«Δίνουν γκλομπ και όπλα σε ανεκπαίδευτους αστυνομικούς»

Γεια σας, ας δούμε τη 12η Μαρτίου…

»»» Τουλάχιστον έξι μήνες καλοκαίρι και το πολύ δύο μήνες χειμώνα, με ταυτόχρονη «εξαφάνιση» της άνοιξης, είναι το σενάριο έρευνας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, για τον 21ο αιώνα.

Μέχρι το 2100, τα καλοκαίρια θα γίνουν πιο ζεστά, ως αποτέλεσμα της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας παγκοσμίως, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η μέση θερμοκρασία στη Γη θα εκτοξευθεί, οι πάγοι θα λιώσουν πολύ πιο γρήγορα, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και το νερό θα καλύψει μεγάλο μέρος των παραλιακών οικισμών σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον πολλά είδη φυτών και ζώων δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν. Όσον αφορά την ανθρωπότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Το ΙΕΛΚΑ επισημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ σημαντικότερο από το αντίστοιχο όφελος του 2014 εξαιτίας της μείωσης της δαπάνης στων νοικοκυριών σε είδη παντοπωλείου, η οποία εκτιμάται σε περίπου 4% την εξεταζόμενη 5ετία.

Συνολικά η μέση εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό εκτιμάται σε περίπου 2.100 ευρώ για την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ η συνολική αξία που έχει δοθεί σε 7 χρόνια πλησιάζει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 44% των καταναλωτών δηλώνει ότι προτιμά περισσότερες προσφορές, παρά χαμηλές τιμές, καθώς θεωρεί ότι μέσω της αναζήτησης και επιλογής προσφορών και εκπτώσεων έχει τη δυνατότητα τόσο για μεγαλύτερες εξοικονομήσεις, όσο και για προσαρμογή στις δικές τους εξατομικευμένες ανάγκες της εξοικονόμησης χρημάτων.

»»» Χάθηκαν 5,7 εκατ. θέσεις εργασίας τους πρώτους μήνες της πανδημίας στην ΕΕ σύμφωνα με μελέτη του Eurofound, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στην Ευρώπη.

«Ενώ η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση 2008-2010 ήταν χτύπημα για τους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών που κυριαρχούν οι άνδρες, η πανδημία Covid-19 επηρέασε κυρίως τους τομείς τροφίμων και ποτών, ταξιδιών και τουρισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας που κυριαρχούν περισσότερο από γυναίκες», σημείωσε το Eurofound.

Η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ιταλία ήταν οι χώρες της ΕΕ που αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην απασχόληση, ενώ μικρότερες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία ήταν πιο ανθεκτικές. Αντίθετα με όλες της άλλες χώρες, η απασχόληση στη Μάλτα αυξήθηκε…

Την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ζήτησε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ), προκειμένου να σταματήσουν, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης.

Όπως σημειώνεται σε επιστολή της, «αν και όταν ανοίξουν τα καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν, αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση».

»»» Βουτιά 57,6% έκανε ο τζίρος της εστίασης και των καταλυμάτων το δ’ τρίμηνο 2020, δείχνοντας την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κορονο-κρίση.

Η μείωση αυτή σημειώθηκε σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, ενώ φτάνει το 63,9%, ε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παροχή υπηρεσιών καταλύματος παρουσίασε μείωση 65,8% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019 και 72% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2020.

Στην παροχή υπηρεσιών εστίασης ο τζίρος παρουσίασε μείωση 51,6% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, και 56,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020.

Όπως εξηγεί, «συνεχίζουν να διέπονται από μια οριζόντια λογική, όταν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έχει φανεί πώς υπάρχουν κλάδοι που σήκωσαν δυσανάλογα μεγάλο βάρος (πχ. εστίαση) κι άλλοι κλάδοι που δεν υπέστησαν ζημιές».

Η ΓΣΕΒΕΕ επικαλείται τα συμπεράσματα «πλήθους ερευνών, μεταξύ πολλών άλλων και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (1/2021), που δείχνει ότι η κοινωνία είχε μια απώλεια εισοδήματος ύψους 11% για το 2020, ενώ μεταξύ όσων ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα απώλεια εισοδήματος δήλωσε ένα ποσοστό της τάξης του 70%»!

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «ομολογία αποτυχίας την έκπτωση της τάξης 15% για όσες επιχειρήσεις αποπληρώσουν εφάπαξ το επιστρεπτέο ποσό. Αποτελεί αναγνώριση της κριτικής που από την αρχή άσκησε η ΓΣΕΒΕΕ ότι η οριζόντια λογική του μέτρου οδήγησε μεγάλα ποσά σε επιχειρήσεις που δεν τα χρειάζονταν».

»»» Με τίτλο «Κερδίζονται οι εκλογές με προβοκάτσιες;», η ιστοσελίδα antinews.gr η οποία απηχεί τις απόψεις της δεξιάς «συνιστώσας» της Νέας Δημοκρατίας, επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, ξεκινώντας από τα όσα συνέβησαν στη Ν. Σμύρνη, και αναλύει όλες τις κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Στο άρθρο κατηγορείται ευθέως ο πρωθυπουργός ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά «το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έσπειρε, υποδυόμενος ότι τάχα εγγυάται την ενότητα των Ελλήνων» για να «επιδιώξει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο».

Αναφέρεται, επίσης, στη διαχείριση της κορονο-κρίσης, επισημαίνοντας ότι «η χώρα κυριολεκτικά έχει κυριευθεί από τον κορονοϊό βρισκόμενη σε καθεστώς παρατεταμένης καραντίνας, εξαιτίας της αδιανόητης πρωθυπουργικής επιμονής να παραπέμπει στις καλένδες τη λήψη των αυτονόητων μέτρων (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, έλεγχοι σε χώρους εργασίας, μαζικά τεστ).

Και καταλήγει: «Άραγε, πόσο ανόητους μας θεωρούν εκεί στο Μαξίμου;»…

Το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, έβαλε το δικό του πετραδάκι στο Μητσοτακέικο όραμα, δηλώνοντας ανερυθρίαστα για σύγχρονο πολιτικό: «Μόνο η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επιβάλει την κοινωνική ειρήνη»!!!

Και όταν μιλά για «κοινωνική ειρήνη», προφανώς εννοεί αυτούς τους ένστολους που αναίτια έσπασαν στο ξύλο έναν φοιτητή στην πλατεία Ν. Σμύρνης και ξεσήκωσαν στο πόδι μια ολόκληρη συνοικία.

»»» Το έλλειμα στην παιδεία και η πλημμελής εκπαίδευση αποτελούν βασικές αιτίες για την υπέρμετρη βία που χρησιμοποιεί συχνά η αστυνομία σε βάρος των πολιτών, ξεπερνώντας τα όρια του νόμου, σύμφωνα με την κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ελισάβετ Συμεωνίδου – Καστανίδου.

Μιλώντας στο ethnos.gr η καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, το πρόβλημα της άσκησης βίας από τους αστυνομικούς επισημαίνεται επί σειρά ετών από τον Συνήγορο του Πολίτη στις ετήσιες εκθέσεις του και δεν αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις συνολικά 208 υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά πολιτών, που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη το 2019, μόλις για 10 υποθέσεις προτείνονται κυρώσεις από τους διενεργούντες τις διοικητικές έρευνες.

Σύμφωνα με την κ. Συμεωνίδου – Καστανίδου η πρόκληση σκόπιμων σωματικών βλαβών, όπως και ο ξυλοδαρμός των ατόμων που συλλαμβάνονται, δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση.

«Οι πράξεις αυτές, όταν μάλιστα τα άτομα βρίσκονται υπό την εξουσία της αστυνομίας – όπως συμβαίνει όταν ήδη τους έχουν ακινητοποιήσει οι αστυνομικοί – συνιστούν έγκλημα, το οποίο, πέραν της φυλάκισης, συνεπάγεται και την αυτοδίκαιη αποπομπή από την αστυνομία, μόλις η απόφαση γίνεται αμετάκλητη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: