Δύο στους τρεις αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Γεια σας, ας δούμε τη 19η Μαΐου…

»»» Τα UFO ίσως υπάρχουν, άφησε να εννοηθεί ο Μπάρακ Ομπάμα, καθώς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θεάσεις αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας, τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει. Ανέφερε, μάλιστα, ότι μπορεί να γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα λέει, λέγοντας ότι υπήρχαν «μερικά πράγματα» που δεν θα μπορούσε να πει δημοσίως.

Μιλώντας για το φαινόμενο στο «The Late Late Show» του Τζέιμς Κόρντεν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε ότι υπάρχει μυστικός και απροσπέλαστος χώρος, όπου φυλάσσονται εξωγήινοι και διαστημικά σκάφη, όπως θεωρείται από τους συνωμοσιολόγους, η διαβόητη «Περιοχή 51».

Ο Ομπάμα διηγήθηκε τις πρώτες μέρες της προεδρίας του όταν έθεσε το θέμα των UFO σε αξιωματούχους. «Ήμουν στο στυλ “υπάρχει κάποιο εργαστήριο κάπου όπου διατηρούμε τα εξωγήινα δείγματα και διαστημόπλοια;”. Έκαναν λίγη έρευνα και η απάντηση ήταν “Όχι”» σημείωσε.

«Αυτό που είναι αλήθεια, κι εδώ μιλάω σοβαρά, είναι ότι υπάρχουν καταγραφές αντικειμένων στους αιθέρες μας, για τα οποία δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα», είπε.

«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνται, την τροχιά τους… δεν είχαν μοτίβα που εξηγούνται εύκολα» επισήμανε. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν σοβαρά την προσπάθειά τους να ερευνήσουν και να καταλάβουν τι είναι αυτό. Αλλά δεν έχω τίποτα να σας αναφέρω σήμερα» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως λένε οι επιστήμονες τα πλαστικά από αυτά δεν πρέπει να πετιούνται στην ανακύκλωση, «γιατί το υγρό που περιέχουν επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου» σημείωσε ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Πέτρος Σαμαράς.

Μάλιστα στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει τα self test αναγράφεται με μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα».

«Δεν πρέπει να το πετάμε στον κάδο. Θα πρέπει να γίνεται ίδια περίπου διαχείριση όπως στα φαρμακεία με τα ληγμένα φάρμακα. Θα μπορούσαν όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένα σημεία διάθεσης, με ειδικούς κάδους» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

»»» Από τις περιοχές που έχουν σημειωθεί οι περισσότερες παρενέργειες, σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι η Κρήτη, όπου τέσσερις άνθρωποι εμφάνισαν θρομβώσεις σε 10 μέρες έπειτα από εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μετά τη σπάνια περίπτωση του 35χρονου, που υπέστη δυο απανωτές θρομβώσεις και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, ακόμα δυο γυναίκες 44 και 47 ετών νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα στο Βενιζέλειο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αντίστοιχα.

Στις 10 Μαΐου, ακόμα ένας άνθρωπος στην Κρήτη, ένας 59χρονος μουσικός από τα Χανιά, υπέστη επίσης σοβαρή θρόμβωση αλλά και πνευμονική εμβολή μετά το εμβόλιο της AstraZeneca. Χειρουργήθηκε στα Χανιά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σημειώνεται πως στην Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περίπου 250 χιλιάδες εμβολιασμοί, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός εκτιμάται ότι ήταν με το εμβόλιο της AstraZeneca…

Τώρα ήρθε η σειρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στην τελευταία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση του εταιρικού χρέους σε χώρες με μεγαλύτερο τομέα υπηρεσιών, διότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες σε αυτά τα κράτη.

«Καθώς αυτή η υποστήριξη απομακρύνεται σταδιακά, σημαντικά υψηλότερα ποσοστά πτωχεύσεων από ό,τι πριν την πανδημία δεν μπορούν να αποκλειστούν, ειδικά σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει η ΕΚΤ.

«Η κερδοφορία των τραπεζών παραμένει αδύναμη, ενώ οι προοπτικές δανεισμού είναι αβέβαιες. Η ποιότητα των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων έχει διατηρηθεί μέχρι στιγμής, αλλά ο πιστωτικός κίνδυνος μπορεί να υλοποιηθεί με καθυστέρηση, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη για αυξημένες προβλέψεις για απώλειες δανείων», υπογραμμίζει.

»»» Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να παρουσιάσει ωραιοποιημένη εικόνα με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, όμως η πραγματικότητα μετά την τουριστική πρεμιέρα είναι γκρίζα, με την συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας να είναι κλειστές τον Μάϊο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι τον Μάϊο ανοίγει μόνο το 20% των 10.000 ξενοδοχείων της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι 8 στις 10 ξενοδοχειακές μονάδες (80%) θα παραμείνουν κλειστές, τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντα μήνα.

Η αιτία είναι προφανής: η απουσία κρατήσεων. Οι ξενοδόχοι χωρίς τον βασικό αριθμό κρατήσεων διστάζουν να ανοίξουν-καθώς και η επαναλειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας δεν είναι απλή υπόθεση-και κρατούν στάση αναμονής. Περιμένουν την αναγκαία κίνηση κρατήσεων, προκειμένου να προγραμματίσουν την επαναλειτουργία των μονάδων τους.

Κάτι που οι τράπεζες αρνούνται και ανησυχούν μήπως βρεθούν μπροστά σε ένα «κίνημα» που ενδεχομένως θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι αυτά που περιγράφονται στην συμφωνία, αποτελούν πάγια πρακτική σε ρυθμίσεις δανείων, που ήδη εφαρμόζουν οι τράπεζες σε πολλούς πελάτες τους.

»»» Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων και η μείωση των εισοδημάτων λόγω της κορονο-κρίσης, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα ένας στους τρεις Έλληνες να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ, το 96,3% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι, επιθυμούν «καθαρούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», που ναπεριορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Tο 94,4% επιθυμεί να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (Χρεώσεις Δήμων: Δημοτικά Τέλη/Δημοτικός φόρος/Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ΕΡΤ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, Ειδικό Τέλος 5‰ υπέρ των τελωνειακών υπαλλήλων), και να εισπράττονται με άλλον τρόπο.

Το 84,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα ήθελαν να σταματήσουν να τους επιβαρύνουν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων για την ενίσχυση της παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας/ΑΠΕ) και ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, τους πολύτεκνους και το κοινωνικό τιμολόγιο), οι οποίες αυξάνουν σημαντικά το λογαριασμό.

Αναφορικά με το κοινωνικό/οικονομικό προφίλ των καταναλωτών, το 37,8% ανήκει σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Άνεργοι, Μακροχρόνια άνεργοι, Μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικά ασθενείς, ΑMEA, πολυμελείς οικογένειες, χρόνια ασθενείς, ανασφάλιστοι, ηλικιωμένοι, φοιτητές).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: