Εξοπλισμοί που θυμίζουν Ψυχρό Πόλεμο έγιναν εν μέσω πανδημίας!!!

Γεια σας ας δούμε την 26η Απριλίου…

Το γεγονός αυτό, αποκαλύπτει τις τεράστιες επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, και ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με βάση την κλίμακα αυτών των επιπτώσεων θα πρέπει να ανακηρυχθεί η νέα γεωλογική εποχή, της Ανθρωπόκαινου.

Ο Βόρειος και Νότιος Πόλος είναι τα σημεία στα οποία ο άξονας περιστροφής τέμνει την επιφάνεια, ωστόσο δεν είναι σταθεροί. Έτσι, η απώλεια των παγετώνων οδήγησε στη μετακίνησή τους. Από το 1980 και έπειτα, η θέση των πόλων έχει μετατοπιστεί κατά περίπου τέσσερα μέτρα.

Επιπλέον, είναι πιθανό στη μετατόπιση αυτή να έχει συμβάλλει και η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων. Τα τελευταία 50 χρόνια, η ανθρωπότητα έχει αφαιρέσει 18 τρισεκατομμύρια τόνους νερού χωρίς να τους αντικαταστήσει.

»»» Τουλάχιστον σε δύο χρόνια θα ανακάμψει η Οικονομία πιστεύουν 6 στους 10 Ευρωπαίοι, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο και, μάλιστα, η αναλογία των πολιτών που θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι κακή βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από την κρίση του 2013.

Συγκεκριμένα το 69% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η κατάσταση είναι επί του παρόντος «κακή» και το 61% των Ευρωπαίων εξέφρασε τον φόβο ότι η οικονομία της χώρας τους θα ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας «το 2023 ή αργότερα».

Παράλληλα, λιγότεροι από τους μισούς (49%) εμπιστεύνται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ο σχετικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο το καλοκαίρι του 2020.

Σε 20 κράτη μέλη η πλειονότητα όσων απάντησαν δήλωσε ότι εμπιστεύονται την ΕΕ, με τα υψηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται στην Πορτογαλία (78%) και την Ιρλανδία (74%).

«Παρά τις ελκυστικές τιμές και προσφορές οι καταναλωτές ήταν μουδιασμένοι και η κατανάλωση περιορισμένη. Παρά λοιπόν την αυξημένη κίνηση μπροστά στις βιτρίνες, ειδικά σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, οι πωλήσεις ήταν υποτονικές και ο μέσος όρος επισκεψιμότητας ήταν 5 πελάτες ημερησίως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το click away και click inside είναι γεγονός πως περιορίζει και κουράζει εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα να καθηλώνει σε χαμηλά επίπεδα τις εποχικές πωλήσεις. Οι απώλειες του λιανεμπορίου τις περιόδους των lockdown δεν μπορούν να αναπληρωθούν ούτε να ανακτηθούν», παρατήρησε.

»»» Χαμηλώνει κατά πολύ ο πήχης της κυβέρνησης για ανάπτυξη το 2021, καθώς το πρωτογενές έλλειμμα ξεπερνά το 7%, εξαιτίας του πολύμηνου lockdown και των συνεπειών της κορονο-κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στην Κομισιόν, η πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2021 θα διαμορφώνεται κάτω από το 4%, μεταξύ 3,8% και 3,5% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε ανάπτυξη 4,8%, ενώ σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο το οποίο περιλάμβανε δυσμενέστερες εξελίξεις για τη συνεισφορά του τουρισμού στα δημόσια έσοδα, η ανάκαμψη το 2021 θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 3,3% του ΑΕΠ.

Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 33,2 δισ. ευρώ σε 30,2 δισ. ευρώ.

Το ποσοστό αποταμίευσης, που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα, ήταν 1,7% κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με -8,7% το 4ο τρίμηνο του 2019.

»»» Περιστατικά μυοκαρδίτιδας εμφανίστηκαν σε άτομα μετά το εμβόλιο της Pfizer, στο Ισραήλ. Όπως είπε ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς, Ναχμάν Ας, πως μια προκαταρκτική μελέτη έδειξε «δεκάδες περιστατικά» που ανάμεσα σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους, κυρίως μετά τη δεύτερη δόση.

Τα περισσότερα περιστατικά αναφέρθηκαν σε ανθρώπους έως 30 ετών. «Το υπουργείο υγείας εξετάζει αν υπάρχει υπερβολική νοσηρότητα και αν μπορεί να αποδοθεί στα εμβόλια», τόνισε ο Ας, κάνοντας λόγο για ένα «ερωτηματικό».

Ο καθορισμός μιας σύνδεσης, σημείωσε, θα είναι δύσκολη γιατί η μυοκαρδίτιδα, είναι μια πάθηση που συχνά εξαφανίζεται χωρίς επιπλοκές, μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία ιών και ένας παρόμοιος αριθμός περιπτώσεων έχει αναφερθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά της η Pfizer δήλωσε πως «οι ανεπιθύμητες ενέργειες ελέγχονται τακτικά και διεξοδικά και δεν έχουμε παρατηρήσει υψηλότερο ποσοστό μυοκαρδίτιδας από αυτό που θα αναμενόταν στον γενικό πληθυσμό. Δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεσμος με το εμβόλιο».

«Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου το έχουν εγκρίνει για μετά την ηλικία των 55», είπε κι αναρωτήθηκε: «Είναι θέμα, και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Έπρεπε να ενθαρρύνουμε για εμβολιασμό των 50ντάρηδων και πάνω».

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης, έριξε «βόμβα» για το εμβόλιο αυτής της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν οι εγκυμονούσες, αλλά και όσες γυναίκες σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν!!!

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Αθανάσιο Σκουτέλη, θα υπάρξει σύντομα σαφής οδηγία ότι δεν θα επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca .

»»» Σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν το 2020 για εξοπλιστικά συστήματα παγκοσμίως, παρά τον κορονοϊό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση SIPRI. Τόσα χρήματα έχουν να δαπανηθούν για εξοπλιστικά συστήματα από το 1988. Και τότε επρόκειτο ακόμη για τον Ψυχρό Πόλεμο…

ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, στην αγορά πυραύλων, αρμάτων μάχης, πυρομαχικών και μισθούς στρατιωτών, καταγράφοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με το 2019. Κι αυτό παρά την πανδημία του κορονοϊού, η αντιμετώπιση της οποίες έφερε την παγκόσμια Οικονομία στα όριά της και τους πολίτες σε απόγνωση λόγω των περικοπών…

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI), της Στοκχόλμης, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι οι δαπάνες για εξοπλιστικά συστήματα παγκοσμίως ανέρχονται επί του παρόντος στο 2,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,4% εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: