«Κρυφό» μνημόνιο μέχρι το 2026

Γεια σας ας δούμε την 27η Απριλίου…

Όπως αναφέρουν η Telegraph και η Daily Mail, πρόκειται για χάπι, το οποίο θα χορηγείται σε ασθενείς που εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα του Covid-19.

Οι δοκιμές της εταιρείας, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τρεις φάσεις, με συνολική διάρκεια 145 ημερών, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πρώτη φάση δοκιμών ολοκληρώνεται τον Μάιο και, εφόσον όλα πάνε καλά, το φάρμακο θα μπορούσε να διανεμηθεί στα νοσοκομεία και στα ιατρεία μέχρι το φθινόπωρο του 2021.

»»» «Βουτιά» 77,2% σημείωσαν το 2020 οι τουριστικές αφίξεις και εισπράξεις, καθώς έφτασαν τα 3.526 εκατ. ευρώ, έναντι 15.435 εκατ. ευρώ το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 13.860 εκατ. ευρώ ή 76,2%) από αυτή των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 1.951 εκατ. ευρώ ή 71,1%).

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά το 2020 έναντι του 2019 ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της εισερχόμενης κίνησης μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 78,2%, καθώς και της μείωσης της μέσης δαπάνης ανά διανυκτέρευση κατά 10 ευρώ ή 12,4% (2020: 67 ευρώ, 2019: 77 ευρώ).

Συγκεκριμένα, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε μία εταιρεία και έδωσε έκπτωση 1%, κατοχυρώθηκε η προμήθεια των τεσσάρων επιδαπέδιων διακοσμητικών παραστάσεων με τρισδιάστα λαγουδάκια, αυγά και κοτοπουλάκια και με φωτεινές επιγραφές με την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής.

Την διακόσμηση με τα λαγουδάκια καταψήφισαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας ότι οι δαπάνες αυτές δεν συνάδουν με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρας, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε υποβολή προσφοράς από μία μόνον εταιρία. Κάτι που δημιουργεί ερωτήματα αν οι όροι του διαγωνισμού ήταν σωστοί.

»»» Απόφαση-φρένο στις μαζικές ενστάσεις τραπεζών για δόλο του δανειολήπτη, εκδόθηκε από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία κάθε μεταβίβαση – αποξένωση περιουσιακού στοιχείου από την περιουσία του οφειλέτη δεν αποτελεί και απόδειξη δολιότητας αυτού.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, που έκανε γνωστό το θέμα, εξηγεί πως «το ζήτημα του λεγόμενου «δόλου» του δανειολήπτη ο οποίος έφτασε να βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών και να ζητήσει την υπαγωγή του στο νόμο Κατσέλη, ήταν από τις πιο διαδεδομένες ενστάσεις των τραπεζών στις σχετικές δίκες.

»Με πολλές φορές αόριστους ισχυρισμούς τους περί δήθεν δόλου του οφειλέτη όταν λάμβανε το δάνειο ότι γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει, τα δικαστήρια απέρριπταν αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο, αφήνοντας απροστάτευτους τους δανειολήπτες».

Aνάλογη θα είναι και η επιβάρυνση του δημοσίου χρέους, με το ακαθάριστο χρέος Κεντρικής Διοίκησης να εκτιμάται ότι θα παραμείνει πάνω από το 220% του ΑΕΠ, έναντι στόχου να διαμορφωθεί στο 218,8% του ΑΕΠ.

Ακόμη, το χρέος Γενικής Κυβέρνησης θα διατηρηθεί υψηλότερα από το 200% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για την υποχώρησή του στο 199,6% του ΑΕΠ.

To πού θα αναρριχηθεί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πού θα θελήσει το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ να κρατήσει τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2021,αφού όσα περισσότερα τα ταμειακά διαθέσιμα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το χρέος.

»»» Στο όνομα του Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση αποστέλλει στην Κομισιόν το σχέδιο της, για να εισπράξει το ποσό που αναλογεί στη χώρα, με δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, όπως οι αλλαγές στα εργασιακά, μέχρι και το 2026.

Η κυβέρνηση έχει κρατήσει «κρυφό» από την κοινωνία το συγκεκριμένο σχέδιο των 2.000 σελίδων, φροντίζοντας να εντάξει στο ταμείο έργα τα οποία αφορούν κυρίως πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ έχει αφήσει εκτός τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η περιγραφή των τομέων από την Κομισιόν έδινε απόλυτη ελευθερία στις εθνικές κυβερνήσεις να προτείνουν το δικό τους μείγμα δράσεων. Είναι δε προφανές ότι στα σχέδια που θα κατέθεταν οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να αποτυπώσουν και τις διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις τους.

Αυτό εκμεταλλεύεται στο έπακρο η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεσμεύει προκαταβολικά οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, καθότι η οποιαδήποτε αλλαγή σε νόμους οι οποίοι θα συνδέονται με το ευρωπαϊκό ταμείο θα τιμωρείται με επιστροφή κονδυλίων ύψους δισεκατομμυρίων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: