Παρέλυσε νοσηλεύτρια μετά τον δεύτερο εμβολιασμό

Γεια σας, ας δούμε την 11η Φεβρουαρίου…

»» Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει τη κατάσταση που θα επικρατεί σε έξι μήνες, καθώς αναμένεται έκρηξη της ανεργίας, δηλώνει ο οικονομολόγος Νίκος Βέττας γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) στο γερμανικό δίκτυο ARD.

«Η οικονομική στήριξη του δημοσίου στις επιχειρήσεις χορηγείται υπό τον όρο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Όταν σταματήσει η κρατική βοήθεια αναμένουμε ότι θα υπάρξει σημαντική πίεση σε εργαζομένους και νοικοκυριά και λόγω της ύφεσης που σημειώθηκε στο μεταξύ», επισημαίνει.

Για τον οικονομολόγο είναι σαφές ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από το αν η πανδημία τεθεί στη χώρα υπό έλεγχο λίγο πριν το καλοκαίρι. Διότι τότε ξεκινά η τουριστική περίοδος, η οποία είναι καθοριστική για τη πορεία της οικονομίας. Ας σημειωθεί ότι το 10% των εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό.

Το ARD υπογραμμίζει ότι από το ξέσπασμα της ευρωκρίσης στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Η πανδημία έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ανέργων και ιδίως των μακροχρόνια ανέργων, έστω και αν μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περίπου 6 δισ. για ενίσχυση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

«Το πρόβλημα στην χώρα δημιουργήθηκε κάπου στα τέλη Ιανουαρίου, όταν συμπληρώθηκαν οι δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε ο κ. Ζέρβας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Όπως επεσήμανε, «έχουμε δύο εκατομμύρια μετακινήσεις το πρωί και άλλες δύο εκατομμύρια το μεσημέρι, όταν είναι ανοιχτά όλα τα σχολεία».

»Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11%, δηλαδή, συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων. Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα, είναι κάτω των 17 ετών», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος… Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία λειτουργούν και με τηλεκπαίδευση. Υποκατάστατο μεν, αλλά κάτι υπάρχει. Για την κίνηση στην αγορά, δεν υπάρχει. Η ζημία είναι 3 δισ. το μήνα. Με το λιανεμπόριο ανοιχτό, η ζημιά είναι στο 1,5 δισ.».

»»» «Οι Έλληνες αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους», γράφει η Handelsblatt, συγκρίνοντας τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown και αυτά που διαπιστώνονται σήμερα.

Ενώ οι ελληνικές αρχές είχαν εξαγγείλει χαλάρωση του lockdown στα μέσα Ιανουαρίου, ανοίγοντας ξανά τα εμπορικά καταστήματα, σε μεγάλο βαθμό την πήραν πίσω μετά από μόλις δέκα ημέρες λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων.

Μάλιστα η Handelsblatt εκτιμά ότι «οι Έλληνες αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους. Ενώ τον περασμένο Μάιο το 84% εξέφραζε την ικανοποίησή του για τη διαχείριση της πανδημίας σε σχετική δημοσκόπηση, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει περιοριστεί στο 43%»…

Σύμφωνα με την καταγγελία στις 3 Φεβρουαρίου, οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με περιπολικό, το οποίο είχε 5 επιβάτες συνολικά, κάτι που αντιβαίνει κατά πολύ τους όρους lockdown που υποτίθεται υπεύθυνη για την εφαρμογή του είναι η Αστυνομία.

Στο αστυνομικό τμήμα αφού τους έγινε σωματικός έλεγχος, τις εξανάγκασαν να βγάλουν τα εσώρουχά τους. Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι, «στο τμήμα ακολούθησε μια σειρά από άλλες παράνομες ενέργειες: προσωπικές ερωτήσεις, φωτογράφιση των προσωπικών μας αντικειμένων, απομάκρυνση των κινητών μας και σωματικός έλεγχος με αποκορύφωμα τον εξαναγκασμό αφαίρεσης των εσωρούχων μας».

Μετά από δίωρη κράτηση τις άφησαν ελεύθερες αφού τους επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στην κάθε μια, με την αιτιολογία «κίνηση χωρίς σχετική βεβαίωση μετακίνησης», πράγμα που δεν ίσχυε, όπως υποστηρίζουν.

»»» Αδειάζουν τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σχετικά με το σημείωμα λογοκρισίας για να «θαφτούν» τα πλάνα, μετά το γλέντι του Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως σχολιάζουν σε ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ραδιοτηλεόρασης, «δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση».

Αναφέρουν, ότι το έγγραφο «έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν, πως «στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία. Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών».

Ουσιαστικά, μπορεί να αποτελέσει όχημα απαγόρευσης της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, όπου καλλιτέχνες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ακόμη και με ποινές φυλάκισης, καθώς αναφέρονται δεκάδες περιπτώσεις ως σχετιζόμενες με τρομοκρατία…

Όπως καταγγέλλουν οι Support ART Workers, μαζί με άλλα σωματεία και συλλόγους του χώρου του πολιτισμού, γίνεται σύνδεση του άρθρου 8 με τον τρομονόμο, δίνοντας  τη δυνατότητα για αυθαίρετες διώξεις και καταδίκες καλλιτεχνών, από εκείνους που θα «κρίνουν» τι σημαίνει υποκίνηση σε τρομοκρατία…

Μετά από τη θύελλα των αντιδράσεων ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Λιβάνιος απέσυρε την παράγραφο που σχετίζεται με τον τρομονόμο.

»»» Μια 40χρονη νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre. Δεν έχει εξακριβωθεί αν συνδέεται με το εμβόλιο, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση.

Η νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, έχει υποβληθεί σε αξονική, η οποία ήταν «καθαρή» κι εξετάζεται από τους νευρολόγους για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πρόσθεσε πως: «Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της».

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια έρευνας για να ελεγχθεί η βασιμότητα των λεγομένων του Μιχάλη Γιαννάκου.

Σύμφωνα με το neurocenter, το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: