Από βδομάδα σε βδομάδα μας πάει η κυβέρνηση;

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 3η Ιανουαρίου…

»»» «Το ακριβότερο εμβόλιο κοστίζει 20 εκατ. ευρώ, αλλά διατάζουν εγκλεισμό με κόστος 4,5 δισ. και την ελευθερία μας», τονίζει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, διατυπώνοντας μια σειρά ερωτημάτων.

Ο κ. Κούβελας σε ανάρτηση του στο στο facebook, αμφισβητεί μέσω ερωτοαπαντήσεων αν ο κορονοϊός είναι φονικότατος, καθώς παρατηρεί ότι η θνητότητα είναι μικρή (0,15%) και περιορισμένη σε συγκεκριμένες ομάδες.

Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες αναφέρει ότι το ποσοστό τους υπολογίζεται μόλις στο 1-5% του πληθυσμού, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν φάρμακα για όσους ασθενήσουν, τα οποία μπορούν να εισαχθούν από το εξωτερικό και το συνολικό κόστος, για 500.000 ευπαθείς, υπολογίζεται στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο επισημαίνει ότι «μπορούμε να εμβολιάσουμε επιλεκτικά τους ευπαθείς και να μηδενιστούν ουσιαστικά οι θάνατοι και η νόσηση. Για 500.000 το ακριβότερο εμβόλιο κοστίζει 20.000.000!».

Και καταλήγει: «ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ που κοστίζει 4,5 δις το μήνα, χάνονται περισσότερες ζωές, καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, ο πολιτισμός, η ελευθερία μας κ.λπ.;».

«Η κυβέρνηση το γνώριζε, ήταν αναμενόμενη αύξηση, δεν θεωρούσε ότι θα ανοίξει χωρίς καμία επιβάρυνση, δεν γίνεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Και πρόσθεσε: «Ο ιός δεν συγχωρεί, πάμε σε πιο κρύες μέρες, και η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί καθώς θα είμαστε μέσα στα σπίτια μας. Χρειάζεται πολύ προσοχή και κουράγιο για να αντέξουμε έως ότου το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό»…

»»» Πολιτική αστάθεια στην Ιταλία λόγω της κορονο-κρίσης, μετά από επίθεση του Ματέο Ρέτσι, κατά του σημερινού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, καθώς αμφισβητεί τις μέχρι τώρα εξαγγελίες για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την δημόσια υγεία και επιμένει ότι ο Κόντε δεν πρέπει να ασχολείται απευθείας με τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.

Όλα αυτά μοιάζουν με τελεσίγραφο και οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι ο Ρέτσι έχει ήδη αποφασίσει να αποσύρει την στήριξή του.

Αν και το κόμμα του είναι καθηλωμένο στο 3% της πρόθεσης ψήφου, θεωρεί ότι στην αντιπολίτευση μπορεί να κερδίσει νέους υποστηρικτές. Ιδίως κάποιους πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

«Θα φοράμε μάσκες μέχρι να κάνουμε το τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, ακόμα και αν εμβολιαστούμε και τότε θα φορούμε μάσκες, εξαρτάται από την προσέλευση του κόσμου και τον εφοδιασμό με εμβόλια, τίποτε από τα δύο δεν είναι δεδομένο», υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην ψυχική υγεία, αλλά πρέπει να επιλέξουμε οικονομία ή υγεία, λιγότερους θανάτους. Αν επιλέξουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θάνατοι μπορούμε να ανοίξουμε τώρα αλλά επιλεγούμε να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση του φόβου, και γιατί φοβόμαστε; Φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία…Δεν ξεκινάμε πλέον όπως το Σεπτέμβριο με άδειες ΜΕΘ, αν έχουμε έκρηξη πώς θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας, είμαστε σε κόκκινη γραμμή» ανέφερε.

»»» «Πλιάτσικο και ανικανότητα», χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών για τον κορονοϊό  ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση.

Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων».

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών» και κάνει λόγο για μικροκομματική αντιπολίτευση.

Οι εξαγωγές προς την Αίγυπτο ύψους 752 εκατομμυρίων ευρώ είχαν εγκριθεί ως τις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο ερώτημα του βουλευτή Ομίντ Νουριπούρ.

Η Τουρκία έλαβε από το Βερολίνο όπλα και εξοπλισμό αξίας 22, 9 εκατομμυρίων, το Κουβέιτ 23,4 εκατομμυρίων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 51,3 εκατομμυρίων και το Κατάρ 305,1 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Λίβανος αγόρασε εξοπλισμό και όπλα αξίας 1,7 εκατομμυρίου ευρώ και το Μπαχρέιν 1,5 εκατομμυρίου.

»»» «Να βάλουν πλάτη για λίγο ακόμα», κάλεσε τους πολίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ώστε να υπάρξει επιστροφή σε αυτά που είχαμε, δηλαδή στο click away, όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε μια συνέντευξη που δείχνει την έντονη κυβερνητική ανησυχία για την αποδοτικότητα των μέτρων και την απουσία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την οριστική άρση του lockdown.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι ήξερε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Και πρόσθεσε: «Δεν γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα, γιατί θα έβγαιναν όλοι στους δρόμους». Ενώ τώρα…

Βάζοντας πάλι μπροστά τους επιδημιολόγους και τις άγνωστες στο ευρύ κοινό προτάσεις τους, μίλησε για προσπάθεια αποφυγής του «τρίτου κύματος» της πανδημίας, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να γυρίσει στο προσφιλές σε αυτήν «βλέπουμε και κάνουμε».

«Πρώτο μας μέλημα είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα της πανδημίας. Αφού αποφύγουμε το τρίτο κύμα, θα δούμε όλα τα άλλα θέματα, και το άνοιγμα των καταστημάτων σε ζώνες είναι ένα πιθανό σενάριο», είπε.

Σε ερώτηση πώς και πότε θα γίνει η επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ότι, «στις 11 Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά και συμπιέσουμε την πανδημία προς τα κάτω, θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν χθες, δηλαδή με click away κ.λπ.».

Σαν τον Χότζα με τον χωρικό, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι δεν χώραγε η οικογένεια του στο μικρό σπίτι τους. Ο Χότζας του πρότεινε να βάζει μέσα στο σπίτι ένα ένα τα ζώα που είχε στην αυλή. Αφού ακολούθησε τη συμβουλή, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι μαζί.

Τότε, ο Χότζας του πρότεινε να βγάζει ένα ένα τα ζώα, τα οποία είχε βάλει προηγουμένως. Μόλις έβγαλε και το τελευταίο, ο χωρικός πήγε ευτυχισμένος στον Χότζα και του είπε «ανασάναμε»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: