Με αφορμή την κορονο-κρίση διαλύθηκαν οι εργασιακές συνθήκες

Γεια σας, ας δούμε την 8η Απριλίου…

»»» Μας λύθηκε η απορία της «επιτυχίας» του πρωθυπουργού. Δεν οφείλεται σε όσα κάνει, αλλά σε όσα δεν κάνει και κρύβει από το κακό μάτι. Πρόκειται για τα βατραχάκια του, τα οποία βρίσκονται στο γραφείο και τη βιβλιοθήκη του πρωθυπουργικού γραφείου!

Δεν είναι πλάκα, αλλά φενγκ σούι, που υπόσχεται επιτυχία, ισορροπία, τύχη και ευημερία, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα parapolitika.gr, του Γιάννη Κουρτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, κατά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, τα πλάνα και οι φωτογραφίες αποκάλυψαν τα πέτρινα βατραχάκια, σε στάση διαλογισμού.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι τα βατραχάκια προσφέρουν προστασία από κάθε αρνητική ενέργεια και κακό μάτι, αλλά παράλληλα και συναισθηματική ισορροπία, αγάπη, ευτυχία και αφθονία. Ο χαμογελαστός βάτραχος δε σε στάση λωτού, συμβολίζει στο φενγκ σούι την ισορροπία ανάμεσα σε πνεύμα-σώμα-μυαλό.

Και λέγαμε κι εμείς πώς τα καταφέρνει όλα τόσο τέλεια και είναι τόσο ισορροπημένος και ανέμελος…

Όπως ανέφεραν ομιλητές στη σχετική εκδήλωση, η κορονοκρίση ήταν ένα crash test για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι επιχειρήσεις επλήγησαν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, από τα περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, είδαν απώλειες στον κύκλο εργασιών, ενώ το 50% των ΜμΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και βεβαίως ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

»»» Το όριο της ανοσίας της αγέλης ετοιμάζεται να πιάσει τη Δευτέρα η Βρετανία με σχεδόν τρεις στους τέσσερις κατοίκους της χώρας να διαθέτουν αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με υπολογιστικό μοντέλο, που επεξεργάστηκαν επιστήμονες του University College London (UCL), το 73,4% του πληθυσμού της Βρετανίας θα διαθέτει μέχρι τις 12 Απριλίου – οπότε ξανανοίγουν καταστήματα λιανεμπορίου, εστιατόρια, πάρκα και ζωολογικοί κήποι - προστατευτικά αντισώματα κατά του Covid-19.

Η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται όταν σταματά μια λοιμογόνος ασθένεια να εξαπλώνεται στον πληθυσμό, επειδή αρκετός αριθμός ανθρώπων έχει αναπτύξει ανοσία είτε μέσω των εμβολιασμών, είτε επειδή ανέρρωσε από τη νόσο.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει πως «το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test» και «μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», επισημαίνοντας ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι αυτά δεν αποτελούν λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για «εμπαιγμό» σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού, αναφέροντας πως στα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν κανονικά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί.

»»» Μήνυση στην AstraZeneca αναμένεται να υποβάλει η οικογένεια του 60χρονου από την Σύρο, ο οποίος δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του, υπέστη εγκεφαλικό και πλέον βρίσκεται παράλυτος σε κέντρο αποκατάστασης.

«Παρέλυσε η αριστερή του πλευρά και υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο προκάλεσε πολύ σημαντικές σωματικές βλάβες στον 60χρονο» δήλωσε ο δικηγόρος του, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, θα ζητήσουν την ένορκη εξέταση του κ. Βλαχογιαννόπουλου, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης και παραιτήθηκε πρόσφατα για τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών που έχουν σχέση με παρενέργειες εμβολίων.

Στην ιστοσελίδα του ανέβηκε το γνωστό «παράθυρο», το «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις εκλογές του 2021. Όπως είναι φυσικό τρελάθηκαν τα επιτελεία των κομμάτων, με την αιφνιδιαστική… προκήρυξη εκλογών, ενώ η «είδηση» ανέβηκε και σε διάφορα sites.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει χαμός, το παράθυρο που οδηγεί στην πλατφόρμα για το πού μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες κατέβηκε και το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δελτίο Τύπου, κάνοντας λόγο για λάθος.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το θέμα δημιουργήθηκε «κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε… Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

»»» Γαλέρα και εργασιακό μεσαίωνα δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας, με καταστρατήγηση του οκταώρου, εντατικοποίηση δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, έως τρεις ώρες την ημέρα, και ανασφάλεια για το μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των εργαζομένων, αναφέρει ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του σε εβδομαδιαία βάση. Από αυτούς το 25% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 1-3 ώρες, το 17% πάνω από 4-6 ώρες, το 4% πάνω από 7-8 ώρες και το 6% ξεπερνά τις 9 ώρες υπερωρίας.

Το θέμα είναι ότι δεν πληρώνονται για τις υπερωρίες τους, όπως δηλώνει το 40% των εργαζομένων, ενώ η εργοδοσία τους επιβάλει ρεπό και άδεια αντί της νόμιμης αμοιβής. Κάτι που το 73% δεν επιθυμεί, απαιτώντας να πληρώνεται.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης. Το 60% από αυτούς δηλώνει ότι με βάση τη σύμβαση του εργάζεται πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα, και το 36% δηλώνει ότι φτάνει τις 21-30 ώρες. Υπάρχει και ένα 24% που εργάζεται από 31 – 35 ώρες.

Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (53%) εκφράζουν απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας στους μήνες που έρχονται και το 35% δηλώνουν απαισιόδοξοι για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: