«Όχι φτωχοποίηση στην πλάτη της επιστήμης»

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 28η Δεκεμβρίου…

»»» Ρολά κατέβασαν 390.000 επιχειρήσεις στην Ιταλία λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση της Συνομοσπονδίας Εμπόρων της χώρας, Confcommercio. Από την κορονο-κρίση έχουν πληγεί σχεδόν όλοι οι τομείς της Οικονομίας, με περισσότερες απώλειες στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Από τα στοιχεία της έρευνας της Confcommercio, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία περιήλθε η Ιταλία και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, χάθηκαν 120 δισ. ευρώ και το ποσοστό οριστικής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2020, διπλασιάστηκε στον τομέα του εμπορίου, και τριπλασιάστηκε σε εκείνον των υπηρεσιών.

Τα περισσότερα «λουκέτα» καταγράφηκαν στις εμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και ρουχισμού (-17,1%), μεταξύ των πλανόδιων πωλητών (-11,8%), στα πρατήρια βενζίνης (-10,1%), ενώ στις υπηρεσίες έκλεισε το 21,7% των γραφείων ταξιδίων, το 14,4% των εστιατορίων και καφέ και το 14,2% των εταιρειών μεταφορών.

Η Confcommercio επισημαίνει ότι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης εξαφανίστηκε από το παραγωγικό τοπίο το 33% των εταιρειών και επιχειρήσεων, με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιτέχνες και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Η Σύγκλητος του Παντείου τονίζει ότι «η παρουσία δυνάμεων αστυνόμευσης μέσα στο Πανεπιστήμιο δημιουργεί εντάσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα, που λειτουργεί σε περιβάλλον αυτοδιοίκητου και είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία του λόγου και της επιστήμης».

Το ίδιο και η Σύγκλητος του Γεωπονικού Αθηνών, η οποία κάνει λόγο για εξωπανεπιστημιακά όργανα που αντιβαίνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος», όπως θα λέγεται, θα εδρεύει μέσα στα ΑΕΙ και θα επεμβαίνει μετά από εντολές που θα δέχεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

»»» Ένα μοναδικό φαινόμενο εντοπίστηκε στη λίμνη Κερκίνη, με εκατοντάδες τέλειους κύκλου να σχηματίζονται στον βυθό, δημιουργώντας ένα εξωγήινο σκηνικό.

Το γεγονός προκάλεσε ερωτήματα και έδωσε τροφή στην φαντασία για να εξηγηθεί το πώς στη λίμνη βρέθηκαν σημάδια που έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Εικόνα infonews24

Όμως, η εξήγηση είναι πιο απλή, σύμφωνα με τον γενικό συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη.

Όπως είπε, στο κέντρο του κύκλου βρίσκεται η ρίζα των φυτών, η οποία στέκεται λίγο πιο ψηλά από τον βυθό, κι έτσι με μια ψιλή βροχή σχηματίζονται οι κύκλοι στην επιφάνεια.

«Δεν ξέρω ειλικρινά πόσοι Έλληνες έχουν τη διάθεση να χαμογελάσουν – με ή χωρίς μάσκα – με όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα στην υγεία, στην οικονομία, στην κοινωνία. Με μεγάλη ευθύνη της ανίκανης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κάθε τόσο όμως σκάνε στα γέλια με τις κακογραμμένες ατάκες που κάποιοι βάζουν να πει ο ανέμελος πρωθυπουργός», γράφει στο fb ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανάμεσα στις «εμπνευσμένες» δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντώναρος αναφέρει:

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

»Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας… και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας»

»»» Τη δόξα του Πέτσα ζήλεψε ο Κικίλιας, καθώς έρχεται η δική του λίστα προς τα ΜΜΕ, η οποία φτάνει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διαφημιστούν τα εμβόλια και το καλό που κάνουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια την παραμονή των Χριστουγέννων τα εκατομμύρια θα δοθούν για «την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας των πολιτών, για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού covid-19 και την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορονοϊού covid-19 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Η παροχή των υπηρεσιών, το ποιος, δηλαδή, θα αναλάβει τη δουλειά θα αποτελέσει αντικείμενο σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 74 με τίτλο «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID -19» που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό εντάσσονται κάθε μορφής ΜΜΕ, με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, και τις μετρήσεις ακροαματικότητας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Για δε τα έντυπα και τις ιστοσελίδες παρουσιάζεται ως κριτήριο η «δημοφιλία» ένα εξαιρετικά ασαφές «κριτήριο» που χωράει πολλές ερμηνείες.

Την τελική εικόνα προδιαγράφει ήδη η τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού του 2020 η οποία θεωρείται δεδομένο πια ότι θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ σε σχέση με τους αρχικούς στόχους.

Εάν στα χρέη αυτά συνυπολογιστούν και παράπλευρες ληξιπρόθεσμες οφειλές γίνεται αντιληπτό ότι το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας θα είναι ένα από τα πεδία που θα δοκιμάσουν ασφυκτικά τις αντοχές της κοινωνίας τον επόμενο χρόνο.

» Την πλήρη αντίθεση του με την πολιτική που ακολουθείται για την αντιμετώπιση της κορονο-κρίσης, εξέφρασε με ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, θεωρώντας αναγκαίο να σταματήσει το lockdown .

«Πάση θυσία το lockdown πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να συνεχίζουν να κεφαλαιοποιούν κάποιοι και να φτωχοποιούνται οι περισσότεροι και όλο αυτό στημένο στην πλάτη της επιστήμης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εγκρίνει τον εμβολιασμό, υπογράμμισε: «1. εξαιρετικά ασφαλές και ως σύνθεση και ως αποτέλεσμα. Όσοι «ειδικοί» διέδιδαν, πριν την άδεια, ότι είναι ασφαλές, απλώς εξέφραζαν επιθυμία. Όσοι μετά, απλά ταυτίζονται με τον ΕΜΑ, και πάλι χωρίς να ξέρουν, κυρίως εκφράζοντας πολιτική άποψη.

2. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω το τι θα συμβεί σε 7,5 δισ. ανθρώπους 1 προς 1 και σε τι βάθος χρόνου. Αν κάποιος «ξέρει» ας μας πει και που το βασίζει. 3. Σίγουρα το συστήνω στον 90 χρόνο πατέρα μου, ο οποίος αν προσβληθεί πιθανώς να πεθάνει.

4. Σίγουρα δεν το συστήνω σε κάποιον που έχει νοσήσει ήδη, χωρίς να το αποτρέπω. 5. Σίγουρα δεν το συστήνω, μέχρι να βεβαιωθούμε, σε ασθενείς με αυτοάνοσα ή φλεγμονώδη νοσήματα. 6. Σίγουρα δεν επιθυμώ να είναι υποχρεωτικό τίποτα και κυρίως δεν το θεωρώ γενικό αγαθό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: