Η φτώχεια στο εδώλιο

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 20η Δεκεμβρίου…

»»» Η Σύνοδος του Δία με τον Κρόνο θα είναι ορατή με γυμνό μάτι στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς το φως που εκπέμπει είναι τόσο δυνατό, ώστε πολλοί αστρονόμοι και θεολόγοι είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν, ότι ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ.

Αυτό το πλανητικό φαινόμενο είναι σπάνιο, καθώς για δυόμισι ώρες οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, θα έλθουν τόσο κοντά, σε απόσταση όσο το πάχος ενός… νυχιού! Και από κοντά τους, θα ακολουθεί ο Άρης.

Αυτή η φωτεινότητα από την προσέγγιση του Δία με τον Κρόνο, αλλά και η σπανιότητα της Συνόδου, ήταν η αιτία να χαρακτηρίζεται επί χρόνια ως το αστέρι της Βηθλεέμ, που εμφανίστηκε ξαφνικά και οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο Χριστό.

Σήμερα, η επιστήμη δεν συμφωνεί με αυτή τη θεωρία, με το δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να διήρκεσε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να οδηγήσει τους μάγους από την Περσία, στη Βηθλεέμ.

Η δήλωση έγινε από τον 87χρονο ακαδημαϊκό Haim Eshed ήταν επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος ασφαλείας του Ισραήλ μεταξύ 1981-2010, και έχει τιμηθεί με μετάλλια και βραβεύσεις για το έργο του.

Ο Eshed δήλωσε, επίσης, πως ο Τραμπ ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην αποκάλυψη της άφιξής τους, «αλλά οι εξωγήινοι της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας είπαν: «Περιμένετε, αφήστε πρώτα τους ανθρώπους να ηρεμήσουν. Δεν θέλουμε να ξεκινήσει μαζική υστερία»».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι εξωγήινοι είναι σε μυστική επαφή με ΗΠΑ και Ισραήλ. Η Γαλαξιακή Ομοσπονδία, που λειτουργεί από μυστικό στρατηγείο στα έγκατα του πλανήτη Άρη, έχει επίσης και «γραφείο» στην Ουάσιγκτον.

»»» Έντονες είναι οι αντιδράσεις των μηχανικών στη ρύθμιση της κυβέρνησης για την εγγραφή αποφοίτων κολεγίων σε επαγγελματικούς φορείς, καθώς θεωρούν ότι «απαξιώνει το επάγγελμα του μηχανικού, τον ρόλο του ΤΕΕ και τα διπλώματα των Ελληνικών Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών».

Σε ψήφισμα τους καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει την «κατάπτυστη», όπως χαρακτηρίζουν, νομοθετική ρύθμιση, προαναγγέλλοντας προσφυγές για την ακύρωσή της και κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές.

Το Επιμελητήριο τονίζει ως εξαιρετικά σημαντικό ότι στις αποφάσεις που ελήφθησαν συμφώνησαν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ και το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο «νόμο – πρόσχημα, ώστε να φτιάξει το δικό της γαλάζιο μαγαζί».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η νέα κυβερνητική πατέντα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου δε λαμβάνει υπόψη τους παραπάνω του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών ή «την εργασιακή εμπειρία των διαγωνιζόμενων», αλλά «εξαίρει και μοριοδοτεί τη χωρίς πλαίσιο συνέντευξη, τη σημασία των τεστ προσομοίωσης, καθώς και διαφόρων ασυνάρτητων με τη στελέχωση της Διοίκησης προσόντων».

»»» Σε επιδότηση της κερδοφορίας τους έχουν μετατρέψει οι ελληνικές τράπεζες τα τεράστια ποσά δανείων με αρνητικό επιτόκιο που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προορίζονταν να διευκολύνουν την αύξηση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (λογιστική κατάσταση Νοεμβρίου 2020) δείχνουν ότι η πρωτοφανούς ύψους ρευστότητα με αρνητικό επιτόκιο από την ΕΚΤ που φθάνει στις ελληνικές τράπεζες έχει ξεπεράσει και τα 39 δισ. ευρώ.

Για να φθάσουν οι τράπεζες στην πηγή του κέρδους, δηλαδή να πάρουν την επιδότηση με μορφή αρνητικού επιτοκίου (-1%), είναι αρκετό να διατηρούν ως τον Δεκέμβριο του 2021, στο μηδέν το ρυθμό αύξησης των χαρτοφυλακίων δανείων.

Δηλαδή, το μόνο που υποχρεούνται να κάνουν είναι να μη μειώσουν τα δάνεια. Αν το κάνουν, η ΕΚΤ τις επιδοτεί με 1% για τα δάνεια που λαμβάνουν με το έκτακτο πρόγραμμα.

Παραμονές γιορτών, σπίτια, γραφεία, καταστήματα, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία βομβαρδίζονται από ειδοποιητήρια. Ο δήμος θυμάται κλήσεις πενταετίας και βάλε, η Εφορία ανασταίνει χρέη στο παρά πέντε της παραγραφής, η ΔΕΗ έχει ξαμολήσει εισπρακτικές που απειλούν με κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος έγιναν συχνές, ενώ οι τράπεζες αδημονούν να τελειώσουν τα μορατόριουμ για να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, στους πρώτους μήνες του 2021, μια μεγάλη μάζα ιδιοκτητών ακινήτων θα ενημερωθεί για το πρόσθετο ποσό τελών που θα κληθεί να καταβάλει από την οικειοθελή αποκάλυψη των ορθών επιφανειών των ακινήτων τους. Ο λόγος, για τα μέχρι πρότινος «αδήλωτα» τετραγωνικά που δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

»»» Το 70% του πληθυσμού πρέπει να αποκτήσει ανοσία απέναντι στο κορονοϊό με εμβόλια, ώστε να σταματήσει η επιδημία στη χώρα μας, λένε οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι μεταθέτουν τη λύση του προβλήματος στο μέλλον…

Μάλιστα, ο Νίκος Σύψας, τόνισε ότι «ο εμβολιασμός είναι ένα πατριωτικό καθήκον», επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τους πολίτες να σπεύσουν- όποτε κληθούν- στα κέντρα εμβολιασμού.

Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, ενώ για ενδεχόμενες μακροπρόθεσμες παρενέργειες, θεωρούν ότι δεν υπάρχουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «δεκάδες εμβόλια τα οποία έχει κάνει ο καθένας από μας στην παιδική του ηλικία».

«Η διαπίστωση έρχεται με καθυστέρηση, γιατί εδώ και μήνες διαφαίνονταν ότι άλλες χώρες θα διέθεταν περισσότερα εμβόλια για να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό και να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την πανδημία», παρατηρεί ο αρθρογράφος.

«Αλλά Βρυξέλλες και Βερολίνο βρίσκονταν σε απραξία, συχνά με επιχειρήματα αυταρέσκειας, του τύπου ότι η Ευρώπη ελέγχει φαρμακευτικά σκευάσματα καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο…

Το ζήτημα είναι ότι τώρα η Γερμανία δεν θα έχει ικανό αριθμό εμβολίων για να αναχαιτίσει την πανδημία μέχρι το καλοκαίρι, γιατί η ΕΕ αγόρασε λιγότερα … και τώρα κάνει νέες διαπραγματεύσεις υπό το κράτος της πίεσης χρόνου».

»»» Σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν εμπιστεύονται στην ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ είναι συντριπτικό το ποσοστό εκείνων που θεωρεί ότι οι πολίτες δεν έχουν ισότιμη αντιμετώπιση. Στοιχεία, που προκύπτουν από έρευνα της aboutpeople.

Συγκεκριμένα, το 49,9% των ερωτωμένων δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ το 48,5% έδωσε θετικές απαντήσεις. Πιο συγκεκριμένα το 13,7% είπε ότι την εμπιστεύεται, το 34,8% ότι μάλλον την εμπιστεύεται, το 28,2% ότι μάλλον δεν την εμπιστεύεται και το 21,7% ότι δεν την εμπιστεύεται.

Στην ερώτηση για το πόσο ανεξάρτητη θεωρείτε την ελληνική Δικαιοσύνη σε μια κλίμακα από το 1 ως το 9, ο μέσος όρος των απαντήσεων βρίσκεται στο 4,64. Από 6-9 βαθμολόγησε το 38,5% των ερωτώμενων, ενώ από 4 και κάτω το 46,7%.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αξιολογούνται οι πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από οικονομικά και άλλα συμφέροντα σε ποσοστό 39,5%, ενώ έπονται οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης (34,4%), οι πολιτικές παρεμβάσεις (16,6%) και το οικονομικό κόστος για να εμπλακείς σε δίκη (7,2%).

Μόνο το 27% πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν ισότιμη αντιμετώπιση από την ελληνική δικαιοσύνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης κ.λπ., ενώ διαφωνεί το 70,9%. Πιο συγκεκριμένα το 24,9% για τους ασθενείς οικονομικά πολίτες, το 29,6% για τους Ρομά, το 28,7% για τους μετανάστες και το 53,3% για τις γυναίκες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: