Προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα ο Τραμπ;

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 7η Ιανουαρίου…

Πρόκειται για τους nuevos pobres, τους νέους φτωχούς, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά την κορονο-κρίση. Έκθεση του Πανεπιστημίου Βαλεαρίδων (UIB) δείχνει ότι μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της κρίσης είναι η ανέχεια. Πάνω από το 25% των κατοίκων των Βαλεαρίδων έχει διολισθήσει στη φτώχεια.

Η εφημερίδα Diario de Mallorca φιλοξένησε πρόσφατα δηλώσεις της συντονίστριας του Ερυθρού Σταυρού Βαλεαρίδων Ζουάνα Λοζάνο, σύμφωνα με την οποία το πρώτο δεκάμηνο του 2020 μοιράστηκαν στον πληθυσμό 52.000 πακέτα με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και καθαριστικά σπιτιού.

»»» Όποτε συμφέρει την κυβέρνηση επικαλείται τους ειδικούς και όποτε δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις τους, αποφασίζει ό,τι νομίζει. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του καθηγητή Δημόσιας Υγείας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Τάκη Παναγιωτόπουλου.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι άκουσε την απόφαση για το lockdown από την τηλεόραση και ξεκαθάρισε ότι «η Πολιτεία έλαβε μια απόφαση, δεν οφείλει να παίρνει την άποψη των εμπειρογνωμόνων σε όλα τα ζητήματα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να λέει ότι η απόφαση είναι με βάση την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων».

Ο καθηγητής εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία και για τους συνωστισμούς πιστών χωρίς τήρηση υγειονομικών μέτρων που παρατηρήθηκαν την ημέρα των Θεοφανείων, κάνοντας λόγο για συνθήκες υπερμετάδοσης, καθώς είδαμε πιστούς να συρρέουν χωρίς μέτρα προστασίας.

Όπως αναφέρει, «η αδυναμία των συστημάτων υγείας ακόμα και των πιο ανεπτυγμένων χωρών να ανταποκριθούν στις κοινωνικές ανάγκες ανέδειξε με τον τραγικότερο τρόπο τις συνέπειες από την έλλειψη κρατικού σχεδιασμού και την επιδίωξη υποκατάστασης της κρατικής οργάνωσης από την ιδιωτική επιχειρηματική δράση».

Και υπογραμμίζει : «Η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων προς υποκατάσταση της ελεύθερης ανθρώπινης σκέψης, βαφτίστηκαν καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις ενώ κάθε αντίθετη φωνή απομονώνεται με το στίγμα της οπισθοδρομικότητας

»Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επεσήμανε με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα (απαγόρευση συναθροίσεων στις επετείους του Πολυτεχνείου όσο και της δολοφονίας Γρηγορόπουλου) την προσπάθεια αξιοποίησης της πανδημίας ως άλλοθι επιβολής έκτακτων μέτρων και εφαρμογής του δικαίου της ανάγκης».

»»» Νέα κυβερνητική κωλοτούμπα προαναγγέλλει η Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με τα σχολεία, λέγοντας ότι μπορεί να μην ανοίξουν την Δευτέρα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για το ίδιο θέμα. «Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών».

Και πρόσθεσε ότι «αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει», αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα.

Πάντως,  για την υπόθεση φαίνεται πως υπάρχει μπάχαλο, καθώς λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Πελώνη και Κικίλια εμφανίστηκε το  υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Να δούμε τι θα  γίνει τελικά…

Ο κ. Καπραβέλος σε συνέντευξη του είπε πως είναι σίγουρος ότι η χώρα θα ζήσει πολύ χειρότερα περιστατικά με «αυτά τα μυαλά που διαθέτουμε» και τότε δεν θα μιλάμε για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά ολόκληρης της χώρας.

Μάλιστα, για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε ότι δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και μια σειρά διαφόρων δραστηριοτήτων όπως το εμπόριο και ο τουρισμός.

Επίσης, είπε ότι «η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την κατάσταση του Νοεμβρίου, με τρία ερωτήματα: 1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει, 2ον ποτέ έπρεπε να γίνει, και 3ον ποιοι ευθύνονται.

Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσω ότι για αυτό που έγινε τον Οκτώβριο, ευθύνεται το ότι δεν ελήφθησαν μέτρα. Και έτσι την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

»»» Σαν «λαγός» για άσχημα μαντάτα, φαίνεται να λειτουργεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά, αν χρειαστεί!!!

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Δεν είπε, όμως, πώς ενδέχεται να διαμορφωθούν οι άσχημες συνθήκες με αύξηση των κρουσμάτων, αφού δεν έριξε ευθύνες στην εκκλησία για τους ανοιχτούς ναούς τα Θεοφάνεια, ούτε στα διάφορα click του Άδωνι στο λιανεμπόριο, ούτε στα ανοιχτά σχολεία, τα οποία πριν από μήνες οι αρμόδιοι έλεγαν πώς είναι «βόμβες κορονοϊού».

Όπως σημειώνει, οι οικονομικές προοπτικές είχαν εξασθενίσει ήδη πριν από την πανδημία, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας, ενώ η παγκόσμια έξαρση του Covid-19 θα επιδεινώσει πιθανότατα την τάση αυτή.

Προβλέπει ότι ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας – που θεωρεί ότι αυτή λειτουργεί σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης και χρησιμοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας – θα μειωθεί στο 1,9% κατά μέσο όρο ετησίως από το 2020 έως το 2029, ενώ πριν την πανδημία η εκτίμηση ήταν ότι θα κυμανθεί στο 2,1%.

»»» Οι ακροδεξιοί οπαδοί του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον η Αστυνομία τους άφησε να φτάσουν μέχρι τα γραφεία των γερουσιαστών και η Δημοκρατία ξεφτιλίστηκε μέσω ενός προέδρου, τον οποίο επέλεξε ο «σοφός λαός», όπως λέμε στην Ελλάδα…

Ο απολογισμός στο φινάλε της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, είναι τέσσερις νεκροί και η επίδειξη παρανοϊκής συμπεριφοράς από έναν άνθρωπο που αρνείται να διαχειριστεί την ήττα του.

Στο τέλος της ημέρας, η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, βάζοντας έστω θεσμικά τίτλους τέλους σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο των πιο ταραγμένων αμερικανικών εκλογών με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι αυτό δεν σημαίνει και το τέλος του «τραμπισμού» για τη χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: