Έκρυβαν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό;

Γεια σας, ας δούμε την 20η Μαΐου…

»»» Ανάμεσα στις 4 χώρες του ΟΟΣΑ με τη μεγαλύτερη φορολόγηση των πολιτών, βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ σε χειρότερη μοίρα από τη χώρα μας βρίσκονται η Τουρκία, η Γαλλία και η Σουηδία, σύμφωνα με έρευνα του Tax Foundation.

Τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες τρεις χώρες, οι φόροι εισοδήματος, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι κατανάλωσης (π.χ. ΦΠΑ), που αποτελούν μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων τους και διαμορφώνουν αυτό που ονομάζεται «φορολογική επιβάρυνση της εργασίας», κινούνται σταθερά πάνω από το 37%.

Σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που αντιστοιχεί στο 36,1%, η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται, στο 40,1% έναντι 40,8% πέρσι.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες με υψηλή φορολογική επιβάρυνση στην εργασία, η χώρα μας δεν παρέχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις σε οικογένειες με παιδιά.

Η Ελλάδα έχει την τέταρτη υψηλότερη οικογενειακή φορολογική επιβάρυνση στην εργασία, στο 31,7% (έναντι της δεύτερης χειρότερης θέσης με 37,8% πέρσι), με πρώτη την Τουρκία στο 38,2.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη περίοδος, μέσα στην οποία θα κριθεί το μείζον στοίχημα που αφορά στον περιορισμό της ανεργίας, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Για τον μήνα Μάιο, με αυστηρότερες προϋποθέσεις και «κόφτες», εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα αναστολής εργασίας μέρους ή όλου του προσωπικού για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν. Όμως, από τις λίστες ΚΑΔ των αναστολών λείπουν πάνω από 400 κλάδοι που ήταν στις διευρυμένες λίστες των πληττομένων από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο.

Με τα σημερινά δεδομένα έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε απολύσεις, οι κλειστές επιχειρήσεις που ανοίγουν χωρίς αναστολές σύμβασης, οι κλειστές επιχειρήσεις που ανοίγουν με μισθωτούς σε αναστολή, οι πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι πια εκτός λίστας, επιχειρήσεις στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» και επιχειρήσεις στο πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

»»» Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας, που χρονικά συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στη χώρα μας, μετά από το εμβόλιο της Pfizer.

Συγκεκριμένα, γυναίκα ασθενής με σοβαρό υποκείμενο νόσημα προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με οξύ πόνο στο στέρνο. Η ασθενής είχε λάβει τη Δευτέρα 17 Μαΐου τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, καθώς πάσχει από σπάνια νόσο.

Όπως η ίδια αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, το βράδυ της 17ης Μαΐου αισθάνθηκε μια κακουχία και την επόμενη ημέρα εκδήλωσε υψηλό πυρετό και εν συνεχεία πόνο στη μέση του στέρνου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Ισραήλ, το υπουργείο Υγείας εξετάζει αν υπάρχει σχέση μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 62 περιπτώσεων ανθρώπων -ιδιαίτερα ανδρών κάτω των 30 ετών- που παρουσίασαν μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυ μετά τον εμβολιασμό τους.

Ο 76χρονος Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδιστής ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ιταλό αρχιτέκτονα και ακτιβιστή κατά του lockdown Robin Monotti Graziadei, την «καταστροφική» εμπειρία του αφότου εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο.

«Πήρα την πρώτη δόση του AstraZeneca και αμέσως είχα σοβαρές αντιδράσεις που διήρκεσαν δέκα ημέρες. Ανέκαμψα, τελικά, και μου είπαν ότι θα μεσολαβούσαν δώδεκα εβδομάδες πριν από τη δεύτερη…» έγραψε στην επιστολή.

Ο Κλάπτον πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα του προσφέρθηκε η δεύτερη δόση έξι εβδομάδες αργότερα, κάτι που δέχτηκε, παρά την αρχική του αντίδραση, καθώς είχε, πλέον, «λίγο περισσότερη γνώση των κινδύνων».

Και συνέχισε: «Περιττό να πούμε ότι οι αντιδράσεις ήταν καταστροφικές, τα χέρια και τα πόδια μου ήταν παγωμένα, μουδιασμένα ή καίγονταν και ήταν σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες, φοβόμουν ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά».

Ο διάσημος κιθαρίστας τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι πρόβατο». «Είναι δύσκολο να δαγκώσω τη γλώσσα μου, με αυτό που ξέρω τώρα», έγραψε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε «ήρωες», τον Βρετανό πολιτικό Ντέσμοντ Σουέιν που τάχθηκε κατά του απαγορευτικού lockdown, αλλά και αρκετές άλλες «αιρετικές φωνές» για τον κορονοϊό.

»»» Μια είδηση-βόμβα προκαλεί ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υπολογίζονται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο
οι θάνατοι που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πανδημία.

Σύμφωνα με έρευνα από επιστήμονες των πανεπιστημίων Οξφόρδης, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, Μόσχας και Μιλάνου, στην Ελλάδα, το 2020 υπήρξαν 7.700 έξτρα θάνατοι (από 7.000 έως 8.300) και πιο συγκεκριμένα 3.500 μεταξύ των ανδρών (3.000 έως 4.000) και 4.100 μεταξύ των γυναικών (3.600 έως 4.600).

Την ίδια περίοδο του 2020 (έως τις 27/12 που κατέγραψε η μελέτη) υπήρξαν στην Ελλάδα 4.606 θάνατοι από Covid-19, συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτιμάται ότι στη χώρα μας υπήρξαν άλλοι 3.094 έξτρα θάνατοι έμμεσα σχετιζόμενοι με την πανδημία.

Στις περισσότερες χώρες οι έξτρα θάνατοι ήταν περισσότεροι στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, με μερικές εξαιρέσεις (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα).Οι περισσότεροι έξτρα θάνατοι αφορούσαν ανθρώπους άνω των 75 ετών.

Οι πέντε χώρες με τους περισσότερους εκτιμώμενους υπερβάλλοντες θανάτους το 2020 ήταν οι ΗΠΑ (458.000), η Βρετανία (94.400), η Ιταλία (89.100), η Ισπανία (84.100) και η Πολωνία (60.100).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: