Χαλασμένα τα πιο πολλά λεωφορεία που παρελήφθησαν πριν από τρεις ημέρες

Γεια σας, ας δούμε τη 12η Απριλίου…

Αυτός είναι ο σκοπός του εμβολίου που βασίζεται στο DNA, όπως λέει ο ιδρυτής της εταιρίας «Takis» Λουίτζι Αουρισίκιο, ο οποίος συνεργάζεται με την Rottapharm Biontech.

Όσο για το όνομα του εμβολίου, ο Αουρισίκιο λέει ότι «προέρχεται από το ελληνικό επίθετο ταχύς, διότι ο στόχος των ερευνητών, είναι να μπορέσουν να προσφέρουν, με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, θεραπευτικές λύσεις».

»»» Στη Δικαιοσύνη για τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού από την χρήση των self test προσφεύγει η Ένωση Βιοπαθολόγων, οι επαγγελματίες υγείας κατ’ εξοχήν ασχολούμενοι με την μοριακή ανίχνευση του SARS-CoV-2 και την ανίχνευση αντισωμάτων για την λοίμωξη COVID-19.

«Από την Άνοιξη ζητούσαμε την συνταγογράφηση των τεστ, αλλά δεν βόλευε τα μεγάλα συμφέροντα», δήλωσε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας και ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας, Χρυσούλα Νικολάου.

«Η χρησιμότητα του γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου είναι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων για να μπορούν γρήγορα έως ότου βγει το μοριακό αποτέλεσμα να ξέρουν αν είναι θετικά» ανέφερε, κάνοντας σαφές ότι η διαδικασία της διάγνωσης και διαχείρισης των τεστ, δεν είναι απλή υπόθεση και ενέχει κινδύνους διασποράς.

Όπως εξήγησε, για να βγει σωστά ένα γρήγορο τεστ χρειάζεται να ληφθεί ρινοφαρυγγικό δείγμα προκειμένου να ανιχνευθεί το αντιγόνο, διαδικασία που δεν είναι εύκολη και απαιτεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει να «αδειάζει» τους τραπεζίτες, εκτιμώντας ότι τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα φέρει η κορονο-κρίση θα είναι έως και διπλάσιου ύψους από όσο εκτιμούν οι τράπεζες.

Ο κ. Στουρνάρας στην έκθεση του για το 2020 παρέμεινε σταθερός στην πρόβλεψή του, για νέα κόκκινα δάνεια 8 – 10 δισ. ευρώ λόγω της πανδημίας, παρότι είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις όλων των συστημικών τραπεζών από τις οποίες εξάγονται καθησυχαστικά συμπεράσματα, με εκτιμήσεις ότι τα νέα κόκκινα δάνεια δεν θα ξεπεράσουν τα 4 – 5 δισ. ευρώ.

Η κύρια πηγή κινδύνου για τις τράπεζες, σύμφωνα με την ΤτΕ είναι τα δάνεια που τέθηκαν σε αναστολή το 2020 λόγω της πανδημίας ή εντάχθηκαν σε κρατικά προγράμματα. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσα από αυτά τα δάνεια θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

»»» Στο στάδιο παραγωγής αντιικών φαρμάκων που θα χορηγούνται από το στόμα σε ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να εμποδίσουν την εξέλιξη της νόσησης, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη, βρίσκονται οι φαρμακευτικές εταιρείες, δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Στο πρόσφατο συνέδριο χημείας ανακοινώθηκε ότι η Pfizer παράγει ένα φάρμακο με αντιική δράση και το οποίο θα μπει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δε θα είναι διαθέσιμο άμεσα, μέσα στους επόμενους δύο τρεις μήνες, καθώς τώρα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να δοθεί το πράσινο φως για την κυκλοφορία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα από το σύνολο 232.164 κρουσμάτων Covid19 που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία έως τις 24 Μαρτίου του 2021, τα 262 ήταν αποτέλεσμα μετάδοσης σε εξωτερικό χώρο, ήτοι το 0,1% του συνόλου!!!

Μια μελέτη που αφορούσε 7.500 περιπτώσεις στην Κίνα και την Ιαπωνία πριν από το lockdown και στις δύο αυτές χώρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που σχετίζονται με τη μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους ήταν τόσο μικρός ώστε θεωρείται ασήμαντος.

»»» Καταργείται η επαναπρόσληψη μισθωτού, αν η απόλυση θεωρείται άκυρη από τα δικαστήρια, και αντικαθίσταται από μία έξτρα αποζημίωση, από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Οι σημαντική αυτή αλλαγή περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα, το οποίο προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η «έξτρα» αποζημίωση, αναμένεται να κυμαίνεται από 3 έως 24 επιπλέον μηνιάτικα, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Μένει να προσδιοριστεί αν την πρωτοβουλία της επιλογής θα την έχει και ο εργοδότης εκτός από τον εργαζόμενο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata, οι περισσότεροι επιβεβαιώνουν τη διάχυτη αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία περί απουσίας ενός συνεκτικού και οργανωμένου σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμώντας ότι έχει υιοθετηθεί η λογική τού «βλέποντας και κάνοντας».

Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενώ καταρρίπτουν το αφήγημα του πρωθυπουργού για την ατομική ευθύνη, αποδίδοντας τη συνεχιζόμενη αδιέξοδη κατάσταση, στους ανεπαρκείς και λανθασμένους χειρισμούς τού Μαξίμου και των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Οι πολίτες εξακολουθούν να διακατέχονται από απογοήτευση και θυμό, αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και παράλληλα, ενδεικτική της κόπωσης που αισθάνονται από τον πολύμηνο εγκλεισμό, είναι η άποψη που εκφράζουν υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών.

Παρ’ όλα αυτά, η δυσμενής -και με επιταχυνόμενους ρυθμούς- εικόνα που διαμορφώνεται για τη Ν.Δ. δεν φαίνεται να την επηρεάζει σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, όπου παραμένει πρώτη με 33%, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει πολιτικά οφέλη και να ενισχύσει τη δυναμική του, παραμένοντας στο 24%.

»»» Από φιάσκο σε φιάσκο πηγαίνει η κυβέρνηση, κυρίως σε ότι αφορά τις κοινωνικές ανάγκες, καθώς τα περισσότερα από λεωφορεία που παρέλαβε πριν από τρεις ημέρες, έμειναν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω βλάβης.

Όπως κατήγγειλε μετά από αυτοψία στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και τα 9 από τα νοικιασμένα λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση, δεν πραγματοποίησε δρομολόγια.

Οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν ότι από τα 40 λεωφορεία που νοίκιασε το υπουργείο Μεταφορών, σε δρομολόγια μπήκαν μόνο τα 17 αφού όλα τα υπόλοιπα 23 παρουσίασαν βλάβη.

«Τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία που παρελήφθησαν βρίσκονται ακινητοποιημένα με βλάβες στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ. πρόκειται για λεωφορεία με 500.000 -700.000 χιλιόμετρα τα οποία νοικιάζονται αντί 150.000 ευρώ, ενώ με λίγα χρήματα περισσότερα θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε καινούργια», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ ντροπή για το επιβατικό κοινό, ενώ επεσήμανε ότι τα λεωφορεία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας εν μέσω πανδημίας καθώς έχουν ελάχιστα παράθυρα, ενώ είναι ακατάλληλα για ΑΜΕΑ.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος των συμβάσεων με τους αναδόχους, ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ για 3+1 χρόνια και αφορά την προμήθεια 243, 12μετρων λεωφορείων και 50, 18μετρων αρθρωτών, όλα μεταχειρισμένα δεκαετίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: