Δεν θέλουν να εμβολιαστούν πάνω από τους μισούς νοσηλευτές και γιατρούς!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 21η Δεκεμβρίου…

»»» Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021 προβλέπει ο πολιτικός αναλυτής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση ποντάρει στο να κρατήσει στοιχειωδώς όρθια την Οικονομία και στηρίζεται στο εμβόλιο, ώστε να βγει στο ξέφωτο του καλοκαιριού.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εποχή», τόνισε ότι, «ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε πολύ να φτιάξει μια εικόνα «κανονικότητας», σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, και πως το εμβόλιο θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα. Είναι σαφές πως η κυβέρνηση βρέθηκε απολύτως απροετοίμαστη και τώρα είναι αντιμέτωπη με την απόλυτη αποτυχία.

Δεν ξέρω πόσο πετυχημένη θα είναι η εκστρατεία του εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν έχει επιχειρησιακές ικανότητες. Νομίζω ότι η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο και παίρνει μια παράταση για να μπορεί να πει το καλοκαίρι «εγώ σας έσωσα».

Και ας έχουν μείνει μόνο ερείπια. Αρκεί να μπορεί να πάει σε διπλές εκλογές, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Επομένως, αυτή τη στιγμή την ενδιαφέρει να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια καταστροφή, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Καταστροφή θα είναι και ένας ανεξέλεγκτος αριθμός θανάτων και μια οικονομική καταβύθιση. Η κυβέρνηση είναι, προφανώς, σε μια αμυντική θέση, διότι έχει κάνει τεράστια σφάλματα στο θέμα της πανδημίας και για αυτό της βγαίνει επιθετικότητα προς την αντιπολίτευση.

Παράλληλα προσπαθεί να φτιάξει μια εικονική πραγματικότητα, μέσω της λύσης του εμβολίου. H κυβέρνηση πουλάει το εμβόλιο, πριν καν έρθει. Πρόκειται για ακραία χυδαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίλερ που είναι αρμόδιος υπουργός για τη συνεργασία με τις αναπτυσσόμενες χώρες εξέφρασε την άποψη «πουθενά αλλού δεν επικρατούν τόσο άσχημες συνθήκες, όπως στη Λέσβο»…

Επικαλούμενος τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» επισήμανε ότι η διεθνής οργάνωση ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τετάνου, καθώς στα υγρά από τις βροχές αντίσκηνα οι αρουραίοι δαγκώνουν μωρά και μπορεί να τους μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες. Όπως είπε «πρόκειται για φρικτές συνθήκες, στη μέση της Ευρώπης».

»»»Σε «βιομηχανία» με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ, έχουν εξελιχθεί τα πρόστιμα που επιβάλλουν καθημερινά οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο τα έσοδα ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο!!!

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 544.100 ευρώ και  αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τρεις (3) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (68.608), με κυριότερες παραβάσεις τη μη χρήση μάσκας, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από έρευνα που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, από τις 37.460 ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 10 άτομα, έχοντας συνολικό τζίρο 243,2 δισ. ευρώ, μόνο οι 5.559 έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας, ειδικών εφαρμογών ή μηνυμάτων τύπου EDI, ήτοι ποσοστό 14,8%.

Ο δε κύκλος εργασιών από αυτές τις παραγγελίες ίσα που άγγιξε τα 10,5 δισ. ευρώ, μόλις 4,3% του συνολικού κύκλου εργασιών τους.

Στην Ερμού, τον κυριότερο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με click away δεν απέδωσε, καθώς η κίνηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Όπως περιορισμένη, και μέσω e-shop κατά βάση, ήταν, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές, η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη.

»»» Ακόμα και 15.000 ζωές μπορεί να στοιχίσει η καθυστέρηση για μια εβδομάδα του προγράμματος εμβολιασμού για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Paul Welfens του Πανεπιστημίου του Βούπερταλ.

Οι ιθύνοντες του European Medicines Agency (EMA) θα συναντηθούν αύριο για να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Αν δώσουν το πράσινο φως, Ευρωπαίοι παράγοντες εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στα κράτη-μέλη της ΕΕ το ερχόμενο Σάββατο.

Ωστόσο, υποεπιτροπή του ευρωπαϊκού θεσμού υγείας (Committee for Medicinal Products for Human Use) έχει δεσμευτεί πως η απόφαση θα καθυστερήσει αν τα μέλη δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένα με την «ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» του εμβολίου.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, η τιμή είναι λίγο χαμηλότερη από τα 19,5 δολάρια ανά εμβόλιο, που συμφώνησαν να καταβάλουν οι ΗΠΑ για την πρώτη παρτίδα 100 εκατ. δόσεων.

Το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε, αφού η ΕΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία προμήθειας με την Pfizer και τη BioNTech στις 11 Νοεμβρίου για 300 εκατομμύρια δόσεις.

»»» Δεν μας φτάνουν οι δηλώσεις για παρατεταμένο lockdown, έρχεται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος να βάλει νέες φωτιές, λέγοντας ότι «δεν αποκλείεται να εμβολιαζόμαστε κατά του Covid-19 κάθε χρόνο»!

Συγκεκριμένα  ο πρόεδρος του ΠΙΣ  είπε ότι αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο ότι θα εξαρτηθεί από το πόση θα είναι η ανοσία που δίνει το εμβόλιο, κάτι που ακόμα δεν έχει αποδειχτεί, δεδομένου ότι οι άνθρωποι που νόσησαν δεν έχουν καν συμπληρώσει 12 μήνες.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού. «Το δεύτερο κύμα είναι εδώ, φουσκωμένο και περιμένουμε να το δούμε να κάμπτεται. Γιατί έχουμε δει μεν τους ανθρώπους που ανιχνεύονται θετικοί να μειώνονται, αλλά όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι διψήφιος θα πάρουμε ανάσα. Μετά τις γιορτές μπορεί να είναι μειωμένος ο αριθμός τους».

Ίσως οι δηλώσεις αυτές να είναι προάγγελος επίσημων ανακοινώσεων, καθώς όλο αυτό το διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη είναι οχυρωμένα πίσω από τους ειδικούς, τους οποίους συνεχώς «ακούνε» και στη συνέχεια αποφασίζουν…

Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι αν λήξει η καραντίνα στις 7 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Μάλιστα, έβαλε όριο τα 500 κρούσματα την ημέρα, για να λήξει το lockdown, κάτι που όπως φαίνεται μοιάζει απίστευτο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

»»» Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι πρώτες δόσεις των εμβολίων που αγγίζουν τις 300.000 και προορίζονται κατά προτεραιότητα για τους υγειονομικούς. Όμως τα στοιχεία που προέρχονται από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, δείχνουν διστακτικότητα στον εμβολιασμό.

Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το ποσοστό των γιατρών που θέλει να κάνει το εμβόλιο είναι κοντά στο 50%, ενώ περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί ή δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας, το ιατρικό προσωπικό στις μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας που θέλει να εμβολιαστεί κινείται γύρω στο 50%, ενώ στους νοσηλευτές το ποσοστό αγγίζει το 46%.

Στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας ειδικά τους τελευταίους μήνες, η εικόνα δεν διαφοροποιείται πολύ από την υπόλοιπη χώρα.

Στο σύνολο του προσωπικού των Κέντρων Υγείας, το ποσοστό όσων δήλωσαν θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο αγγίζει το 53%, ενώ στα Νοσοκομεία φθάνει το 52%. Και στην Βόρεια Ελλάδα πιο διστακτικοί είναι οι νοσηλευτές καθώς λιγότεροι, σε σχέση με τους γιατρούς, δήλωσαν «ναι» στο να κάνουν το εμβόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: