Big Brother στη δουλειά με ψηφιακή κάρτα!!!

Γεια σας, ας δούμε τη 16η Απριλίου…

Συλλέγοντας δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και της NASA, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία timelapse, δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία με ερήμους να μετατρέπονται σε πόλεις, όπως το Ντουμπάι, να χανονται δάση, για να γίνουν σπίτια και πάγοι να λιώνουν.

Σε ένα βίντεο διάρκειας κάτι παραπάνω των 2 λεπτών, παρουσιάζεται μια συνολική εικόνα, μερικών αλλαγών στο τοπίο του πλανήτη, ωστόσο ο κάθε ένας μπορεί να εξερευνήσει συγκεκριμένες περιοχές και πόλεις, στο Timelapse και στο Google Earth.

»»» «Άλλο εξωτερική πολιτική κι άλλο τηλεοπτικό debate», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για την τηλεοπτική αντιπαράθεση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

«Σωστά ο κ. Δένδιας δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του κ. Τσαβούσογλου, ωστόσο δεν είναι καλή η εικόνα δυο υπουργών εξωτερικών να ανταλλάσσουν διαξιφισμούς σε ζωντανή μετάδοση», παρατήρησε και πρόσθεσε.

«Συνήθως η διπλωματία προϋποθέτει ηρεμία και κινήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί η κοινή γνώμη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά συνομιλίες, που καταλήγουν να γίνονται με γνώμονα την εσωτερική κατανάλωση.

»Σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν ότι ο Τσαβούσογλου έριξε χαστούκι στον κ. Δένδια και εμείς λέμε ότι ο Δένδιας αποστόμωσε τον ομόλογο του.

Και κατέληξε, «αφού λοιπόν ικανοποιήθηκε η κοινή γνώμη και στις δυο πλευρές, ποια είναι τα επόμενα βήματα; Θα συνεχίσουν οι συνομιλίες και μέσα σε τι κλίμα; Ποια είναι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς;».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογραφεί η σύμβαση, ότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα πλευρικά παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιγοκλειόμενα».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, «ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας, όλη αυτή την περίοδο».

Επίσης, ζητά την «άμεση προσαρμογή στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μη δημιουργηθεί νέα ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση της πανδημίας».

»»» 80 σχολεία πριν καλά καλά ανοίξουν έκλεισαν, έκλεισαν πάλι, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, καθώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ουσιαστικά μόνο τα αμφιλεγόμενα self test για τον περιορισμό της διασποράς.

Την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση, μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις με μηδενικά μέτρα προστασίας, και με τους εμβολιασμούς να καταγράφουν χαμηλούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς, από αδιάθετες δόσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ανακοινώσεις, σχεδιάζεται ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών λίγο πριν από την εκπνοή της σχολικής χρονιάς, καθώς η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Η οικογένειά του αποκάλυψε επίσης πως ο 43χρονος δεν μπορεί να μιλήσει. Ο άντρας έπαθε εγκεφαλικό μετά το εμβόλιο της μίας δόσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικού σταθμού.

Ο πατέρας 7 παιδιών μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε το εγκεφαλικό επεισόδιο από θρόμβωση.

Να θυμίσουμε ότι, η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ πάγωσε τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά την εμφάνιση θρόμβων σε 6 γυναίκες μεταξύ 18-48 ετών…

»»» Εγκεφαλικό παθαίνουν 2 στους 100 ασθενείς με Covid-19, οι οποίοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείου, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία για ασθενείς σε 370 ΜΕΘ από 52 χώρες, που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εντός του 2020 και από τους οποίους οι 2.700 -με μέση ηλικία 53 ετών- είχαν πάθει εγκεφαλικό κατά τη νοσηλεία τους.

Οι 59 (ποσοστό 2,2%) είχαν πάθει το εγκεφαλικό εντός της ΜΕΘ και από αυτούς οι 19 (το 32%) είχαν πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό, οι 27 (το 46%) αιμορραγικό εγκεφαλικό και οι 12 (το 22%) μη προσδιορισμένο.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι ασθενείς Covid-19 με αιμορραγικό εγκεφαλικό έχουν περίπου πενταπλάσιο κίνδυνο θανάτου στη ΜΕΘ σε σχέση με όσους δεν έχουν πάθει εγκεφαλικό, ενώ όσοι έχουν πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Από τους ασθενείς με αιμορραγικό εγκεφαλικό σε ΜΕΘ Covid-19, σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις (το 72%) πέθαναν, ενώ από όσους είχαν πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό μόνο το 15%. Στην περίπτωση των τελευταίων η συχνότερη αιτία θανάτου ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο Άλμπερτ Μπουρλά, θεωρεί ρεαλιστική την επιστροφή στη φυσιολογική ζωή στα τέλη του φθινοπώρου, όταν θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

»»» Ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορονοϊού, καθώς είναι μεγάλη η διασπορά, υποστήριξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι στην πραγματικότητα τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 200.000.

Πρόσθεσε πως το το νούμερο αυτό εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει στο πανεπιστήμιο και δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Σημείωσε, ακόμη, πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα!!!

Ωστόσο, είπε ότι μετά τις 20 του μήνα αναμένουμε να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών, καθώς η κάμψη των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής είπαν «όχι» στην επαναλειτουργία των εμπορικών πολυκαταστημάτων και των κέντρων αισθητικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης.

H εισήγηση της Επιτροπής είναι αναμενόμενη λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας και της αφόρητης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό απόλυτο καθεστώς ασφυξίας.

Και έρχεται μετά το χθεσινό διπλό ρεκόρ διασωληνωμένων και νεκρών, που έφτασαν τους 819 και τους 9.239, συνολικά, καθώς ακόμα 104 συμπολίτες μας κατέληξαν σε μία μόλις μέρα.

»»» Δεν φτάνει η κατάργηση του 8ώρου, των υπερωριών και της άρνησης επαναπρόσληψης σε περίπτωση άδικης απόλυσης, έρχεται και ένα app στο κινητό, μέσω του οποίου ο εργαζόμενος θα δηλώνει την προσέλευση και την αποχώρηση του, στην εργασία στο νέο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Δηλαδή το κράτος θα γνωρίζει πότε φεύγεις και πότε πας στη δουλειά σου, με δικαιολογία ότι έτσι θα καταγράφεται αμέσως και σε πραγματικό χρόνο η απασχόληση του εργαζομένου, η υπέρβαση του νομίμου ωραρίου, οι υπερεργασίες και οι υπερωρίες του, και θα επέρχονται άμεσα οι σχετικές συνέπειες…

Παράλληλα, θα γίνεται αυτοματοποιημένα ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πριν μπουν σε μια επιχείρηση, θα έχουν την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται.

Αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου και την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και να συμπληρώσουν τα έντυπα που θα έχουν αναρτηθεί για την έναρξη της λειτουργίας του «ψηφιακού ωραρίου».

Και τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων; Ε, αυτά είναι μικρή λεπτομέρεια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: