Κυνική ομολογία από Άδωνι για το δράμα της Θεσσαλονίκης!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η5η Ιανουαρίου…

Η υπόθεση αφορά περίπου 200.000 εργαζόμενους-ασφαλισμένους οι οποίοι, με βάση το μεταβατικό καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου, μπορούν να βγουν σε σύνταξη είτε με πλήρη, είτε με μειωμένη, εντός το 2021.

Στο πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη οι δαπάνες πρόωρης συνταξιοδότησης, χαρακτηρίζονται ως ένα θέμα το οποίο «χρήζει ιδιαίτερης προσοχής» και επισημαίνει ότι «έως το 2022, οι επιλογές πρόωρης συνταξιοδότησης θα έχουν καταργηθεί και θα ισχύει μια γενική ηλικία συνταξιοδότησης των 67 ετών» ή των 62 ετών με εισφορές 40 ετών.

Ταυτόχρονα τα παιχνιδάδικα διευκολύνθηκαν από το click away, αποσπώντας, σε συνδυασμό με τα e-shop, κομμάτι της χριστουγεννιάτικης πίτας, το μέγεθος της οποίας με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο (πέρυσι ήταν 3,5 δισ. ευρώ).

Τα παραπάνω αποτελούν βασικές τάσεις που συνθέτουν τη μία όψη της αγοράς, καθώς υπάρχουν και κλάδοι όπως, κυρίως, τα κοσμηματοπωλεία αλλά και τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, που δεν κατάφεραν να καλύψουν στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2020 ούτε το 1/3 του αντίστοιχου περσινού τζίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μία στις τρεις επιχειρήσεις εμφάνισε απώλειες μικρότερες του 50% κατά την εορταστική περίοδο και πολύ λίγες κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Ανάλογο ποσοστό εμφάνισε απώλειες που ξεπέρασαν το 70-80%.

»»» Άκρως ενθαρρυντική είναι μια νέα θεραπεία για τις σοβαρές περιπτώσεις Covid-19 με βλαστικά κύτταρα από ομφάλιο λώρο, η οποία δοκιμάστηκε επιτυχώς στις ΗΠΑ με ελληνική συμμετοχή.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής «Stem Cells Translational Medicine», πραγματοποίησαν τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή και ελεγχόμενη κλινική δοκιμή σε 24 νοσηλευόμενους ασθενείς με πολύ σοβαρή Covid-19 και οξέα αναπνευστικά προβλήματα.

Διαπιστώθηκε ότι η θεραπεία ήταν ασφαλής, μείωσε τον κίνδυνο θανάτου και επέσπευσε τον χρόνο ανάρρωσης. Η επιβίωση των ασθενών που έκαναν τη θεραπεία, έφθασε το 91% σε βάθος ενός μήνα. Όλοι οι ασθενείς κάτω των 85 ετών (100%) ήταν ζωντανοί ένα μήνα μετά τη θεραπεία.

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που έκαναν τη θεραπεία, ανέκαμψαν και γύρισαν στο σπίτι τους παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο μέσα σε δύο εβδομάδες από το τέλος της θεραπείας. Πάνω από το 80% των ασθενών που έκαναν τη θεραπεία, είχαν αναρρώσει μετά από 30 μέρες.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η Δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ακόμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός θανάτων κατά το δεύτερο κύμα της επιδημίας, καθώς σε σύγκριση με το πρώτο ήταν πολύ μεγαλύτερο, ενώ και το σύστημα υγείας επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση.

»»» Έσπασαν τη μύτη κούριερ γιατί λόγω απίστευτου φόρτου εργασίας παρέδωσε τις μισές παραγγελίες, κατήγγειλε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, ο ξυλοδαρμός συνέβη στη λήξη της βάρδιας του εργαζομένου την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021 και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού «με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί τελείως η εργοδοτική αυθαιρεσία».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν επί 10 και 12 ώρες, με 6ήμερη και 7ήμερη απασχόληση.

«Η πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά χτυπάει κόκκινο, με αποτέλεσμα να πάρει τη μορφή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς. Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς έτσι, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

»»» Σοκ προκαλεί η παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης, ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, τους θανάτους και το δράμα των κατοίκων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να δείξει ότι οι κυβερνώντες είναι …υπερχριστιανοί και το λόγο που δεν θέλουν ανοιχτές εκκλησίες τα Θεοφάνεια, έκανε την απίστευτη δήλωση:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

»Κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα.

»Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» είπε μεταξύ άλλων.

Τα λόγια του Α. Γεωργιάδη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για χυδαία ψέματα από πλευράς πρωθυπουργού και για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξη του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει»».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: