Έρχεται «Σούπερ Τειρεσίας» για καθυστερήσεις πληρωμών ακόμα και στη ΔΕΗ!

Γεια σας, ας δούμε την 1η Απριλίου…

Οι ερευνητές προχώρησαν σε ανασκόπηση των ιατρικών φακέλων περισσότερων από 27.000 ασθενών που διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο σύστημα υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουλίου του 2020.

Από τα σχεδόν 13.000 άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της γρίπης, ποσοστό της τάξεως του 4% είχε θετική διάγνωση για COVID-19. Από τα 14.000 άτομα που δεν είχαν λάβει το εμβόλιο της γρίπης, σχεδόν το 5% διαγνώσθηκε θετικό στην COVID-19.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θετική σύνδεση μεταξύ εμβολίου γρίπης και προστασίας από τον COVID-19 φάνηκε να παραμένει ισχυρή ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλες μεταβλητές όπως η εθνικότητα, το φύλο, η ηλικία, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, τα υποκείμενα νοσήματα και το κάπνισμα.

»»» Αυξήθηκαν σημαντικά οι γεννήσεις νεκρών βρεφών και οι θάνατοι των μητέρων στη διάρκεια του τοκετού, στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία από 40 έρευνες που διεξήχθησαν σε 17 χώρες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα lockdowns, τα προβλήματα ή και η αναστολή των περιγεννητικών υπηρεσιών, αλλά και ο φόβος των γυναικών να επισκεφτούν νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα εν μέσω πανδημίας, αύξησαν τους κινδύνους στην εγκυμοσύνη, οδηγώντας σε χειρότερα αποτελέσματα τόσο για τις ίδιες όσο και για τα βρέφη.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε μια γενικευμένη αύξηση στον αριθμό των νεκρών μωρών που γεννήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, όπως και των θανάτων μητέρων στη διάρκεια του τοκετού, με τις επιπτώσεις να είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες στις πιο φτωχές χώρες.

Εξάλλου, παρατηρήθηκε επιδείνωση της ψυχικής υγείας των μητέρων στη διάρκεια της πανδημίας. Από τις 10 έρευνες που διεξήχθησαν για το θέμα, οι έξι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυξήθηκαν η επιλόχειος κατάθλιψη, το άγχος των μητέρων ή και τα δύο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, τίποτα δεν έχει αποκλειστεί για τα αίτια θανάτου της γυναίκας και επισήμανε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δόση να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα το θάνατο. Επισήμως, ανακοινώθηκε ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν το πνευμονικό οίδημα.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι «με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέως υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

»»» «Αδειάζει» το Μέγαρο Μαξίμου τον Χρυσοχοΐδη μετά τον σάλο για την αστυνομική φρουρά που είχε δοθεί στον Μένιο Φουρθιώτη, ζητώντας τη λίστα αστυνομικής προστασίας δημοσίων προσώπων, αποσύροντας τους συνοδούς του παρουσιαστή.

Αυτό που ζητείται σε υψηλό επίπεδο είναι να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες είχε παραχωρηθεί φρουρά στον Φουρθιώτη, αλλά και αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις.

Το ζητούμενο είναι αν υπάρχουν πρόσωπα μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέσεις «κλειδιά» που έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν αστυνομικούς συνοδούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καλύπτοντας όχι υπηρεσιακές ανάγκες αλλά σε προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του Μαξίμου δείχνει ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αρχικά διέψευδε δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη φρουρά του Φουρθιώτη και μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, έσπευσε να αποσύρει τους αστυνομικούς.

Το Σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, συνεπείς στους τέσσερις άξονες του νεοφιλελεύθερου σχεδίου αποδιάρθρωσης, με κύριο άξονα την Έκθεση Πισσαρίδη.

Πρώτον προβλέπει περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς. Δεύτερον ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα με ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων σε υποδομές, ενέργεια και μερική ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, των υπηρεσιών υγείας και επιλεκτικά της εκπαίδευσης.

Τρίτος πτλώνας είναι η συρρίκνωση των ΜμΕ επιχειρήσεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας και της επιλογής των μεγάλων επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία.

Και τέταρτον η μείωση της φορολογίας για τις ευκατάστατες εισοδηματικά τάξεις και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με τη μεταφορά φορολογικών βαρών σε κατανάλωση και σε μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, με παράλληλη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

»»» Επίθεση Γεωργιάδη στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με απαράδεκτους υπαινιγμούς, γιατί την απόφαση να μην επιτρέψει να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής, κάτι που προφανώς επιθυμούσε διακαώς ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά της επιτροπής για συντεχνιακή λογική, δηλώνοντας ότι ήταν λάθος η απόφαση να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής αυτή την εβδομάδα.

Άφησε, ακόμη, αιχμές για τους γιατρούς λέγοντας ότι τα κέντρα αισθητικής δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από γιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υπό το πρόσχημα της ιατρικής πράξης και «κλέβουν πελάτες».

Μια προσπάθεια το βάρος της οποίας σήκωσαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος και που τελικά δεν απέδωσε αφού οι πιέσεις τους προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να επικυρώσουν τις ήδη ειλημμένες και πολυδιαφημισμένες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων «επέστρεψε» μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας όχι στην άρση της απαγόρευσης για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής ακόμα και με ραντεβού όπως στα κομμωτήρια και όχι στο άμεσο άνοιγμα των σχολείων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έθεσε και ένα απαράβατο όρο για να συναινέσει στον άνοιγμα του λιανεμπορίου και μόνο για τα μικρά καταστήματα. Και αυτός ο όρος είναι η διενέργεια εβδομαδιαίως τεστ, είτε rapid είτε self, σε όλους τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο.

»»» Ένα αχανές σύστημα πληροφοριών, που θα καταγράφει οποιαδήποτε καθυστέρηση των πολιτών σε πάσης φύσεως πληρωμές οφειλών, από τις τράπεζες και την εφορία, ως τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ, στήνει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο για τη δημιουργία του «Σούπερ-Τειρεσία», που θα λειτουργήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει προετοιμασθεί από τα τέλη του 2019, ενώ έχει περιληφθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των ευρωπαϊκών Θεσμών.

Δεν είχε προχωρήσει ως τώρα η υλοποίησή του, καθώς πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα αρκετά μεγάλης πολυπλοκότητας και υψηλού κόστους.

Το πρόβλημα του κόστους του φακελώματος λύθηκε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς το σχέδιο εντάχθηκε στα έργα ψηφιακής μετάβασης, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα κοινοποιούνται για κάθε πολίτη ή επιχείρηση τα απλήρωτα/καθυστερούμενα χρέη από από φόρους και πρόστιμα, ΕΦΚΑ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, απλήρωτα δημοτικά τέλη, κλήσεις κλπ., τραπεζικά δάνεια κάθε μορφής, απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και άλλων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες τηλεφωνίας και ίντερνετ και εταιρείες ύδρευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: