Στις άλλες χώρες πέφτουν τα κρούσματα και στην Ελλάδα ανεβαίνουν!!!

Γεια σας, ας δούμε τη 18η Μαρτίου…

Ο κ. Ζαγορίτης εξέφρασε την ανησυχία του για «τι θα συμβεί μετά από ένα χρόνο όταν θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί, όταν έρθει η ώρα να πάρουν το σπίτι ή την επιχείρηση κάποιου για να το βγάλουν σε πλειστηριασμό και μάλιστα με τρόπο μαζικό».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πτωχευτικού κώδικα, ο οποίος θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουνίου, μπορούν να πτωχεύσουν όσοι έχουν χρέη άνω των 30.000 ευρώ. Βεβαίως, για να πτωχεύσει κάποιος, ρευστοποιείται το σύνολο της ακίνητης και κινητής περιουσίας του οφειλέτη, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας.

Όσοι χαρακτηρίζονται ευάλωτοι (εισόδημα 7.000 – 21.000 ευρώ, ακίνητη περιουσία 120.000 – 180.000 ευρώ, κινητή περιουσία 7.000 – 21.000 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού κ.ά.) θα μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι τους, πληρώνοντας όμως ενοίκιο για 12 χρόνια σε έναν ιδιωτικό φορέα, στα «χέρια», του οποίου θα έχει περάσει η κατοικία.

»»» Περίπου 60.000 Βέλγοι πολίτες στέλνουν στο εδώλιο τέσσερις κυβερνήσεις της πατρίδας τους, καθώς τις κατηγορούν για  αδράνεια στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, στηριζόμενοι στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, του 2015, την οποία είχαν υπογράψει όλες οι χώρες της Ευρώπης. 

Η κίνηση διαμαρτυρίας που οδήγησε σε δικαστήριο των Βρυξελλών, ξεκίνησε το 2015 από την ένωση «Klimatzaak» («Υπόθεση Κλίμα», στα ολλανδικά) και φιλοδοξεί να είναι συνέχεια παρόμοιας ενέργειας στην Ολλανδία, η οποία κατέληξε στην καταδίκη της ολλανδικής κυβέρνησης.

Τώρα, ζητείται από τη Δικαιοσύνη να επαληθεύσει ότι το Βέλγιο απέτυχε να μειώσει έως το 2020 τον συνολικό όγκο των εκπομπών του κατά «40% ή τουλάχιστον κατά 25%» σε σχέση με το επίπεδο του 1990.

Εξάλλου, η ένωση ζητεί από το δικαστήριο, υπό την ποινή χρηματικού προστίμου, να ληφθούν «τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου η χώρα να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς στόχους, δηλαδή μια καθαρή μείωση των εκπομπών τουλάχιστον 55% έως το 2030, προκειμένου να φθάσει την ουδετερότητα άνθρακα το 2050.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας, η νέα γενιά δεν γνώρισε στην πραγματικότητα τίποτε άλλο πέρα από κρίση. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις συνθήκες της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, το 46% δήλωσε ότι μένει με τους γονείς του, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν δικό τους νοικοκυριό γιατί δεν το επιτρέπουν οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας (62%), αλλά και η ανεργία (42%).

Μάλιστα, τα ποσοστά αυτά είναι αισθητά αυξημένα σε σύγκριση με το 2020 (κατά 9 και 10 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα). Αντίθετα, το ποσοστό όσων δίνουν προτεραιότητα ως παράγοντα ανησυχίας για το μέλλον σε επιδημίες και ασθένειες, παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό (13%)!

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνητικές πολιτικές για τη νεολαία δεν φαίνεται να συμβάλλουν θετικά, αφού συναντούν σχεδόν οριζόντια την αρνητική κριτική των νέων που αφορούν.

Ειδικότερα, το 43% διαφωνεί με την καθιέρωση βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, το 65% διαφωνεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Το 70% θεωρεί ότι η εξίσωση κολλεγίων και πανεπιστημίων θα δημιουργήσει ανισότητες σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων και το 63% διαφωνεί με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

»»» Σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά εργασιακής εξουθένωσης λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η ΟΙΕΛΕ από συναδέλφους που υποχρεώνονται κυριολεκτικά σε ολοήμερη τηλεργασία σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της χώρας (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πέρα από το διογκωμένο διδακτικό ωράριο, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε συνεχή meetings εκτός ωραρίου και μέσα στα Σαββατοκύριακα, ενώ στις όποιες ώρες παραμένουν ελεύθερες, παράγουν ψηφιακό υλικό!

Ο λόγος της ψηφιακής εντατικοποίησης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι απλός. Οι ιδιοκτήτες πολλών ιδιωτικών σχολείων είτε από τυπική εξουσιαστική διαστροφή είτε για να ικανοποιήσουν ορισμένους γονείς-πελάτες, επιβάλλουν κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από αυτά ο μεγαλύτερος όγκος είναι δάνεια νοικοκυριών η ονομαστική αξία των οποίων είναι 18,9 δισ. ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνονται κυρίως καταναλωτικά δάνεια αξίας 11,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η αξία των στεγαστικών δανείων που έχει περάσει σε funds και σε εταιρείες διαχείρισης, ανήλθε στο τέλος του 2020 σε 7,3 δισ. ευρώ από 4,4 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3 δισ. ευρώ.

Η αξία των επιχειρηματικών δανείων που έχουν μεταβιβαστεί αυξήθηκε στα τέλη του 2020 στα 13,9 δισ. ευρώ από 11,3 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2020 και από αυτά τα 8,2 δισ. ευρώ είναι δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε 6,1 δισ. ανέρχεται η αξία των δανείων που οφείλονται από ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις, ενώ 97 εκατ. ευρώ είναι η αξία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν μεταβιβαστεί.

»»» «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε».

«Θα περίμενα να βγει ο κ. Μητσοτάκης και να πει συμπολίτες μου αποτύχαμε. Η κυβέρνηση έχει χάσει την αίσθηση του τι περνάει ο μέσος πολίτης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο με ευθύνη της κυβέρνησης γιατί αισθάνεται ότι περιορίζεται η ανάσα του και τα δικαιώματά του. «Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία και η αντίδραση αυτή ήταν υγιής».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο «ακορντεόν» αφού όπως είπε «το κλείνουμε όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει».

Ακόμα επισήμανε ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ φθάνοντάς τες σε 1.300, από τη στιγμή που νοσηλεύονται πάνω από 600 ασθενείς στις ΜΕΘ και περιμένουν στη λίστα για να βρεθεί κρεβάτι 124 βαριά ασθενείς.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις επεσήμανε ότι δεν τον προβληματίζουν, και ότι η αντιστροφή του κόσμου αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά μεγέθη των δημοσκοπήσεων, ενώ χαρακτήρισε ανέκδοτο τις μετρήσεις που κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, της δίνουν 30 μονάδες.

Όπως εξήγησε το παρατεταμένο lockdown «αυξάνει τα κρούσματα, γιατί αυξάνεται ενδοοικογενειακά η μετάδοση, καθώς περιορίζεται η δυνατότητά μας να κινηθούμε σε εξωτερικούς χώρους».

ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι «τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι το πρώτο κύμα στην Ελλάδα ήταν πολύ περιορισμένο, και είχε σβήσει πριν το lockdown. Όταν έγινε το lockdown, δεν είχε επίδραση πάνω στο επιδημικό κύμα.

»Το δεύτερο ή τρίτο κύμα που βλέπουμε τώρα είναι πολύ πιο έντονο. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες, έχει διογκωθεί. Τα μέτρα προάγουν τη διάδοση του κύματος, τα απαγορευτικά κάνουν την κατάσταση χειρότερη γιατί περιορίζουν το χρόνο που έχει έξω ο πληθυσμός», τόνισε.

»»» Σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα του κορονοϊού υποχωρούν, ενώ στην Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Μάλιστα, είναι τετραπλάσια από αυτά της Μ. Βρετανίας και τριπλάσια από της Ισπανίας!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας είχε χθες 323 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, όταν η Μ. Βρετανία είχε 86, η Ισπανία 130, το Βέλγιο 272 και μόνο η Ιταλία (382) κι η Γαλλία (447) έχουν αριθμούς σχετικά μεγαλύτερους από την χώρα μας.

Επίσης, η χώρα μας είχε το τελευταίο 24ωρο πέντε θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους όταν στο Βέλγιο και την Μ. Βρετανία (όπου υπήρχε κι η επικίνδυνη μετάλλαξη) έχουν περιορισθεί στους δύο με το ίδιο πληθυσμιακό δείγμα.

Η Ελλάδα έχει την ίδια θνησιμότητα με την Ισπανία, την Γαλλία και μόνο η Ιταλία υπάρχει σχετικά μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που χάνουν τη ζωή τους.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι  το φαινόμενο οφείλεται στην καθυστερημένοι εκδήλωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, ενώ άλλοι θεωρούν ότι τα απέτυχαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: