Αντί για ρεύμα πάρτε ξυλόσομπες!!!

Γεια σας, ας δούμε την 19η Φεβρουαρίου…

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιστοποιούν πως το πρόβλημα των απλήρωτων φόρων παραμένει τεράστιο, αν και συγκριτικά μικρότερο σε σχέση με το 2019.

Οι αναστολές πληρωμών διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων στη διάρκεια του περασμένου έτους, λόγω κορονο-κρίσης, φαίνεται να επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα του 2020, καθώς οι νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το δημόσιο έφτασαν στα 7,129 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 5,685 δισ. ευρώ.

Παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν κατά πολύ το μισό ελληνικό ΑΕΠ και έφτασαν πέρυσι στα 108,107 δισ. ευρώ (105,618 δισ. ευρώ το 2019).

»»» «Το lockdown χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας, δεν λειτουργεί», υποστήριξε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε ανησυχητικό επίπεδο και πιέζεται το Σύστημα Υγείας.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επί ένα χρόνο ξύνουμε πληγές. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει επαρκές σύστημα Υγείας, το έχουν πληγώσει, το έχουν υποχρηματοδοτήσει, φέρνει ένα πολύ βαρύ τίμημα», τόνισε.

«Όταν μετατρέπεις το νοσοκομείο σε covid, δε μπορείς να φροντίσεις σωστά τα άλλα περιστατικά. Tον Νοέμβριο, δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε ούτε τα περιστατικά κορονοϊού, ούτε τα άλλα. Ουαί κι αλίμονο αν συμβεί αυτό στην Αθήνα. Θα είναι μεγάλες οι απώλειες» είπε, καταθέτοντας την οδυνηρή εμπειρία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το έτος 2020 ανήλθε σε 2.303.658.141 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 67% σε σχέση με το έτος 2019, όπου είχε ανέλθει σε 6.991.184.282 ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών μεταξύ των ετών 2020 και 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου (83,5%) και η μικρότερη μείωση (14,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το έτος 2020 ανήλθε σε 3.773.850.833 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 37,7% σε σχέση με το έτος 2019, όπου είχε ανέλθει σε 6.059.184.851 ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών μεταξύ των ετών 2020 και 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (73,3%), ενώ η μικρότερη μείωση (17,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

»»» Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει σημαντικά την υπογονιμότητα, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν Κίνα και ΗΠΑ.

Όπως διαπίστωσαν οι Κινέζοι ερευνητές, όσοι εκτίθενται σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης μικρών σωματιδίων έχουν κατά 20% μεγαλύτερο κίνδυνο υπογονιμότητας, την οποία όρισαν ως ανυπαρξία εγκυμοσύνης μέσα σε ένα έτος προσπάθειας.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη σε δείγμα 600 γυναικών σε κλινική στειρότητας στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η αυξημένη έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται με μικρότερο αριθμό ωαρίων στις ωοθήκες.

Παράλληλα, ο μολυσμένος αέρας είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο άλλων πτυχών της αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου τοκετού και του χαμηλού βάρους του νεογνού.

Τα κοινά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου είναι τόσο επικίνδυνα όσο το κάπνισμα, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής και έχουν βρεθεί σωματίδια ρύπανσης στην πλευρά του πλακούντα που αγγίζει το έμβρυο.

Οι καθυστερημένες πληρωμές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, καθώς μειώνουν τη ρευστότητά τους και τις εμποδίζουν να αναπτυχθούν, αναφέρει η Κομισιόν.

Οι επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ βασίζονται σε τακτικές πληρωμές για τη λειτουργία και τη διατήρηση της απασχόλησης, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο στο τρέχον πλαίσιο της κρίσης υγείας και της οικονομικής δυσχέρειας, σημειώνει.

Η οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους εντός 30 ημερών (ή 60 ημερών για δημόσια νοσοκομεία). Οι δημόσιες αρχές έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν εγκαίρως τους προμηθευτές τους και να πολεμούν νοοτροπίες καθυστερήσεων πληρωμής στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

»»» Πέντε μέρες ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες από τις επιπτώσεις της «Μήδειας», και το επιτελικό κράτος αντί να ηλεκτροδοτήσει τα νοικοκυριά που παγώνουν, ανοίγει εκτάκτως τα καταστήματα στην Αττική που πουλούν μη ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης!!!

Μάλιστα, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν… άμεσα, καθώς η απόφαση αυτή ήρθε μετά από πέντε ημέρες διακοπής ρεύματος, σε ορισμένες περιοχές, και την ώρα που ο καιρός βελτιώνεται…

Στο μεταξύ ευθύνες για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στην Βορειοανατολική Αττική κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, ζητούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση στη Βουλή.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές έμειναν αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα και νερό, με τους Δήμους της συγκεκριμένης περιφέρειας να εκτιμούν ότι επλήγησαν πάνω από 250.000 νοικοκυριά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: