Αυτές είναι οι παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 14η Ιανουαρίου…

Παράλληλα αποκάλυψε ότι, «έχουμε αλλαγή στον τρόπο που γίνονται τα τεστ. Ενώ τον Δεκέμβριο είχαμε αυξανόμενα τα μοριακά, τώρα έχουν μειωθεί δραματικά και είναι πολύ αυξημένα τα rapid. Είναι πιο εύκολα μεν, αλλά με πολύ μικρότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα»…

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας. Εκτιμώ ότι ούτε τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ».

Η ίδια εκτιμά ότι η μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων στα νούμερα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αφορά το διάστημα ένα μήνα πριν και όχι τις ημέρες των εορτών.

»»» Πόρτα ρίχνει ο γερμανικός τουριστικός κλάδος στην πρόταση Μητσοτάκη περί ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του θεωρούν τη συζήτηση «πολύ θεωρητική», αφενός γιατί θα απαιτηθεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρι να έχουν εμβολιαστεί όλοι αυτοί που το επιθυμούν και αφετέρου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Στα τέλη Δεκεμβρίου και πριν καν κατατεθεί επίσημα η ελληνική πρόταση προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ είχε ταχθεί επί της αρχής κατά της προνομιακής μεταχείρισης εκείνων που θα κάνουν το εμβόλιο.

«Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εγώ όμως είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ότι κλείνονται ραντεβού ηλικιωμένων για εμβολιασμούς σε νοσοκομεία, όπου ακόμα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν έχει γίνει καμία απολύτως σχετική προετοιμασία.

Tο πρόβλημα που δημιουργείται στα υποβαθμισμένα ήδη Κέντρα Υγείας, όπως και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ακυρώνονται τα ραντεβού σχεδόν όλων των ειδικοτήτων από 20/1/2021, όταν θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός.

Ουσιαστικά το υπουργείο Υγείας μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε αποκλειστικό σύστημα για τη νόσο covid-19. Αλίμονο δηλαδή σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ασθενείς, ειδικά πάσχοντες με χρόνια νοσήματα, που πλέον τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία τους και η πορεία της περίθαλψής τους.

Σε όλα τα παραπάνω, ήρθαν και ευτράπελα  από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως η καταγγελία ενός ζευγαριού ηλικιωμένων από την Αριδαία Πέλλας, οι οποίοι έλαβαν sms που τους καλούσε να μεταβούν στις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο… Καρπάθου, για τον εμβολιασμό τους!!!

»»» Αντίθετη με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία τάσσεται η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το χτύπημα των φοιτητικών αγώνων και ο απόλυτος έλεγχος της συνολικής λειτουργίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επίσης, τονίζει ότι η ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) βάζει τους αστυνομικούς απέναντι στους φοιτητές, στα δικά τους παιδιά, και σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, αλλά και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πρόεδρος του κόμματος μίλησε για εκπορευόμενη από το Μαξίμου προσπάθεια να αλλοιώσει την πολιτική ατζέντα, ώστε να στρέψει αλλού το βλέμμα από την αποτυχημένη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.

Μάλιστα εξέφρασε τη εκτίμηση ότι το θέμα Λοβέρδου το «θέτουν κανάλια στα οποία φτύνουμε αίμα για μας παίξουν» και να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «δημιούργησαν θέμα εκ του μη όντως».

Τόνισε ότι το θέμα ξεκινά από δημοσιογραφικούς κύκλους «πίσω από τους οποίους βρίσκεται το Μαξίμου…γιατί τους πονάει ο ολοκληρωμένος λόγος και οι προτάσεις του κόμματος».

»»» Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών λέει ο Γιώργος Κύρτσος σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή στα πανεπιστήμια με άλλους 1.000 αστυνομικούς.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έγραψε στο twitter: «Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών, ΑΕΙ, κλπ. Έχουμε ρεκόρ αστυνομικών σε σχέση με πληθυσμό. Είναι θέμα οργάνωσης.

Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων &ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση. Μεταρρύθμιση, ανάπτυξη θέλουν ειδικούς».

Όπως έγινε γνωστό συνολικά 49 κρούσματα δηλώθηκαν ετεροχρονισμένα από τον Δεκέμβρη έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, οδηγώντας σε παράταση του lockdown, το οποίο ξεκίνησε από τις 16 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να γίνει εκτεταμένη έρευνα και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για το αν υπάρχουν ευθύνες. Παράλληλα οι τοπικοί φορείς ζήτησαν την άμεση άρση του lockdown.

»»» Μια σειρά από παρενέργειες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, παρουσίασε το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), οι οποίες μπορεί για λίγες ημέρες να επηρεάσουν την ικανότητα για καθημερινές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρουν Έλληνες γιατροί και καθηγητές οι οποίοι συνόψισαν τα δεδομένα που υπάρχουν, ο εμβολιασμός θα βοηθήσει στην προστασία από τη λοίμωξη COVID-19. Μπορεί να έχει παρενέργειες με συμπτώματα που μοιάζουν με γριππώδη συνδρομή, η οποία είναι φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού για να δημιουργήσει αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2.

Οι συχνές παρενέργειες είναι πόνος και οίδημα στο χέρι που θα γίνει ο εμβολιασμός, καθώς και απλός πυρετός, πυρετός με ρίγη, καταβολή ή πονοκέφαλος. Οι γιατροί συνιστούν για να μειωθεί η δυσφορία από τον πυρετό, να πίνετε άφθονα υγρά και να ντύνεστε ελαφριά.

Η δυσφορία από τον πυρετό ή τον πόνο είναι φυσιολογική, ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας εάν η ερυθρότητα ή ευαισθησία στο σημείο του εμβολιασμού επιμένουν για περισσότερο από 24 ώρες και εάν έχετε παρενέργειες που σας ανησυχούν ή δεν φθίνουν μετά από μερικές ημέρες.

Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να αποταθείτε σε γιατρό, εάν νομίζετε ότι έχετε αλλεργική αντίδραση μετά τον εμβολιασμό, με εμφάνιση εξανθήματος, δύσπνοιας ή υπότασης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: