Άλλα λένε οι Έλληνες δημοσκόποι και άλλα οι Ευρωπαίοι

Γεια σας, ας δούμε την 11η Μαΐου…

»»» Ένας 32χρονος στην Πάτρα παρέλυσε 10 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca. Όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν, απέδωσαν το περιστατικό στο υπερβολικό άγχος και όχι στον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο νεαρός άνδρας, εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης και εισήχθη στη νευρολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

«Υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασμένων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα τα οποία, ευτυχώς έως τώρα, οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο», επισήμανε ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ, ο οποίος χειρίστηκε το περιστατικό.

«Η διακυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να κάνει διάλογο με την κοινωνία. Θέλει να ασκεί παιδαγωγικό ρόλο, να επιβάλλει τη θέση της κι αν η κοινωνία αρνιέται να την τιμωρεί ή να τις βάζει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι», πρόσθεσε.

Ο επί σειρά ετών κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο θέμα των συμβούλων της κυβέρνησης. «Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ήταν στα αζήτητα και γίναν σύμβουλοι για να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες και με ύφος να λένε στην ελληνική κοινωνία τι να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

»»» Μόνο το 15% των ξενοδοχείων θα ανοίξει το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχουν κρατήσεις από τους βασικούς πελάτες της χώρας μας, όπως οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.

Με βάση τα υπάρχοντας στοιχεία, φαίνεται ότι θα κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στις ελληνικές θάλασσες τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα από Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στο μέτωπο της κρουαζιέρας, αφού είναι ελάχιστες οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις στα νησιά μας του Αιγαίου, όπου όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόταν… συνωστισμός για το ποιο πλοίο θα δέσει πρώτο στο λιμάνι.

Ως προς τις προβλέψεις για τον αριθμό των τουριστών που θα έρθουν, είναι γύρω στα 10.000.000 από 32.000.000 το 2019, ενώ από τα συνολικά έσοδα από 18 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν, τότε, να εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν φέτος τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Politico, o 34χρονος πολιτικός είναι μακριά από την προώθησή της «ελευθερίας της έκφρασης, τον πολιτικό διάλογο και τη δημοκρατία», σύμφωνα με τους επικριτές του. Μάλιστα σημειώνεται ότι στη χώρα του έχει κατηγορηθεί ότι «προσπάθησε συστηματικά να υπονομεύσει τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μέσω ενός συνδυασμού οικονομικών πιέσεων, ελέγχου αλλά και εκφοβισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, ενέκρινε πρόσφατα το ποσό των 210 εκατομμύριων ευρώ «για δαπάνες των μέσων ενημέρωσης έως το 2024». Αυτό έκανε πολλούς να χαρακτηρίζουν τον «γενναιόδωρο προϋπολογισμό» ως το «κυριότερο εργαλείο» της αυστριακής κυβέρνησης να «επιβραβεύσει» τα φιλικά σε αυτήν Μέσα Ενημέρωσης.

»»» «Στο ΠΑΣΟΚ πήγαν τα χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens», αναφέρει η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου, που επί χρόνια εξέταζε την υπόθεση, στην οποία κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Ο Τσουκάτος είχε κατηγορηθεί ότι έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων (420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό το 1999, και είχε στραφεί κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Όπως αναφέρεται στις 4.500 σελίδες της απόφασης, «το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του ποσού αυτού στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

«Δέχθηκα πάρα πολλές ύβρεις από Χριστιανούς ευσεβείς σε εισαγωγικά, οι οποίοι μπορεί να διαφωνούν σε κάτι, αλλά τη διαφωνία τους την δείχνουν με Χρυσαυγήτικο τρόπο. Εδώ έχουμε σχέση συμμορίας και δυστυχώς ιερωμένοι γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσω του facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα», είπε ο Μητροπολίτης.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

»»» Αντίθετα με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιρειών, είναι ποσοστά που δίνει το Ευρωβαρόμετρο για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες βλέπουν καίρια ζητήματα, όπως είναι η οικονομία, η ανεργία, το επίπεδο ζωής, καθώς και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των πολιτών που κρίνουν θετικά την πορεία της οικονομίας, την εξέλιξη της ανεργίας, καθώς και το επίπεδο ζωής στη χώρα, ενώ αρνητική είναι η άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της κορονο-κρίσης.

Με λίγα λόγια, το Ευρωβαρόμετρο δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που επιχειρούν να καταδείξουν συστηματικά και μεθοδικά οι ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης εξουσίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την κατάσταση της οικονομίας, 92% για την απασχόληση, 78% για τη γενική κατάσταση της χώρας, 54% για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, 76% για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών.

Παράλληλα, το 71% των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, 84% θεωρεί ότι τα ΜΜΕ δεν είναι απαλλαγμένα από πολιτικές πιέσεις, 67% δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας, το 61% δεν είναι ικανοποιημένο για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και το 65% εκτιμά ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: