Ψηφιακοί έλεγχοι φέρνουν αναδρομικό ΕΝΦΙΑ

Γεια σας, ας δούμε την 20η Απριλίου…

»»» Μία ακόμη δημοσκόπηση δείχνει ότι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση στα φλέγοντα θέματα, όπως η πανδημία, οι παρεμβάσεις στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων και η εγκληματικότητα, αλλά «δοξάζουν» τον Μητσοτάκη, στον οποίο εξακολουθούν να δίνουν το ίδιο προβάδισμα των 14 και κάτι μονάδων, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς γίνεται αυτό, δεν μας εξηγούν οι δημοσκόποι, οι οποίοι έχουν απαντήσεις για όλα τα άλλα θέματα. Εκτός και αν ο «σοφός» λαός, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Για την ιστορία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, το 64% θεωρεί ότι η κυβέρνηση επηρεάζει τους λοιμωξιολόγους, πάνω από τους μισούς δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας, το 56% των πολιτών βλέπουν να έχει φουντώσει η εγκληματικότητα. Για την Οικονομία δεν υπάρχει ερώτηση…

Ωστόσο, το 37,4% θα ψηφίσει πάλι ΝΔ, το κλασσικό 23,8% ΣΥΡΙΖΑ, το 5,9% ΚΙΝΑΛ, το στάνταρ 5,6% ΚΚΕ και στο 4,2% φτάνει ο Βελόπουλος…

Κατά τα άλλα, οι Έλληνες χειροκροτούν την κυβέρνηση για τα εμβόλια και θέλουν να πάνε στα χωριά ή τα εξοχικά τους για να… ξεχαστούν από το εξάμηνο lockdown και να σουβλίσουν το αρνάκι τους…

Όπως υπογραμμίζεται, η ελευθερία του Τύπου δοκιμάστηκε στην Ελλάδα το 2020, καθώς η κυβέρνηση χορήγησε γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις στη διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιδίωξε, άμεσα ή έμμεσα, να ελέγξει στενά τη ροή πληροφοριών ως μέρος των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορονοϊού, όσο και την προσφυγική κρίση.

Επίσης γίνεται αναφορά στο πρωθυπουργικό «γλέντι» στην Ικαρία, που δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ, την παρεμπόδιση φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους, και βέβαια στη δολοφονία Καραϊβάζ.

»»» Σοκ προκαλούν τα νούμερα για τις απώλειες των επιχειρήσεων σε εστίαση και καταλύματα, στο διάστημα της κορονο-κρίσης και το 2021, καθώς τα πάντα εξακολουθούν να μένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, απώλειες της τάξης των 119,73 εκατ. ευρώ είχαν στον τζίρο τους τον Φεβρουάριο του 2021 οι εγχώριες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων και στην εστίαση,

Οι απώλειες αυτές κατανέμονται περίπου ισομερώς, καθώς στην παροχή καταλύματος η πτώση του τζίρου ανήλθε σε 53,63 εκατ. ευρώ και στις επιχειρήσεις της εστίασης σε 64,1 εκατ. ευρώ.

Αυτό δείχνει η συνεχιζόμενη συσσώρευση καταθέσεων και το 2021, μετά από μια χρονιά-ρεκόρ που εκτόξευσε την ιδιωτική αποταμίευση κατά 20,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα, σε μία εκ των συστημικών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει διατήρηση των ισχυρών ρυθμών αποταμίευσης εν μέσω πανδημίας.

Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν δείχνει πλουτισμό, ανησυχώντας τράπεζες και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς τα χρήματα αυτά βγήκαν από την αγορά και είναι άγνωστο αν, πότε, και πώς θα επανέλθουν για να δώσουν ανάσα στην Οικονομία.

»»» Κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως προαπαιτούμενου για τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι ο ΠΟΥ, παραμένοντας σταθερός την θέση που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επικαλέστηκε τις περιορισμένες αποδείξεις για το κατά πόσο ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού και «τη συνεχιζόμενη ανεπάρκεια εμβολίων παγκοσμίως».

Τα κράτη πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού εμβαθύνει τις ανισότητες και προάγει την άνιση ελεύθερη κυκλοφορία, ανέφερε η Επιτροπή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων τονίζει ότι, «σύσσωμος ο κλάδος των υγειονομικών υπαλλήλων έχουν αποδείξει στην πράξη την αφοσίωση τους στην προστασία της δημόσιας υγείας, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, δίνοντας στην μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους ιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας».

Και επισημαίνει ότι «δηλώσεις αυτού του είδους τορπιλίζουν τη μεγάλη προσπάθεια και δημιουργούν κλίμα διαχωρισμού και έντασης την στιγμή, που όλοι μας καλούμαστε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης».

»»» Δεν φταίνε μόνο οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες, για τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά τώρα φταίνε και οι πιο μεγάλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, κατά τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιο Λουκίδη.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη διαπίστωση δυσπιστίας στους πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών απέναντι στα εμβόλια, που κατά τον καθηγητή οφείλονται «είτε σε θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από όσα ακούνε για τις ελάχιστες παρενέργειες που έχουν καταγραφεί»…

Ο κ. Λουκίδης, απέδωσε στους «ανεμβολιάστους» και τον αυξημένο αριθμό θανάτων που συνεχίζει να καταγράφει η χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η παρεχόμενη νοσηλεία είναι υψηλού επιπέδου.

Άμεσα η γυναίκα διακομίστηκε στη νευρολογική κλινική του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα, καθώς η κατάστασή της ήταν σοβαρή.

Παρότι το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί άμεσα με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο ΕΟΦ και η Πολιτεία δεν έχουν ανακοινώσει αν το συμβάν οφείλεται σε αυτό…

»»» Τη σύνδεση του αρχείου του Ε9 στο Taxisnet, με το αρχείο του Κτηματολογίου, προαναγγέλλει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021, με στόχο τη διασταύρωση στοιχείων και τον εντοπισμό όσων ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας έχουν δηλώσει «άλλα» στο Κτηματολόγιο και άλλα στην Εφορία.

Σε όσους εντοπιστούν διαφορές, θα σταλούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα, με τα οποία θα τους καταλογίζεται ο επιπλέον ΕΝΦΙΑ, για όλα τα έτη, στα οποία η ακίνητη περιουσία που είχαν στην κατοχή τους ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν δηλώσει στο Ε9.

Έτσι, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου και θα εντοπίζουν άμεσα όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), που δεν είναι δηλωμένα στο έντυπο Ε9.

Η ΑΑΔΕ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν δηλώσει τα ακίνητα στο Κτηματολόγιο, αλλά δεν τα έχουν δηλώσει στην εφορία είτε ολόκληρα ή δεν εμφανίζουν το πραγματικό τους εμβαδόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: