Λάθος στοιχεία έφεραν σκληρά lockdown;

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 13η Ιανουαρίου…

»»» Απόλυτα ασφαλές το εμβόλιο, λένε οι ειδικοί, αλλά τώρα προσθέτουν ότι καλό θα είναι να αναβάλουν τον εμβολιασμό όσοι έχουν ήδη νοσήσει, όσοι έχουν διαφόρων μορφών αλλεργίες, όπως και οι έγκυες. Και βέβαια πριν εμβολιαστούν να ρωτήσουν τον γιατρό τους.

Όπως είπε η καθηγήτρια Μαρία Τσολιά, στην κοινή συνέντευξη με τον Β. Κικίλια, «συστήνεται στα άτομα με επιβεβαιωμένη προηγούμενη λοίμωξη από κορονοϊό να αναβάλλουν τον εμβολιασμό για διάστημα τριών μηνών από τη λοίμωξη, εάν βέβαια το επιθυμούν, έτσι ώστε να εμβολιαστεί κάποιος άλλος που δεν έχει προστασία».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εγκύων και των γυναικών που θηλάζουν, είπε ότι, «αν και ο απόλυτος κίνδυνος από την Covid-19 είναι χαμηλός για τις έγκυες, εντούτοις έχει διαπιστωθεί ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρότερης νόσου με ανάγκη για εισαγωγή στην ΜΕΘ και χρήση μηχανικού αερισμού σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είναι έγκυες. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού».

Την ίδια ώρα η εταιρεία AstraZeneca, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία και η ΕΕ για λογαριασμό των κρατών μελών της, αναστέλλει τις δοκιμές παγκοσμίως, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα της.

«Κάθε μεταβολή στην δοσολογία των εμβολίων που έχουν δοκιμασθεί και εγκριθεί και κάθε τροποποίηση του χρονικού διαστήματος του εμβολιασμού με τα εμβόλια κατά της Covid-19 πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και σε μία διαφανή ερμηνεία των δεδομένων», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι ενώσεις αυτές «θεωρούν ότι οι στρατηγικές εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων και την εξέλιξη των γνώσεων» και κατά συνέπεια να υποστηρίζουν «την παραδοχή των δοσολογιών που καθορίσθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές».

»»» H Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα Θεοφάνια, καθώς υποστηρίζει ότι «εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των μέτρων».

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, «οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Και συμπληρώνει ότι η Εκκλησία, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

«Γνωρίζουμε ότι το 90% των νέων κρουσμάτων εκδηλώνονται σε οίκους ευγηρίας και θεραπευτήρια», λέει ο Γερμανός οικονομολόγος, επισημαίνοντας ότι «το 88% των θανάτων αφορά άτομα άνω των 70 ετών».

Ο Μίκαελ Χούτερ λέει ότι η «λογική του λουκέτου» θα ταίριαζε στην αρχή της πανδημίας, όχι όμως και στη σημερινή κατάσταση, δέκα μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα.

Επιπλέον, ασκεί κριτική στους πολιτικούς για την τηλεργασία, τονίζοντας ότι δεν μπορούν όλοι να εργαστούν από το σπίτι, καθώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν που είναι το πρόβλημα.

«Έρχομαι με το αυτοκίνητο, κάθομαι στο γραφείο, έχω περισσότερη ησυχία από το σπίτι, έχω μία κανονική θέση εργασίας, την οποία μπορεί να μην έχω στο σπίτι», υποστηρίζουν…

»»» Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο κατέθεσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Πρόκειται για μήνυση 138 σελίδων με την οποία ζητεί να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων για την εξάπλωση του κορονοϊού, μεταξύ αυτών και πολιτικών προσώπων και ειδικότερα των «αρμοδίων υπουργών» για μέτρα που δεν έλαβαν για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε μία σειρά από «άδικες, παράνομες και αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη και ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί ότι ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τυχόν ευθύνες λοιμωξιολόγων», στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Η εργασία από το σπίτι θα διαρκέσει, πράγμα που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι θα έχουν ανάγκη καλύτερης προστασίας και καλύτερης γνώσης των δικαιωμάτων και των κινδύνων που συνδέονται μ’ αυτό το νέο τρόπο ζωής, υπογραμμίζει ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ.

Η ΔΟΕ εκτιμά πως το 2019, συνεπώς πριν από την επιδημία, περίπου 260 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν στο σπίτι τους δηλαδή περίπου το 7,9% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων. Ο Covid-19 έκανε την αναλογία αυτή να αυξηθεί περίπου στο 20% στη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας.

«Για τους τηλεργαζομένους ο μεγάλος κίνδυνος είναι να σβήσει η διαφορά ανάμεσα στον χρόνο εργασίας και τον χρόνο που έχει κάποιος για τον εαυτό του και για την οικογένειά του», υπογραμμίζεται στην έκθεση, η οποία επιμένει στην ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ψυχολογικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το γεγονός ότι κάποιος εργάζεται απομονωμένος.

»»» Με δανεικά ζουν περίπου, ένα εκατομμύριο Έλληνες (9%), καθώς δεν φτάνει ο μισθός τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Από κοντά και το 70% των καταναλωτών, οι οποίοι ξοδεύουν πάνω από το 80% του διαθέσιμου εισοδήματος του σε μηνιαία βάση.

Αυτό μεταξύ άλλων προκύπτει από την έρευνα καταναλωτικών τάσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), σύμφωνα με την οποία το καταναλωτικό κλίμα παραμένει αρνητικό το τελευταίο εξάμηνο και με χαμηλές προσδοκίες για το επόμενο 6μηνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δαπάνες για αγορές προϊόντων αντιπροσωπεύουν περίπου το 31% των συνολικών δαπανών, με κύρια κατηγορία αγορών (περίπου οι μισές) τα τρόφιμα και τα ποτά σε ποσοστό 49% του εισοδήματος με αύξηση από 41% το 2019.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η διαχείριση του οικονομικού σκέλους της κρίσης του COVID-19 οδήγησε σε μία οικονομική κατάσταση των καταναλωτών σαφώς χειρότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία για το επερχόμενο χρονικό διάστημα.

Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ, ακόμη και με αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας, πάει για αρχές Μαρτίου και αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Οι συνέπειες της κορονο-κρίσης αποτυπώνονται στις τεράστιες απώλειες του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά και στα λουκέτα που ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε πολλά μαγαζιά. Έσοδα δεν υπάρχουν, ενώ τα κάθε μορφής χρέη μαζί με τα υψηλά ενοίκια, κάνουν ασύμφορη της λειτουργία τους.

»»» Το παράδειγμα της Κοζάνης επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, προκειμένου να δείξει ότι τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας λαμβάνονται με βάση δεδομένα που είναι προβληματικά.

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν μηνύματα πολιτών που τονίζουν πως τα στοιχεία για την συγκεκριμένη περιοχή της χώρας είναι λάθος, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ευθέως ότι «το καθεστώς της Κοζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα επί τα βελτίω.

»Φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που κρατούν την Κοζάνη σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν βρίσκεται πραγματικά … ενσωματώθηκαν τεστ με κάποια καθυστέρηση … αν συμβαίνει αυτό μπορεί να βγουν λάθος συμπεράσματα».

Και αν για τη συγκεκριμένη πόλη υπάρχουν αμφιβολίες για την ακρίβεια των στοιχείων, ποιος διαβεβαιώνει τους κατοίκους και άλλων κόκκινων περιοχών ότι και στον τόπο τους υπάρχουν «τεχνικά προβλήματα»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: