Τι αγάπη είναι αυτή που έχει η Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca;

Γεια σας, ας δούμε την 22α Απριλίου…

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA, έχουν εφεύρει μια διαστημική συσκευή, η οποία βρίσκεται στο ρόβερ Perseverance και παράγει οξυγόνο σε άλλο πλανήτη, από την επεξεργασία του διοξειδίου του άνθρακα.

Η αραιή ατμόσφαιρα του Άρη διαθέτει απειροελάχιστο οξυγόνο και αποτελείται κατά 96% από διοξείδιο του άνθρακα, συνεπώς θα μπορούσε να σκοτώσει γρήγορα έναν άνθρωπο που θα την ανέπνεε.

Το MOXIE, όπως λέγεται η συσκευή, έχει μέγεθος φρυγανιέρας, απορροφά τον αρειανό τοξικό αέρα και διαχωρίζει -με μία διαδικασία ηλεκτρόλυσης που αναπτύσσει θερμοκρασία περίπου 800 βαθμών Κελσίου- τα μόρια του άνθρακα από εκείνα του οξυγόνου.

Στη συνέχεια αποβάλλει τον άχρηστο άνθρακα και κρατά το πολύτιμο οξυγόνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το πρώτο τεστ παρήγαγε περίπου 5,4 γραμμάρια οξυγόνου, «αρκετά για να κρατήσουν έναν αστροναύτη υγιή για περίπου δέκα λεπτά κανονικής δραστηριότητας», σύμφωνα με τη NASA.

»»» Εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 μένουν πάνω από 350.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, από τις 704.604 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, που δεν πληρούν να κριτήρια για τη λήψη της κρατικής ενίσχυσης.

Το «ψαλίδι» έπεσε λόγω των στενών οικονομικών δεδομένων του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς τα περιθώρια των ενισχύσεων έχουν στενέψει και οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ περνάνε από κόσκινο της αιτήσεις προκειμένου να εντοπίσουν «ύποπτες» αιτήσεις με πειραγμένους τζίρους κ.λπ. και να περιορίσουν τους δικαιούχους.

Αυτό συνέβη στην 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, από την οποία όχι μόνο κόπηκαν οι περισσότεροι από τους αιτούντες αλλά από αυτούς, περίπου 200.000 έθεσαν υποψηφιότητα για να υποστούν φορολογικό έλεγχο.

«Ο πρωθυπουργός νομοθετεί κατ’ εντολήν του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο στις δυνάμεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του προς το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο αποτελεί «απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό».

Τόνισε, μάλιστα, πως παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση της πανδημίας ο πρωθυπουργός αποφασίζει να ξεπληρώσει τώρα το γραμμάτιο, μολονότι γνωρίζει ότι θα προκαλέσει μεγάλη κοινωνική ένταση.

»»» Ξεσηκώθηκαν οι εισαγγελείς με τροπολογία που κατέθεσε νύχτα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, προωθώντας συνταξιούχους εισαγγελείς στην Αρχή για το «Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος», κάτι που εκτιμάται από τους δικαστικούς, αλλά και τα κόμματα, ως προσπάθεια χειραγώγησης από την κυβέρνηση της Αρχής.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «με την σχεδιαζόμενη τροποποίηση, ενώ μέχρι σήμερα στη θέση αυτή μπορούσε να διορισθεί μόνο εν ενεργεία ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, πλέον θα είναι δυνατόν τη θέση να καταλαμβάνει και «επί τιμή» ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

»Πάγια θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εκπορευόμενη από την απολύτως δεσμευτική απόφαση που έλαβε στη Γενική Συνέλευσή της 15ης Δεκεμβρίου 2018, είναι ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί δεν θα πρέπει να καταλαμβάνουν καμία πολιτική ή δημόσια θέση ή θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή, για μία διετία μετά την αφυπηρέτηση».

Το 40% της παράνομης δράσης του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος επικεντρώνεται στις νότιες περιφέρειες της χώρας, με το μεγαλύτερο ποσοστό του 37% κατάφερε να εξασφαλίσει η μαφία της Καλαβρίας, η διαβόητη Ντραγκέτα.

Ακολουθεί η Καμόρα της Νάπολης, με 33%, και η Κόζα Νόστρα της Σικελίας, με το 20% των παράνομων αυτών επενδύσεων. Το οργανωμένο έγκλημα της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι (το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι) «περιορίζεται» στο 10%.

Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον 4.500 επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στη φάση αυτή κινδυνεύουν -λόγω της κορονο-κρίσης να πέσουν στα χέρια των νονών της μαφίας, οι οποίοι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι παραλίες θα ξανανοίξουν στις 15 Μαΐου, ενώ η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει οριστεί για τις αρχές Ιουνίου.

»»» Τρείς εβδομάδες περίπου πριν την επίσημη πρώτη του τουρισμού τα δεδομένα δεν είναι ευοίωνα. Οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες μέχρι τώρα, καθώς γενικά ο τουριστικός χώρος εμφανίζεται «παγωμένος» και κυριαρχούν η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η ανησυχία.

Επικρατεί ασάφεια για τη στάση, που θα τηρήσουν οι κυβερνήσεις κρίσιμων για την Ελλάδα τουριστικών αγορών (Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία κ.λπ.) σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πιθανότατα και φέτος να προωθηθεί στις χώρες αυτές, όπως και ευρύτερα, ο εσωτερικός τουρισμός για υγειονομικούς και οικονομικούς λόγους.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε ότι, «πατάμε πάνω σε «κινούμενη άμμο». Ελπίζουμε και εργαζόμαστε για να βγει το καλύτερο σενάριο, δηλαδή να έχουμε κάποιες καλές πληρότητες από τον Ιούλιο και μετά».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, τη χαρακτήρισε “πολεμική” και εξέφρασε την αγωνία των συναδέλφων του για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά το «άτυπο» άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, στο οποίο περιλαμβάνονται και ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φθάνουν στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.

»»» Άλλες χώρες το σταμάτησαν , κάποιες το …δανείζουν για να φύγει από πάνω τους, η ΕΕ είπε «όχι» στην αγορά 100 εκατ. επιπλέον δόσεων, και μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης του σκευάσματος της AstraZeneca, ο Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 30-39, γιατί του περίσσεψαν!!!

Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Για το λόγο αυτό τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο υπάρχει λόγω αποθεμάτων!

Δεν εξήγησε όμως, αν τα αποθέματα αυτά προέκυψαν από την άρνηση των πολιτών να εμβολιαστούν με αυτό της συγκεκριμένης εταιρείας. Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε οτι καλό θα είναι όσοι νέοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων να περιμένουν λίγο…

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιο με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία για την αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου για τον Covid-19 και δεν ενεργοποιεί τη σχετική ρήτρα του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, η Νορβηγία «πάγωσε» τη χορήγησή του εμβολίου της AstraZeneca και «σπρώχνει» 216.000 δόσεις σε Σουηδία και Ισλανδία. Η συγκεκριμένη χώρα είχε αναστείλει τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου, στις 11 Μαρτίου έπειτα από περιπτώσεις θρομβώσεων που οδήγησαν σε θάνατο εμβολιασμένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: