Η κυβέρνηση του εμπρός και πίσω

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 30η Δεκεμβρίου…

Το καθολικό αίτημα της αγοράς για γενική ρύθμιση των χρεών σε έως 120 δόσεις, που θα αφορά και όσους δεν έχουν χαρακτηριστεί πληγέντες, σκοντάφτει στις αντιρρήσεις των θεσμών.

Ήδη το πρώτο μήνυμα το έστειλαν με την ακύρωση στο παραπέντε της ψήφισή της, της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τους Δήμους σε 120 δόσεις. Υποχρέωσαν το υπουργείο Οικονομικών να πάρει πίσω τη ρύθμιση των 120 δόσεων, να «κόψει» τις δόσεις σε 100 και να αφορούν μόνο τους πληγέντες της πανδημίας.

Το ίδιο έχουν διαμηνύσει και για τη γενική ρύθμιση των 120 δόσεων, που μελετάει το υπουργείο Οικονομικών, για όλα τα χρέη προς την Εφορία και στα Ταμεία που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

»»» «Η Γερμανία δεν πρέπει να υποτιμά άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, αναφερόμενος στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ορισμένες χώρες της ΕΕ είναι πλουσιότερες από άλλες, όλες όμως γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιες πώς να χρησιμοποιούν την οικονομική βοήθεια της ΕΕ», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα«Die Welt»

«Είναι σωστό να μην συνδέεται η βοήθεια με σκληρούς όρους. Αυτός είναι εντελώς λανθασμένος τρόπος για να δούμε το πρόβλημα. Φυσικά, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τη χρήση των κονδυλίων, αλλά δεν πρέπει να τους υπαγορεύεται λεπτομερώς πώς να χρησιμοποιούν τα χρήματα. Το πιο σημαντικό είναι τώρα να φτάσει η βοήθεια γρήγορα».

Ο σχεδιασμός αυτός, κατά τους ειδικούς του υπ. Ανάπτυξης, θα δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να παραλαμβάνει από το ταμείο τα προϊόντα που έχει παραγγείλει είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα είδη ένδυσης και υπόδησης, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της επιστροφής προϊόντων. Ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα είναι απολύτως συναφής με τα τετραγωνικά του.

Επίσης παραμένει, η υποχρέωση του ραντεβού – με αποστολή μηνύματος – για την παραλαβή της παραγγελίας του, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής επιπλέον προϊόντων από τα ράφια, εφόσον αυτά δεν περιλαμβάνονται στην παραγγελία.

»»» «Αν ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου, θα έχουμε 2.000 κρούσματα τον Μάρτιο», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν καθώς θα ευνοηθεί η «κινητικότητα» του κορονοϊού.

«Αν έχουμε ανοιχτά τα σχολεία έχουμε μια αύξηση του ρυθμού επαφών κατά 10%. Αυτό έχει τη σημασία του, έχει να κάνει και με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς. Την κινητικότητά τους δηλαδή σε σχέση με την μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.

Προφανώς λοιπόν συνδυάζεται με το τι κάνει ο γονιός μετά, ειδικά για τα παιδιά που είναι σε μικρή ηλικία π.χ. στο δημοτικό, όπου δεν έχουν πολύ αυξημένη αυτόνομη κοινωνικότητα. Το παιδί από το Γυμνάσιο και μετά έχει τη δυνατότητα να βγει, να πάει στο φροντιστήριο και να κινηθεί μόνο του» πρόσθεσε.

Ο Θάνος Τζήμερος είχε γράψει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Να τελειώνουμε με τη δικτατορία των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ. Εμείς τους σημερινούς απεργούς θα τους είχαμε ήδη απολύσει. Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους.»

Η αγωγή στρέφεται και κατά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβέρνησης, επειδή σε εκπομπή του πρότεινε όχι την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στο Δημόσιο, για να δοθεί δώρο σε κάποιους από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

»»» Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19 σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό.

Ο νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε καταχώριση στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση. Επισκέφθηκε έναν χώρο ντράιβ-ιν, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο. Και πρόσθεσε ότι «θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία».

Από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4.013 νεκροί. Την ίδια περίοδο εξήλθαν από τις ΜΕΘ 580 ασθενείς, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στις εν λόγω μονάδες είναι της τάξης του 43% με 45% και άρα το ποσοστό επιβίωσης είναι προφανώς 55-57%.

Κάνοντας την αναγωγή αυτό σημαίνει πως στις ΜΕΘ το τελευταίο δίμηνο κατέληξαν περίπου 470 με 500 άνθρωποι. Με βάση τους υπολογισμούς, το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή σε απλές κλίνες Covid-19, είναι πιθανό να ξεπερνάει το 80%.

»»» Τι μία λέει έτσι, και την άλλη τα μαζεύει, αφού πρώτα ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Και μάλιστα, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σωτήρας, στην αποκατάσταση του αυτονόητου, όπως οι εμβολιασμοί και τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Λες και ζει αλλού, λες και δεν γνωρίζει το σόου του εμβολιασμού των «αρίστων» και τις αποφάσεις των υπουργών του… Και δρα «αποφασιστικά», μόλις βουίξει ο τόπος από τις κυβερνητικές προκλήσεις.

Στο θέμα του εμβολιασμού με… selfie προηγήθηκαν αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και αρκετών ΜΜΕ, καθώς ξεπερνούσε κάθε όριο η …ευτυχία της υπεροχής που καθρεφτιζόταν στα πρόσωπα υπουργών, γραμματέων, στρατιωτικών, ακόμα και γυναικών στελεχών της κυβέρνηση.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σήμανε υποχώρηση, το μεσημέρι δηλώνοντας ουσιαστικά, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Οι άλλοι θα μπουν στην ουρά με την πλέμπα. Και δεν μιλάμε για λίγους, καθώς η λίστα συνεχώς μεγάλωνε και είχε φτάσει τα 128 άτομα, από τα 46 που είχαν ανακοινωθεί στην αρχή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο προϊστάμενος της Στέλιος Πέτσας, μετά από άλλη μια προσπάθεια να μας πείσει ότι δεν καταλαβαίνουμε από «συμβολισμούς»,  είπε ότι οι εμβολιασμοί με… θα συνεχιστούν.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική κωλοτούμπα του 48ωρου. Μετά την καθολική κατακραυγή, ανατράπηκε η απόφαση Βρούτση με την οποία θα κοβόταν η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου.

Σε αυτό το θέμα «σωτήρας» ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε στο twitter ότι οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να παίρνουν δωρεάν τα φάρμακα τους για το 2021…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: