Πέθαναν 23 άτομα στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό τους

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 15η Ιανουαρίου…

Η ανεργία διαμορφώθηκε στο 16,7% τον Οκτώβριο πέρυσι, αμετάβλητη σε σχέση και με τον Οκτώβριο του 2019. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 786.439 άτομα και αυξήθηκαν κατά 446 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2019 και κατά 287 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2020.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η ανεργία αυξήθηκε στις πλέον παραγωγικές ηλικίες 15- 34 ετών, ενώ στις τουριστικές περιφέρειες, όπως Αιγαίο και Κρήτη, η αύξηση άγγιξε το +7% και χωρίς δουλειά είναι σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.925.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.172.393 άτομα.

»»» Τζίρος 13,1 δισ. ευρώ χάθηκε από την αγορά το 3ο τρίμηνο του 2020, στα 69,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μειωμένος κατά 8,4% από τον Νοέμβριο, οπότε ξεκίνησε το 2ο lockdown.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 50,4%, μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2020 και του τρίτου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης.

Επιπρόσθετα, για τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 7,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 33,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 10,6 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος μόνο το 2018, οι θάνατοι ανήλθαν στις 492.000, έναν αριθμό που ισούται ουσιαστικά στο μέχρι σήμερα σύνολο των θυμάτων από την πανδημία του covid19.

Η διαφορά εδώ είναι πως εν προκειμένω αυτός ο αριθμός επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να υπάρχει κάποιο «εμβόλιο» για αυτή την τραγωδία, πέρα από την εφαρμογή καλύτερων πολιτικών και το οριστικό τέλος των ορυκτών καυσίμων.

Στην Ελλάδα, οι πρόωροι θάνατοι από την έκθεση σε αέριους ρύπους ανήλθαν στις 15.450, που σημαίνει πως ετησίως στην Ελλάδα η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για πάνω από 1 στους 10 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα.

»»» Μετά την Κοζάνη το αλαλούμ με ξεχασμένα κρούσματα εμφανίσθηκε και στα Τρίκαλα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη χθεσινή έκθεση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, κρούσματα που αφορούν και προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων εντοπίστηκαν 16 κρούσματα, αλλά υπάρχει ένας αστερίσκος στους πίνακες που επισυνάπτει.

Σε αυτόν υπογραμμίζεται ότι, «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο ασθενών covid-19»!!!

Όπως επισημαίνει σε ψήφισμα της, μια τέτοια απόφαση είναι αντισυνταγματική. «Η ανάθεση της φύλαξης σε όργανα που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και δεν ελέγχονται από αυτήν, αντιβαίνει στον συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σύγκλητος προτείνει η φύλαξη να ανατεθεί αποκλειστικά και μόνο σε μόνιμο πανεπιστημιακό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τις αναγκαίες αρμοδιότητες, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ιδιαιτερότητα του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος.

»»» Η διγλωσσία του Μητσοτάκη συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Την ώρα που στη Βουλή θριαμβολογούσε για την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων και προανήγγειλε τη χαλάρωση τους, αύξησε το πρόστιμο για τους «παραβάτες» από τα 300 στα 500 ευρώ!!!

Τον ποσό που θα καλούνται να καταβάλουν όσοι παραβαίνουν τα μέτρα, τα οποία αφορούν στη μετακίνηση ή στη λειτουργία των καταστημάτων, ανέρχεται πλέον όσο ένας μισθός της κορονο-κρίσης.

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν αναφερθεί στο σκληρό αυτό μέτρο, σημείωσε ότι «κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι «εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της Οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί».

Όπως, είναι σαφές, η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους για νέα έσοδα και ο απλός πολίτης θα κληθεί να τα πληρώσει με αυτόν τον τρόπο, καθώς συσχετίσθηκε από τον πρωθυπουργό το αυξημένο πρόστιμο με την… αναθέρμανση της Οικονομίας…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που βρίσκεται σε διαβούλευση και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, είπε χαρακτηριστικά:

«Είσαστε όχι προκλητικοί, κάτι πολύ χειρότερο! Ζητάτε από τον λαό να είναι κλεισμένος στο σπίτι του και όταν οι φοιτητές είναι στα σπίτια τους, οι μαθητές στα σπίτια τους, οι γονείς τρελαμένοι με όλη αυτή την κατάσταση έρχεστε και αλλάζετε τον νόμο για τα ΑΕΙ και τις εξετάσεις. Αυτό λέγετε προστυχιά πολιτική! Να έχεις ένα λαό κλεισμένο ένα χρόνο σχεδόν, που να μη μπορεί να αντιδράσει και εσύ να πηγαίνεις ακάθεκτος!

Έρχεστε τώρα και βάζετε καινούργιο νόμο για την Παιδεία. Δεν θα περάσει έτσι, ούτε θα μας φιμώσετε! Κάντε ό,τι θέλετε! Και δακρυγόνα πάρτε και ό,τι θέλετε! Αυτό θα σκάσει κάποτε! Και όταν θα σκάσει, θα έχει εκκωφαντικό θόρυβο και θα σας τσακίσει»!

»»» Τουλάχιστον 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πέθαναν στην Νορβηγία, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας, προκαλώντας έντονη ανησυχία για το κατά πόσο σχετίζονται άμεσα με παρενέργειες του εμβολιασμού.

Ο αρχίατρος του Οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου, υπογράμμισε ότι, «αυτά τα περιστατικά μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία».

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2020. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήταν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο.

Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρείς άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: