Κίνημα «δεν πληρώνω» από εργοδότες για το Δώρο Χριστουγέννων!

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 22α Δεκεμβρίου…

»»» «Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;», αναφέρουν σε σκληρή επιστολή προς τον Κ. Μητσοτάκη 135.000 εποχικοί σε τουρισμό-επισιτισμό.

Στην επιστολή υπογραμμίζουν: «Οι 85.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό που μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν σε αναστολή σύμβασης (534€ + ένσημα + μείωση ενοικίου 40%) τους οδηγήσατε πλέον στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή στα 400€ χωρίς υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις και το κυριότερο; Η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ θα καταβληθεί μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

»1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό δεν είχαν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης, ελάχιστοι από αυτούς πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και δυστυχώς τίποτα άλλο από τον Αύγουστο.

2ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Επειδή λοιπόν όπως πολύ σωστά λέτε και εσείς «τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά», επιλέγουμε να τα περάσουμε μαζί σας στον δρόμο, κηρύσσοντας την 24/12/2020 Πανελλήνια ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου μας»…

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, γιατί το εμβόλιο καθυστερεί. Η Ελλάδα θα πάρει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. δόσεις μέχρι το Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 600.000 πολίτες.

Είναι πολύ μικρό το νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% και αν υπολογίσουμε πώς ακόμη ένα 5% είναι ασυμπτωματικοί και έχουν αποκτήσει ανοσία τότε πάμε σε ένα 10% που και πάλι είναι πολύ μικρό νούμερο», σημείωσε η κ. Λινού, η οποία, επισήμανε ότι «θα πάμε το επόμενο διάστημα με την τακτική βλέποντας και κάνοντας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες δυσάρεστες «εκπλήξεις» από περιοχές της χώρας για τις οποίες δεν υπάρχει σαφή εικόνα λόγω μικρού αριθμού τεστ, τονίζοντας πως «δεν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα νησιά και στη νότια Ελλάδα».

»»» Τραγική χαρακτηρίζει τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Η Ελλάδα κατρακύλησε 19 θέσεις από τις 23 Νοεμβρίου, που δημοσιεύσαμε το προηγούμενη μας μέτρηση, καθώς οι θάνατοι αυξήθηκαν και το αυστηρό lockdown παρατείνεται μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα οποία αφορούν 53 χώρες από όλες τις ηπείρους, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση, κάτω από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μελετά το πρακτορείο. Πιο κάτω από αυτήν είναι το Περού, η Αργεντινή και το Μεξικό, το οποίο βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Η συνάντηση των δύο γιγαντιαίων πλανητών έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και οι απανταχού λάτρεις του Διαστήματος δεν έχασαν την ευκαιρία να την αποτυπώσουν με φωτογραφίες ή βίντεο.

Εικόνα NASA/ Bill Ingalls

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ευκρινείς εικόνες, από το σπάνιο πλανητικό φαινόμενο και εκτενή βίντεο με αναλύσεις ειδικών.

Βίντεο NewsNOW from FOX

Και δεν ήταν μόνο η αμερικανική υπηρεσία του Διαστήματος, αλλά και αρκετά κανάλια παρουσίασαν λεπτό προς λεπτό την σύζευξη η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες, μαζί ιδιώτες που ανέβασαν τις εικόνες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

»»» Μια μεγάλη σακούλα γεμάτη με ψωμιά, κουλούρια, τυρόπιτες, σάντουιτς, γλυκά ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει πωληθεί μέσα στη μέρα, βρίσκεται κρεμασμένη κάθε βράδυ έξω από την πόρτα του φούρνου Farine, στον Βόλο, εδώ και πέντε χρόνια.

Τα δύο αδέρφια Χρήστος και Λεωνίδας Κίτσιος, οι οποίοι ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση το 2015, διαθέτουν τα προϊόντα της ημέρας που δεν έχουν πωληθεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η ιδέα ξεκίνησε την ίδια χρονιά, με την οικονομική κρίση στη χώρα να κορυφώνεται, βλέποντας πολύ κόσμο τα βράδια να ψάχνουν στα σκουπίδια για τα περισσεύματα που πετούσε ο φούρνος και ένα γειτονικό μανάβικο.

«Τότε σκεφτήκαμε πως αφού καθημερινά πετάμε τόσα πράγματα, γιατί να μην τα βάζουμε σε καθαρές σακούλες και να τα αφήνουμε έξω από το μαγαζί, ώστε να μην ψάχνει ο κόσμος που έχει ανάγκη στα σκουπίδια;», δήλωσε ο Χρήστος Κίτσιος.

Κι έτσι ξεκίνησαν να κρεμιούνται έξω από την πόρτα του φούρνου, μετά το κλείσιμο, οι πρώτες σακούλες με τρόφιμα κι ένα χαρτάκι που έγραφε «καθαρό φαγητό».

Iδιαίτερα άσχημη φαίνεται η κατάσταση στην εστίαση με τα ποσοστά να φτάνουν το 99% και ιδιαίτερα πλήττονται οι επιχειρήσεις που απασχολούν 1-6 εργαζομένους.

Μόνο το 29% των επιχειρήσεων θεωρούν ότι ότι βοήθησαν πολύ ή αρκετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση κατά την διάρκεια του δεύτερου lockdown, με το το 68% να δηλώνει αρνητικό. Το ποσοστό αυτό στο εμπόριο φτάνει το 72.1%!

Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στην ικανοποίηση για το click away, καθώς το 36% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι είναι μια δυνατότητα αύξησης του τζίρου. Στο Εμπόριο το ποσοστό αυτό πέφτει στο 20.9%…

Την ζοφερή εικόνα συμπληρώνουν οι απαντήσεις στο ερώτημα της αισιοδοξίας για το μέλλον. Μόλις το 29% δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, έναντι 70% που είναι λίγο και καθόλου αισιόδοξο.

»»» Σωρεία καταγγελιών φθάνουν στη ΓΣΕΕ σύμφωνα με τι οποίες εκατοντάδες εργοδότες δεν κατέβαλλαν το δώρο Χριστουγέννων ως όφειλαν, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις που το κατέβαλλαν μεν, αλλά στη συνέχεια το ζήτησαν πίσω από τους εργαζόμενους τους!!!

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, η ροή των φετινών καταγγελιών στη Συνομοσπονδία δείχνει αύξηση τουλάχιστον 50% των κρουσμάτων εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Οι καταγγελίες αφορούν σε επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και όλων των κλάδων. Μέσα τρεις μόλις ώρες σήμερα το πρωί είχαν φτάσει στη ΓΣΕΕ 270-280 καταγγελίες εργαζομένων για μη καταβολή του Δώρου από κάθε είδους εταιρείες.

Εκτιμάται μάλιστα πως θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς θα παρέρχονται τα 24ωρα «ανοχής» των εργαζομένων, αφού δεν λείπουν οι εργοδότες που ζητούν λίγα 24ωρα ανοχής, ώστε να τους καταβάλλουν εκπρόθεσμα ολόκληρο το Δώρο, τη νέα χρονιά, δίνοντας τώρα ένα μέρος του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: