Διαψεύδουν τον Μητσοτάκη για τους «3.000.000 και πάνω» εμβολιασμένους

Γεια σας, ας δούμε την 5η Μαΐου…

Μάλιστα, η στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» προσδιορίζει τα έντομα ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, που μπορεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της ΕΕ σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) χαρακτηρίζει τα έντομα ως μια υγιή και εξαιρετικά θρεπτική πηγή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Η επίσημη απόφαση της Επιτροπής θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες…

»»» Σήμερα στην Ελλάδα έκανε… πρεμιέρα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ωστόσο στη Δανία αποσύρθηκε χθες από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα της, λόγω αναφορών για πρόκληση σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων.

Για τον ίδιο λόγο η συγκεκριμένη χώρα, που έχει πολύ αυστηρά κριτήρια χορήγησης αδειών, έχει αποσύρει και το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο έχει παρόμοια τεχνολογία.

Το εμβόλιο της J&J δεν είχε ακόμα χορηγηθεί σε κανένα άτομο στην Δανία, όμως, οι Αρχές της χώρας έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες που έγιναν στις ΗΠΑ, όπου υπήρξε διακοπή χορήγησης του εμβολίου.

Πάντως, η Δανία είχε παραγγείλει επτά εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τις οποίες τώρα διαθέτει σε όποια άλλη χώρα ενδιαφέρεται.

Σύμφωνα με το διεθνές Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Bureau of Investigative Journalism), που αποκάλυψε την είδηση, σε μια περίπτωση, τα αιτήματα του φαρμακευτικού κολοσσού οδήγησαν σε καθυστέρηση τριών μηνών για την επίτευξη συμφωνίας, όπως συνέβη στις διαπραγματεύσεις με την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Στο μεταξύ, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της η εταιρεία Pfizer, υπολογίζοντας ότι αυτές θα φτάσουν τα 26 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία αύξηση άνω του 70% συγκριτικά με την τελευταία της πρόβλεψη, καθώς εντείνονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο.

»»» Νέο περιστατικό θανάτου μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μια 44χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον σύζυγο της, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι.

Παράλληλα, οι Αρχές στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, ανακοίνωσαν τον θάνατο μιας 50χρονης γυναίκας που συνδέεται άμεσα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τον περασμένο μήνα και η επαρχία του Κεμπέκ ανέφερε τον θάνατο ενός πολίτη μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Testberichte.de, την περίοδο από τον Μάιο 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 μελετήθηκαν πάνω από 1.000 κατηγορίες προϊόντων και διαπιστώθηκε ότι η κρίση οδήγησε σε μεγάλες αυξήσεις τιμών, κυρίως ηλεκτορινικών προϊόντων.

Στα ίδια συμπεράσματα όμως κατέληξε και η έρευνα της ιστοσελίδας mydealz, στην οποία ανεβαίνουν καθημερινά προσφορές: 550 προϊόντα, τα οποία επιλέχθηκαν τυχαία, ήταν τον Φεβρουάριο του 2021 ακριβότερα από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με αναλυτές, «η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας στις τιμές έχει αλλάξει αρκετά εξαιτίας της πανδημίας. Προς το παρόν, αυτός που θεωρείται κερδισμένος είναι εκείνος που ελέγχει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και μπορεί όντως να διαθέσει τα προϊόντα του, ακόμη και δίχως εκπτώσεις ή προσφορές».

»»» Προβληματισμό και αγωνία για το μέλλον τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην εστίαση, καθώς το 25% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε και ο λόγος ήταν ότι δεν έχουν εξωτερικούς χώρους να δουλέψουν, όπως απαιτούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου είπε ότι «σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προσθέσουμε και τις επιχειρήσεις εστίασης που είναι σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και είναι κλειστές».

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν, λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, καθώς υπάρχουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, και μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Όπως σημειώνει η ΤτΕ τα μισά ελληνικά νοικοκυριά εντάσσονται στην κατηγορία των χρηματοοικονομικά ευάλωτων, δηλαδή τα βγάζουν πέρα με δυσκολίες και χωρίς να διαθέτουν χρήματα στην άκρη για να αντιμετωπίσουν έκτακτες δαπάνες ή δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, η πρόσφατη μελέτη της Τράπεζας καταδεικνύει ότι το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που χαρακτηρίζεται ως χρηματοοικονομικά ευάλωτο έχει αυξηθεί σε 50% από το 2018 και είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης (31,9%).

«Συνεπώς», τονίζει η ΤτΕ, «αναδεικνύεται η ανάγκη σταδιακής και προσεκτικής ανάκλησης των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης που στοχεύουν στα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αποτραπεί ένα μεγάλο κύμα αθέτησης οικονομικών υποχρεώσεων και να μετριαστεί η επίπτωση στην κατανάλωση και εν τέλει στη δυναμική της ανάπτυξης».

»»» «Σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βίντεο για Πασχαλινές ευχές που κοινοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι του COVID-19. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής» αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes.

Στο δημοσιέυμα αναφέρεται ότι ο αριθμός των εμβολιασμών δεν πρέπει να ταυτίζεται με εκείνον των εμβολιασμένων και αυτό διότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, χορηγούνται σε 2 δόσεις.

Όπως τονίζεται, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, μέχρι την 1η Μαΐου που έγιναν οι σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είχαν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του covid-19 ανέρχονταν στους 2.170.847. Από αυτούς, 944.481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: