Η AstraZeneca παραδέχεται τις θρομβώσεις

Γεια σας, ας δούμε την 31η Μαρτίου…

»»» Βαρύ θα είναι και στο μέλλον το πλήγμα για Οικονομίες που στηρίζονται στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, αλλά και για τις φτωχές χώρες του πλανήτη, τονίζει το ΔΝΤ εκτιμώντας τις μεσοπρόθεσμες επιδράσεις της κορονο-κρίσης.

Οικονομίες οι οποίες εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό ή διαθέτουν ευρύτερη έκθεση σε κλάδους όπως τα εστιατόρια και το λιανικό εμπόριο, θα δουν συγκριτικά μεγαλύτερες και πιο «επίμονες» απώλειες, επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, θεωρεί ότι η σημερινή κρίση είναι μικρότερη από αυτήν του 2008, αν και το 2024 θα βρίσκεται περί το 3% χαμηλότερα σε σχέση με το σημείο που θα βρισκόταν με βάση τις προ κορονοϊού προβλέψεις.

Πάντως, το Ταμείο προβλέπει ότι, «σε αντίθεση με εκείνο που συνέβη κατά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, οι αναδυόμενες αγορές και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες αναμένεται να παρουσιάσουν βαθύτερες πληγές, με τις απώλειες να είναι μεγαλύτερες για τις χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος».

«Το ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες κοντεύει να γίνει ανέκδοτο στους Ράδιο Αρβύλα» ανέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος «δείχνοντας» Κικίλια, Χαρδαλιά και Γεωργιάδη.

«Κανείς δεν μπορεί να το λέει υπεύθυνα πλέον, είναι ανέκδοτο. Μη λέμε ότι ανοίγουμε αύριο ή μεθαύριο. Εγώ δε ξέρω πότε θα ανοίξουμε και τι θα ανοίξουμε. Αυτό το αποφασίσει ο πρωθυπουργός μετά την εισήγηση των ειδικών» σημείωσε ο Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή.

»»» Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή «τρολάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του ότι τα ΜΜΜ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι όπως σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι εν δυνάμει εστίες μετάδοσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς!!!

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο «ο κ. Καραμανλής δεν διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η “χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορονοϊού”».

Και προσθέτει: «Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τον κ. Καραμανλή ότι: η γη δεν είναι επίπεδη, τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός, τα Μέσα Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού».

Το απίστευτο γεγονός αφορούσε στον βασιλιά του καρναβαλιού της Ξάνθης, τον γνωστό ως «Πειρατή του Θερμαϊκού». Συγκεκριμένα, ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού εμφανίζονται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε στις 13 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Μέσα από το βίντεο κάποιοι απαθανάτισαν ένα στιγμιότυπο που φαίνεται να έχουν κατεβασμένη τη μάσκα και έπειτα προχώρησαν σε καταγγελία. Όπως αναφέρει ο «Πειρατής», κατά κόσμον Παναγιώτης Γεωργίου, έμαθε για το πρόστιμο χωρίς να τον ειδοποιήσει κανείς νωρίτερα για την έρευνα.

»»» Τέταρτη από το τέλος μεταξύ των 36 χωρών του ΟΟΣΑ είναι η Ελλάδα στη βαθμολογία του ΟΗΕ, για τον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης που αφορά το 2020. Επίσης, η χώρα μας καταλαμβάνει την 43η θέση μεταξύ των 193 χωρών του ΟΗΕ.

Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής και έχει σαν στόχο να βασίζονται οι αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές πολιτικές σε μία ανάλυση κόστους-οφέλους και σε μία προσεκτική οικονομική ανάλυση που θα ενδυναμώνει την περιβαλλοντική προστασία και θα οδηγεί σε αυξανόμενα και διατηρήσιμα επίπεδα ευημερίας.

Οι στόχοι για την βιώσιμη ανάπτυξη είναι μία δέσμη στόχων που αφορά την μελλοντική διεθνή ανάπτυξη, θεσπίστηκαν για τη χρονική περίοδο 2015-2030 από τον ΟΗΕ τον Αύγουστο του 2015, όπου 193 χώρες συμφώνησαν στην επίτευξή τους.

Ανάμεσα στους 17 στόχους είναι μηδενική φτώχεια και πείνα, καλή υγεία και ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα των φύλων, καθαρό νερό και αποχέτευση, φθηνή και καθαρή ενέργεια, αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη, βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές, λιγότερες ανισότητες, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Άκης Σκέρτσος με δηλώσεις τους έχουν επί της ουσίας ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με των μικρών καταστήματων σε πρώτη φάση, την επιστροφή στα θρανία τουλάχιστον για τους μαθητές λυκείου, καθώς και την άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων άμεσα.

Και αυτό που, πλέον, επιδιώκουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι οι αποφάσεις που έχει πάρει ήδη το Μαξίμου να επικυρωθούν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία απλώς θα κληθεί να προσδιορίσει με ποιον τρόπο θα ανοίξει το λιανεμπόριο και με ποιον τρόπο τα σχολεία.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι μπορεί η κυβέρνηση να προβάλει ως αιτιολογία για τη χαλάρωση των μέτρων την «κούραση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown», αλλά στο βάθος βρίσκεται η δημοσκοπική καθίζηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την αποτυχημένη διαχείριση της κορονο-κρίσης.

»»» Στη δίνη του κυκλώνα έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες το εμβόλιο της AstraZeneca, με αρκετές χώρες της Ευρώπης να έχουν παγώσει τους εμβολιασμούς λόγω των θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν και τις οποίες αναφέρει ανάμεσα στις παρενέργειες και η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα η βρετανοσουηδική εταιρεία που άλλαξε όνομα στο εμβόλιο της και, πλέον, ονομάζεται Vaxzevria, στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για «σπάνιες» θρομβώσεις ως παρενέργειες σε όσους εμβολιασθούν.

«Ενας συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοκυτταροπενίας [δηλαδή χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων] που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από αιμορραγία έχει παρατηρηθεί πολύ σπάνια μετά από εμβολιασμό με το Vaxzevria.

Σε αυτά τα περιστατικά συμπεριλαμβάνονται πολύ σοβαρές περιπτώσεις φλεβικών θρομβώσεων, μεταξύ άλλων θρόμβωση των φλεβωδών κόλπων, θρόμβωση των μεσεντερικών φλεβών και αρτηριακή θρόμβωση, ταυτόχρονα με θρομβοκυτταροπενία».

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις- αναφέρεται στις οδηγίες- «παρατηρούνται το διάστημα 7 έως 14 ημερών μετά τον εμβολιασμό και καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 55 ετών. Μερικά περιστατικά ήταν θανατηφόρα. Οι επαγγελματίες της υγείας θα πρέπει να προσέξουν για ενδείξεις θρομβοεμβολισμού και/ή θρομβοκυτταροπενίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: