Εισηγήσεις για σκληρό lockdown τριών εβδομάδων!

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 4η Ιανουαρίου…

Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων δημιουργεί πρόσθετη πίεση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος με τη σειρά του πιέζει τα 4 εκατομμύρια των οφειλετών να πληρώσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.

Η εντολή είναι τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, να αποστέλλουν στις τράπεζες ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.

Η Εφορία μπορεί, ακόμα, να κατάσχει ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη του οφειλέτη, όταν το ληξιπρόθεσμο χρέος είναι άνω των 500 ευρώ.

»»» Οργή των πολιτών στη Γαλλία για τα εμβόλια, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έχουν εμβολιαστεί μόλις 516 άνθρωποι, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι τελευταία της λίστας στην Ευρώπη.

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και την κακή οργάνωση με τα τεστ, προστίθεται η ακατανόητη καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, προκαλώντας έναν γενικό αναβρασμό και αντιδράσεις.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο του κράτους», δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα το πρωί ο Ζαν Ρότνερ, πρόεδρος της μεγάλης ανατολικής περιφέρειας, όπου εφαρμόζεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Εξήγησε ότι μαζί με άλλους περιφερειάρχες είναι πανέτοιμοι να οργανώσουν εμβολιασμούς, αλλά περιμένουν ακόμα απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Πολλοί Γάλλοι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στον εμβολιασμό όσων το επιθυμούν και επιμένει στην χρονοβόρα, προφορική και γραπτή συγκατάθεση των ηλικιωμένων στα γηροκομεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν το 2019 τα νοικοκυριά ανά την ΕΕ δαπάνησαν 175 δισ. ευρώ για επικοινωνίες, όπως τηλέφωνο, telefax, ταχυδρομικές υπηρεσίες. Το ποσό αντιστοιχεί στο 1,3% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο 2,4% των συνολικών καταναλωτικών δαπανών.

Τα νοικοκυριά στη Βουλγαρία έχουν τα πρωτεία με το 4,7% των συνολικών δαπανών τους να κατευθύνεται σε υπηρεσίες επικοινωνίας. Ακολουθεί η Κροατία (4%) και η Ελλάδα (3,9%), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ρουμανία και Σλοβακία.

Στον αντίποδα μόλις το 1,3% των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών στο Λουξεμβούργο και το 1,9% σε Δανία και Αυστρία αφορούν την επικοινωνία.

»»» Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 5.011 θάνατοι, εκ των οποίων 2.976 αφορούν άνδρες (59,4%), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη. Το 95,5% από αυτούς, είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.526, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.478 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.054 (29.9%) σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 13% του πληθυσμού κάνει, σήμερα, τις συναλλαγές του σε μετρητά. Το 97% του πληθυσμού διαθέτει χρεωστική κάρτα, αφού οι τράπεζες εκδίδουν χρεωστικές κάρτες σε πολίτες άνω των επτά ετών, εφόσον υπάρχει γονική συναίνεση.

Το παράδειγμα της Σουηδίας ακολουθούν τα τελευταία χρόνια η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι κυβερνήσεις ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν την οικονομία χωρίς μετρητά.

Οι Αρχές της χώρας, θεωρούν ότι η διαχείριση των μετρητών είναι εξαιρετικά δαπανηρή λόγω των συστημάτων υψηλής ασφάλειας που απαιτούνται, ενώ ένα ψηφιακό νόμισμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις τραπεζικές ληστείες και τις παράνομες συναλλαγές.

»»» Επιστροφή του καθυστερημένου Δώρου των Χριστουγέννων μέσα σε φάκελο στο… καζανάκι του μαγαζιού, ζήτησε από τους πέντε υπαλλήλους του επιχειρηματίας εστίασης στη Δράμα.

Ήθελε η επιστροφή να γίνει στην τουαλέτα, όπως βλέπουμε με τους μαφιόζους στις ταινίες, καθώς εκεί δεν υπήρχαν κάμερες για να την καταγράψουν, ώστε να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση καταγγελίας.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Γιώργο Σαββίδη, και αφορούσε συνολικά 950 ευρώ, 50 ευρώ για έναν εργαζόμενο, 150 για τον δεύτερο και από 250 για τους άλλους τρεις.

«Μια τέτοια χρονιά σαν το 2020 κανένας δεν υπολόγιζε», συνοψίζει την κατάσταση, κάνοντας τώρα, μετά το τέλος της χρονιάς της πανδημίας, έναν απολογισμό που σημαδεύεται από ένα «μείον» κατά 72%.

Ο Νόρμπερτ Κέτνερ δεν αναμένει μία γρήγορη ανάκαμψη, καθώς, ήδη τον Δεκέμβριο ήταν σαφές ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρξει καμία σημαντική τουριστική κίνηση στη Βιέννη, με τον κλάδο να είναι προετοιμασμένος για αυτό.

»»» «Αντάρτικο» από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν συναινεί με τα νέα μέτρα ως προς τη λειτουργία των εκκλησιών, τονίζοντας σε ανακοίνωση της ότι «εμμένει στην προηγούμενη ΚΥΑ της κυβέρνησης, η οποία ανέφερε ότι τα Θεοφάνια θα εορταστούν με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών».

Αυτό σημαίνει ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές και θα μπορούν να δεχθούν έως και 25 πιστούς οι ενοριακοί και 50 οι κεντρικοί – μητροπολιτικοί, όπως ακριβώς συνέβη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, η Ι. Σύνοδος αποστέλλει «επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος».

Όπως ήταν αναμενόμενο έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σε γενικές γραμμές, θεωρούν ότι δεν εξυπηρετούν, πλέον, οι κινήσεις αυτές που ενδυνάμωναν τις κυβερνήσεις, πριν από δεκαετίες και δεν πρόκειται να προσφέρουν κάτι καινούργιο στην κυβέρνηση.

«Καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη ξεκινήσει», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. «Το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και αποτελεί άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ».

«Δεν πρόκειται για «επανεκκίνηση», αλλά για «επιτάχυνση» της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου» σχολιάζει το ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Το «νέο ξεκίνημα» και η «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», που υποτίθεται σηματοδοτεί ο ανασχηματισμός, είναι απόλυτα συνεπή με τη μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζοντας τον ανασχηματισμό «ανάξιο λόγου».

»»» Η Γερμανία πηγαίνει προς παράταση του lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και στην Ελλάδα άρχισαν να γίνονται εισηγήσεις ειδικών να μείνουν κλειστά τα πάντα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Απλή σύμπτωση να παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων στον Βορρά και στον Νότο;

Όπως και νάχει η κατάσταση, οι Έλληνες καθηγητές που διαφωτίζουν ή μπερδεύουν τους πολίτες, φαίνεται να έχουν κοινή γραμμή για παράταση και εφαρμογή ενός πιο «σκληρού lockdown διάρκειας 2-3 εβδομάδων». Έτσι εκτιμά ότι θα θα μειωθούν κατά πολύ τα κρούσματα ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε πως στο ΑΠΘ έχουν κάνει τέτοια «σενάρια», τα οποία έχουν δείξει ότι με ένα σκληρό lockdown θα είχαμε καλά αποτελέσματα με διψήφια νούμερα στα κρούσματα.

Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου (συμφωνώντας, ουσιαστικά, με το «σκληρό lockdown τριών εβδομάδων» που προτείνει ο Δερμιτζάκης)  και όχι στις 11, όπως είχε ανακοινώσει ο Στέλιος Πέτσας, πριν ανασχηματιστεί.

Προς τα εκεί δείχνει ότι κλίνει η κυβέρνηση, όπως δείχνει η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι «δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου».

Την ίδια ώρα και η Αθηνά Λινού, τόνισε πως «δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους και αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού», χαρακτηρίζοντας ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Με δεδομένο αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή ακούει τους ειδικούς, φαίνεται, ότι δύσκολα θα γλυτώσουμε την καραντίνα μέχρι να… βελτιωθεί ο καιρός και έρθει η Άνοιξη. Ίσως με τη ζέστη δημιουργηθεί το περιβόητο «τείχος ανοσίας» και  τελικά σκοτωθεί από μόνος του, ο «αόρατος εχθρός».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: