Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 11η Ιανουαρίου…
Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία το λουκέτο κατά την εορταστική περίοδο έφερε πτώση 50% στα έσοδα της με αποτέλεσμα η συνολική ετήσια μείωση να διαμορφωθεί στο 18,2% από 10,7% που ήταν μέχρι και τον Νοέμβριο.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η πτώση του τζίρου μόνο τον Δεκέμβριο κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν το ποσοστό μείωσης του τζίρου για όλο το 2020.
Οι «μυστικοί επιβάτες», κατά το «μυστικοί πράκτορες», δεν θα θυμίζουν ελεγκτές, απλώς θα βρίσκονται σε οχήματα και βαγόνια παρατηρώντας τι συμβαίνει μέσα σε αυτά και σημειώνοντας όλα όσα χρειάζεται να αλλάξουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, έτσι ώστε τα ΜΜΜ να βελτιωθούν περαιτέρω.
Παράλληλα, θα καλούν στο κέντρο εξυπηρέτησης προκειμένου να πιστοποιούν αν πράγματι οι επικοινωνίες γίνονται όπως προβλέπεται και αν υπάρχουν δυσαρεστημένοι επιβάτες. Λες και χρειάζονται αυτοί για να μας το πουν.
Πάντως είναι αναμφισβήτητο ότι τα κυβερνητικά στελέχη σκίζουν από ιδέες. Όταν μάλιστα πρόκειται για προσλήψεις ή συνεργασίες με εργολάβους…
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός «προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ».
Και προσθέτει ότι η «η προθεσμία υποβολής προσφορών έληγε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί! Αλλά σήμερα, πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα»!!!
Ανθρωπιστικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης προειδοποιούν πως με το πρόσχημα της μάχης ενάντια στην πανδημία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση.
«Έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει τεχνητό σκηνικό έντασης έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις εγκληματικές της ευθύνες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη ρύθμιση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Την ίδια ώρα, το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραθέτει στοιχεία για διάφορα περιστατικά των τελευταίων μηνών στα οποία έχει καταγραφεί κακομεταχείριση προσαγμένων και διαδηλωτών, υπερβολική χρήση χημικών και άλλες μορφές κατάχρησης εξουσίας.
«Η επιτροπή είναι προσανατολισμένη στα θέματα της υγείας. Κατανοούμε τις άλλες παραμέτρους, αλλά την τελική ευθύνη για το πρόβλημα συνολικά, για την αγορά, την έχει η κυβέρνηση. Η πολιτεία θα δει τι άλλες επιπτώσεις έχει η πανδημία και θα αποφασίσει τι θα γίνει τελικά» σημείωσε με νόημα ο κ. Βατόπουλος.
Και πρόσθεσε ότι, «εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα τι γίνεται, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά μπορεί να γίνεται, δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Η επιτροπή λέει για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας, κοιτάει κυρίως το ιατρικό μέρος».
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα κορονο-πρωτόκολλα, τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας έπρεπε να μένουν ανοιχτά για να αερίζονται και να …διώχνουν τον ιό!!!
Βέβαια, ο καιρός σήμερα σήκωνε μόνο κουβερτούλα, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένεται πολικό ψύχος. Κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να κουβαλάνε πάπλωμα για να αντέξουν το κρύο.
Μόνο ένα μαγκάλι λείπει από τις ευφάνταστες ιδέες του υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα..
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι.
To εντυπωσιακό είναι ότι το 2020 ξεκίνησε με μικρή άνοδο το πρώτο δίμηνο (+5,7% και +2,8%) αλλά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και μετακινήσεων άρχισε η πτωτική τάση. Αποκορύφωμα ήταν ο Απρίλιος, όπου η πτώση έφτασε στο -98,8% και μόλις 23.328 επιβάτες.
Η διεθνής κίνηση κατέγραψε πτώση κατά -71,6% και 5,06 εκατ. επιβάτες. Αντίστοιχη εικόνα και στους επιβάτες εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση κατά -61,1% (3,015 εκατ. επιβάτες).
Συνολικά, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του 2020, ανήλθε σε 8,08 εκατ., σημειώνοντας πτώση 68,4% σε σχέση με το 2019, στο οποίο διακινήθηκαν 25,57 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα που εισπράχθηκαν από 1ης Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2020 από τη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή από τον βασικό αιμοδότη του ασφαλιστικού συστήματος, έπεσαν στα 9,9 δισ. ευρώ έναντι 11,1 δισ. ευρώ το 2019.
Πτωτική, ωστόσο, ήταν η πορεία και των εσόδων του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, παρά την αύξηση των ελάχιστων υποχρεωτικών ασφαλίστρων το 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισπράχθηκαν 1,71 δισ. ευρώ το 2020 έναντι 1,82 δισ. το 2019.
Αν συνυπολογίσει κανείς και τα έσοδα από τις εισφορές που έρχονται από τους δικηγορικούς συλλόγους, όπως επίσης και από το εργόσημο του πρώην ΟΓΑ, τότε τα έσοδα της χρονιάς του κορωνοϊού από τους μη μισθωτούς διαμορφώνονται στο 1,76 δισ. ευρώ έναντι 1,88 δισ. το 2019. Η πτώση αγγίζει τα 110 εκατομμύρια ευρώ.