζονται με το σκεύασμα Vaxzevria, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και ο τρίτος επήλθε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από θρόμβωση και θρομβοκυτταροπενία.

«Εμείς με τη γυναίκα μου είμαστε υπέρμαχοι των εμβολίων, είχαμε έρθει πολλές φορές σε ρήξη με φίλους για τη σφοδρότητα που υποστηρίζαμε τα εμβόλια, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό 40-44 ετών, εμείς ακολουθήσαμε τις οδηγίες του κράτους, έτσι ώστε να κάνουμε για τη δημόσια υγεία το εμβόλιο. Δεν μας έδωσαν επιλογή στην αρχή που εμείς θέλαμε να κάνουμε το εμβόλιο», ανέφερε.

Ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης επεσήμανε ότι μαζί με τη σύζυγό τους έκαναν το εμβολίο με δόση από το ίδιο φιαλίδιο και εξαπέλυσε βολές κατά της Επιτροπής για την απόφασή της να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 50.

«Διεθνώς έχει βγει το θέμα ότι οι γυναίκες κάτω των 50 είναι αυτές που παρουσιάζουν τα προβλήματα. Ό,τι έπαθε η σύζυγος μου ήταν ακριβώς στο πλαίσιο του προβλήματος» είπε…

»»» Την επισήμανση ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξει ο τουρισμός και τα καταστήματα, έκανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επέλασης του κορονοϊού.

«Κάθε μέρα θυσιάζεται ένα πούλμαν ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι «το τρίτο κύμα στην Ελλάδα ανέβηκε αργά και έχει κρατήσει πολύ καιρό, και τώρα κατεβαίνει ακόμα πιο αργά και βασανιστικά. Έχουμε κάθε μέρα 50 με 80 θανάτους».

Και πρόσθεσε πως το «το κύμα δεν κόβεται με “ανάσες”, το κύμα κόβεται αν κοπούν οι επαφές. Ως επιστήμονας δεν μπορώ να πω ναι σε πράγματα που είναι παράλογα. Είναι στο 3,93% η θετικότητα των κρουσμάτων στις μετρήσεις. Αυτό σημαίνει για εμένα ότι η Ελλάδα δε μετράει αρκετά.

Αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι λιγότερο από 2, ή λιγότερο από 1%. Αν η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τετραπλασίαζε τις μετρήσεις ο δείκτης θα μπορούσε να κατέβει κάτω από το 2% αύριο το πρωί. Αλλά αν γίνουν περισσότερες μετρήσεις, θα ανέβουν και τα κρούσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: