Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παράδοση Παππά;

Γεια σας, ας δούμε τη 10η Απριλίου…

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο των Διοικητικών Δικαστηρίων για την αξίωση αποζημιώσεων στους ίδιους τους παθόντες, αλλά και τους συγγενείς τους σε περίπτωση που έχουν υποστεί βλάβες της υγείας τους ή έχουν πεθάνει μετά από εμβολιασμό.

Η απόφαση υπ’ αριθμ. 622/2021 του ΣτΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «σε περίπτωση, που επέλθει ευθέως βλάβη της υγείας προσώπου συνεπεία της συνταγματικώς θεμιτής και νομίμου πραγματοποιήσεως εμβολιασμού, ήτοι βλάβη, μη οφειλομένη σε παρεμβαλλομένη παράνομη πράξη ή παράλειψη, ανακύπτει ευθέως ευθύνη του κράτους προς εύλογη αποκατάσταση της ζημίας του παθόντος».

»»» Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για να ξεφύγουν πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, από την απόλυτη φτώχια στην οποία βρίσκεται ένα σημαντικό τμήμα, ζητά από την κυβέρνηση το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Το Ινστιτούτο θεωρεί αναγκαία την αύξηση κατά 159 ευρώ μηνιαίως σε δεκατετράμηνη βάση, για να μειωθεί η ανασφάλεια και η επισφάλεια που διακρίνει σήμερα την αγορά εργασίας, αλλά και να ενισχυθεί η οικονομική και η κοινωνική σταθερότητα, αλλά και ανάπτυξη.

Μετά από έναν και πλέον χρόνο κορονο-κρίσης και των ειδικών συνθηκών που επιβλήθηκαν η αγορά εργασίας είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση σε θέσεις εργασίας, εισοδήματα και επίπεδα επισφάλειας και αβεβαιότητας, επισημαίνεται στη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η Ελλάδα ήταν μία από τις τέσσερις χώρες (μαζί με την Ισπανία, την Εσθονία και την Ουγγαρία) όπου δεν υπήρξε καμία ονομαστική μεταβολή του κατώτατου μισθού στη διάρκεια του 2020, σε αντίθεση με 17 χώρες μέλη της ΕΕ που αύξησαν τον κατώτατο μισθό.

Όπως τονίζει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, για να είναι επαρκές το επίπεδο του κατώτατου μισθού θα πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος του μισθού αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς επίσης και βάσει προτεινόμενης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κριτήριο αξιολόγησης της επάρκειας του κατώτατου μισθού θα πρέπει να αποτελεί η πραγματική αγοραστική δύναμή του.

»»» Έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Την ίδια ώρα, όμως, στην ιστοσελίδα του jodi.graphics αναφέρεται ότι στην Ελλάδα, το 83% των πολιτών θεωρεί πως τα ΜΜΕ δεν παρέχουν πληροφορίες απαλλαγμένα από επιχειρηματικές ή πολιτικές πιέσεις.

Ακολουθεί η Τσεχία όπου το ποσοστό είναι 71% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 68%. Στον αντίποδα βλέπουμε την Φινλανδία (όπου το 21% θεωρεί πως τα ΜΜΕ παρέχουν πληροφορίες με βάση επιχειρηματικές ή πολιτικές πιέσεις), την Ολλανδία (23%) και την Δανία (29%).

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής στην ΕΡΤ, θέλησαν να δείξουν πόσο καλή είναι η κυβέρνηση, καθώς μέσω του ΟΑΕΔ θα παρέχει διαμονή 15 ημερών σε κατασκηνώσεις στα παιδιά των εγγεγραμμένων στον Οργανισμό.

Το γεγονός χαιρέτισε ο παρουσιαστής, προσθέτοντας ότι και τα παιδιά θα χαρούν, αλλά και οι γονείς θα ανακουφιστούν και θα μπορέσουν να κάνουν ήρεμοι τις διακοπές τους.

Όμως, ξέχασε ότι οι εγγεγραμμένοι είναι άνεργοι και οι περισσότεροι μη επιδοτούμενοι; Ποιες διακοπές θα μπορέσουν να κάνουν και μάλιστα για 15 ημέρες; Έλεος…

»»» Τέλος στα εμβόλια της AstraZeneca στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έβαλε η Κομισιόν, καθώς δεν ανανέωσε τη σύμβαση με την εταιρεία για μετά τον Ιούνιο.

Η απόφαση ήρθε μετά τις καταγγελίες σε διάφορες χώρες για περιστατικά σοβαρών θρομβώσεων, ακόμα και θανάτων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Μάλιστα, χώρες όπως η Δανία, έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, εδώ και μήνες.

Στην Ελλάδα, πολιτικοί όλου του φάσματος και λοιμωξιολόγοι «έδωσαν μάχη» για να στηρίξουν αυτό το εμβόλιο, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορούν τα ΜΜΕ για την εικόνα που έδιναν και λίγο έλειψε να επιρρίψουν ευθύνες και στα… θύματα. Τώρα, τι θα κάνουν αφού η ανωτέρα αρχή αποφάσισε να δώσει τέλος…

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αντώνη Ξυλουργίδη, η γυναίκα εμβολιάστηκε στις 4 Μαΐου, και λίγες ώρες μετά αισθάνθηκε άσχημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 3-4 ώρες, και της έγιναν όλες οι εξετάσεις.

Στη συνέχεια υποχώρησαν τα συμπτώματα και της έδωσαν εξιτήριο. Όμως, το ίδιο βράδυ τα συμπτώματα επανήλθαν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αδύναμο σφυγμό και κατέληξε.

Όπως πρόσθεσε έχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκροψία και νεκροτομή διότι οι γιατροί έχουν ερωτήματα και ζητούν να διαπιστώσουν από ποια αιτία έφυγε από τη ζωή η γυναίκα…

»»» Τους λόγους που ο Θεόδωρος Κατσανέβας προσβλήθηκε από τον κορονοϊό πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό του, με εμβόλιο της εταιρείας Pfizer, και έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο διασωληνωμένος, επιδίωξαν να εξηγήσουν ορισμένοι ειδικοί, καθώς δημιουργήθηκαν ερωτήματα για τον θάνατο του.

Όπως επισήμαναν μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, απαιτείται ένα διάστημα περίπου δύο έως τριών εβδομάδων για να δημιουργηθεί ένα ικανό επίπεδο αντισωμάτων στον οργανισμο.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι έστω και αν έχει γίνει το εμβόλιο, ο οργανισμός είναι στην ουσία ανεμβολίαστος και, επομένως, δεν θεώρησαν έκπληξη ότι έχασε με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Ομκολάρ τα 4 εκατομμύρια εμφανίστηκαν στον οικογενιακό τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου, με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για παθητική δωροδοκία.

Τα χρήματα προστέθηκαν μέσω της κρατικής Κυπριακής Συνεταιριστικής Τράπεζας και, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν σκάνδαλο, έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί το ποσό ως κάποιο είδος δανείου. Ωστόσο, η πολιτικός δεν έχει καμία οικονομική κάλυψη για να πάρει ένα τόσο μεγάλο δάνειο.

Από τη στιγμή που η συναλλαγή ήρθε στο φως, η Στέλλα Κυριακίδου απέφυγε να δώσει κάποια εξήγηση, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η δωροδοκία έγινε από εταιρείες εμβολίων ως αντάλλαγμα για τα ευνοϊκά συμβόλαια που τους επέτρεψαν την επιλογή καθυστερημένης και άνισης παράδοσης.

»»» Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργεί η δήλωση του δικηγόρου του καταζητούμενου Χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά, ότι μέλος της κυβέρνησης είναι σε επαφή μαζί του, ζητώντας να παραδοθεί για να έχει καλύτερη μεταχείριση!!!

Όπως δήλωσε ο Περικλής Σταυριανάκης, «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του.

»Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφθεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Ερωτήματα για το θέμα αυτό προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη απευθύνει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σημειώνει «τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση”;»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν ισχύουν όσα είπε ο συνήγορος του Παππά, «και αν ναι, τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: