Με χρήματα των ΗΠΑ οι έρευνες στο ύποπτο εργαστήριο στην Ουχάν;

Γεια σας, ας δούμε την 26η Μαΐου…

»»» Ένα ένα αποκαλύπτονται τα αντεργατικά άρθρα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, με τους εργατολόγους να επικεντρώνονται στην «περίοδο χάριτος», που δίνει στους εργοδότες, για την καταβολή αποζημίωσης σε απολυμένους, και στο «κούρεμα» 10%, που προβλέπει!!!

Σήμερα ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει την νόμιμη αποζημίωση κατά την απόλυση – διατηρώντας φυσικά το δικαίωμα να την καταβάλλει και σε δόσεις όταν το ποσό υπερβαίνει τις αποδοχές δυο μηνών – με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, παρέχεται η δυνατότητα να καταβάλλει την αποζημίωση έως και 4 μήνες μετά την απόλυση…

Με την ίδια διάταξη παρέχεται εμμέσως η δυνατότητα στον εργοδότη να κουρεύει έως και 10% την νόμιμη αποζημίωση χωρίς η απόλυση να καθίσταται άκυρη. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσφεύγει στο δικαστήριο μόνο για την συμπλήρωση της αποζημίωσης και όχι ζητώντας την επαναπρόσληψή του.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 65 του νομοσχεδίου, «εάν η αποζημίωση απόλυσης υπολείπεται της νόμιμης κατά ποσοστό μέχρι 10%, θεωρείται ότι έγινε λόγω συγγνωστής πλάνης και ο απολυθείς μπορεί να αιτηθεί με αγωγή μόνο τη συμπλήρωσή της».

Οι ανησυχίες των Ελλήνων επικεντρώνονται, κυρίως, στον αντίκτυπό της κορονο-κρίσης στην ελληνική οικονομία (77%) και την κοινωνία (66%), καθώς και τη δυνατότητα να απολαύσουν ελεύθερα τη ζωή τους (71%), ενώ ακολουθούν οι επιπτώσεις στην προσωπική οικονομική κατάσταση (56%) και την υγεία της οικογένειας (53%).

Με δεδομένη την κυρίαρχη ανησυχία για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία, οι Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι ξοδεύουν σήμερα λιγότερο (60%) και αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα (43%), ενώ η τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών έχει γίνει μακράν το σημαντικότερο κριτήριο αγοράς (67%).

Η τάση αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον, καθώς η τιμή θα παραμείνει, με διαφορά, το σημαντικότερο κριτήριο για τις αγορές και κατά την επόμενη τριετία (79%). Για την πλειοψηφία των προϊόντων, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ξοδεύουν στο μέλλον τα ίδια με την περίοδο της πανδημίας, ενώ, στις περιπτώσεις όπου οι δαπάνες ενδέχεται να αλλάξουν, κατά κανόνα θα μειωθούν.

»»» «Σκοτώνονται» στη Γερμανία για τη στάση Σόιμπλε και Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα, στην κρίση του 2015, και την πρόταση να φύγει η χώρα μας από την ευρωζώνη.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, το οποίο μετά από προσφυγή του κόμματος των Πρασίνων, έκρινε ότι ήταν «ελλιπής» η ενημέρωση της γερμανικής Βουλής για την ελληνική κρίση.

Μάλιστα, το δικαστήριο επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση όφειλε να ενημερώσει πληρέστερα τη βουλή για την κρίση και κυρίως για την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης, η πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, όπως και άλλα σημεία του γερμανικού κειμένου, συμπεριλήφθηκαν σχεδόν κατά λέξη στην τελική απόφαση του Eurogroup.

Δεδομένου ότι τόσο μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όσο και ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα προσέκρουαν στις δημοσιονομικές αρμοδιότητες της γερμανικής βουλής, η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να την ενημερώσει το «συντομότερο δυνατόν», «πλήρως και αναλυτικά», ακόμη και για τις πρωτοβουλίες και τις διαπραγματευτικές της θέσεις.

Μέσα σε 12 λεπτά και έξι ενότητες, ξεμπροστιάζει την κυβερνητική πολιτική για την οικονομία, τα σκάνδαλα, τα ρουσφέτια, την αυταρχικότητα και την ανεμελιά.

Από την κριτική του δεν γλυτώνουν τα ΜΜΕ, το lockdown, τα πρόστιμα, οι μάσκες, τα εμβόλια, αλλά και οι χρήστες των social media, που είναι σαν ζουν σε άλλο κόσμο.

»»» Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια 36 γυναίκα από τη Μυτιλήνη, που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Το μόνο σύμπτωμα που είχα, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό μου, ήταν πονοκέφαλοι. Από εκεί άρχισαν όλα. Πήγα στο νοσοκομείο και τους είπα για τον εμβολιασμό και για τους πονοκεφάλους», ανέφερε η 36χρονη, μιλώντας για τα συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Και πρόσθεσε: «Μου έκαναν μια απλή εξέταση αίματος και είχα χαμηλά αιμοπετάλια, κλασσικό σύμπτωμα θρόμβωσης, σύμφωνα με τους γιατρούς. Έμεινα τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και για να είμαι σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο οι γιατροί με συμβούλευσαν να έρθω στο Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν πως ένα πρακτορείο, που εμφανιζόταν να εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικοινώνησε μαζί τους μέσω e-mail προσφέροντάς τους «συνεργασία».

Ο Léo Grasset, ο οποίος έχει 1,17 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, έγραψε ότι του έταξαν έναν «κολοσσιαίο προϋπολογισμό» από πελάτη, ο οποίος ήθελε «να παραμείνει ανώνυμος». Όμως, πρόσθεσε ότι η διεύθυνση που έδωσε το πρακτορείο φαίνεται να ήταν ψευδής.

Άλλοι influencers ανέφεραν τους είχε γίνει παρόμοια προσφορά. Για παράδειγμα, ο Et Ça Se Dit Médecin, ασκούμενος σε νοσοκομείο με περισσότερους από 85.000 ακολούθους στο Instagram, δήλωσε ότι του προσφέρθηκε το ποσό των 2.050 ευρώ για ένα στόρι 30 δευτερολέπτων στον λογαριασμό του.

Τον Απρίλιο έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι τα ρωσικά και τα κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν συστηματικά να σπέρνουν δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια δυτικών φαρμακευτικών κατά του Covid-19. Το Κρεμλίνο και το Πεκίνο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

»»» Την «βόμβα» έριξε ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα επιδημιών και λοιμώξεων Άντονι Φάουτσι, ο οποίος αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μια περίοδο πέντε ετών προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας είναι ή όχι σε θέση να προσβάλουν το ανθρώπινο είδος.

Πρόκειται για το εργαστήριο που έχει στοχοποιηθεί από τον Φάουτσι και τις αμερικανικές υπηρεσίες, ως «ύποπτο» για τη διασπορά του Covid-19, καθώς τουλάχιστον τρεις ερευνητές του παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου τον Νοέμβριο του 2019.

Τα κονδύλια διοχετεύτηκαν σε ένα γκρουπ με την ονομασία EcoHealth Alliance, το οποίο και έδωσε τα χρήματα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Τα σχόλια που έκανε ο Φάουτσι το τελευταίο διάστημα έχουν ενοχλήσει σφοδρά την Κίνα, κάτι που αποτυπώνεται στον Τύπο της χώρας. «Οι αμερικανικές ελίτ έχουν εκφυλιστεί ηθικά και ο Φάουτσι ανήκει σε αυτές» έγραψε στο κύριο άρθρο του ο διευθυντής της υπό κρατικό έλεγχο εφημερίδας Global Times.

Η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά εδώ και μέρες τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου για το εργαστήριο της Oυχάν. Μάλιστα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι τα ρεπορτάζ δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, ενώ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης τα χαρακτήρισε «ολοκληρωτικά ψευδή».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: