Γύρω γύρω όλοι και στη μέση η Siemens!

Γεια σας, ας δούμε την 26η Μαρτίου…

»»»Δεν μας έφτανε ο κορονοϊός, πλάκωσαν και τα UFO. Ο πρώην διευθυντής μυστικών υπηρεσιών επί προεδρίας Τραμπ, έβαλε φωτιά στα σενάρια για ύπαρξη εξωγήινων, δηλώνοντας ότι, «υπάρχουν πολλά φαινόμενα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση»!

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι σπάνε το φράγμα του ήχου χωρίς να προκαλούν κάποια ηχητική έκρηξη, αλλά κάνοντας ελιγμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν με την ως τώρα γνωστή σε εμάς τεχνολογία.

Ο Ράτκλιφ ανέφερε ότι «υπάρχουν θεάσεις UFO, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και μερικές από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί».

«Επιπλέον, όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν γίνει ορατά από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ή του Πολεμικού Ναυτικού ή εικόνες, που έχουν καταγραφεί από δορυφόρους και οι ενέργειες τους είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν».

Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, ότι δηλαδή το lockdown θα αύξανε τις ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές και άρα οι συναλλαγές θα καταγράφονταν και θα δηλώνονταν στην εφορία, εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο.

Παράλληλα, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν αυξηθεί «μαύρες πωλήσεις» ειδικά στους τελευταίους μήνες του 2020, με τους επαγγελματίες να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι φορολογικοί έλεγχοι στην αγορά ήταν ελάχιστοι, αφού και το προσωπικό της υπηρεσίας μειώθηκε λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αξιολογώντας τα στοιχεία των τραπεζών και των άλλων φορέων διεκπεραίωσης ηλεκτρονικών πληρωμών, αυτό που συνέβη το 2020 ήταν μεν η αύξηση του όγκου των ηλεκτρονικών πληρωμών, αλλά για μικροποσά.

»»» Για τη δραματική κατάσταση που διαπιστώνεται στα νοσοκομεία με διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, «η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση», επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, σε αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, αλλά και η στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID-19 με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID-19. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τους.

οι γιατροί ζητούν από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει κατά πόσο διαπράττονται από «όργανα της πολιτείας με επιμονή τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ τσακώνονται, ενώ στο βάθος ο Μητσοτάκης τους κοιτάζει από απόσταση, γυμνόστηθος και πιο χαλαρός.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε «τυφλό πανικό» και μάλιστα «την ώρα που η καταστροφή από τους εμβολιασμούς γίνεται όλο και χειρότερη».

«Αυτό που ξεκίνησε ως φαρμακευτική κρίση μετατρέπεται σε μια σειρά πολύ μεγαλύτερων υγειονομικών, οικονομικών και πολιτικών καταστροφών» συμπληρώνει ο συντάκτης Matthew Lynn.

Μεταξύ άλλων, ο κάνει λόγο για «αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας», ενώ μιλά για αλαλούμ με φαρμακευτικές εταιρείες την στιγμή που «το τρίτο κύμα και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού απειλούν τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό».

Μάλιστα, προβλέπει ότι η υγειονομική κρίση θα αποβεί μοιραία σε οικονομικό επίπεδο, προοιωνίζοντας «οικονομική καταστροφή».

»»» Τι τρέχει τελικά με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca; Πριν από μια εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι είναι ασφαλές, αν και έγιναν καταγγελίες για θρομβώσεις που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς μετά τον εμβολιασμό.

Ξαφνικά, όμως, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως η επιτροπή ασφαλείας του θα συγκαλέσει μια σύσκεψη ειδικών στις 29 Μαρτίου, προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τα περιστατικά.

Ειδικοί, εκτός του οργανισμού, ιδίως στην αιματολογία, την καρδιαγγειακή ιατρική και τη νευρολογία, αναμένεται να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τους λόγους δημιουργίας των θρόμβων, πώς αναπτύσσονται και άλλους πιθανούς κινδύνους, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τα τέλη Μαρτίου μετατίθεται σε άγνωστο χρόνο, έστω και αν η κάθε χαμένη εβδομάδα επιβαρύνει την ήδη κακή κατάσταση των εμπορικών επιχειρήσεων, με χιλιάδες από αυτές να βρίσκονται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.

Ταυτόχρονα, με την παράταση του lockdown προκύπτει ανησυχία για την απώλεια σημαντικού μέρους της πασχαλινής αγοράς. Όσον αφορά την πολύπαθη εστίαση το επικρατέστερο σενάριο θέλει την επαναλειτουργία της, σε εξωτερικούς χώρους, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

»»» Ερωτήματα προκύπτουν γύρω από την εσπευσμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια 10 εκατ. self test, τα οποία παρασκευάζει και η Siemens, με διάρκεια μόλις τριών ημερών.

Η σχετική προκήρυξη για τους ενδιαφερόμενους δημοσιεύθηκε τα μεσάνυχτα της παραμονής της 25ης Μαρτίου, με καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις εταιρίες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Αν και το κατεπείγον της διαδικασίας, λόγω της πίεσης από την έξαρση της πανδημίας, είναι αυτονόητο, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, όπως το πώς θα προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν μέσα σε μία μέρα το φάκελο της προσφοράς τους.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν αρνηθεί να παραλάβουν τα self test, αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα της διανομής και της αδυναμίας να γίνονται μέσα στα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «δώρο» της κυβέρνησης στη Siemens, αναφέροντας έξι ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον επίμαχο διαγωνισμό, και υπογραμμίζει:

«Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα υποπτεύεται: Ότι για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: